هویج و غذاهایی که دشمن سرطان اند (۱)
هویج گیاهی خوراکی و از خانواده چتریان است. این سبزی ریشه دار یا غده ای را می توان خام به صورت خردشده یا رنده شده در سالاد مصرف کرد و بیشتر در پخت سوپ ها و خوراک ها کاربرد دارد.
کتلت مرغ و هویج
ستایش پاکدل
مواد لازم:
- فیله سینه مرغ: ۲ عدد
- هویج (رنده شده): ۲ عدد
- پیاز (خرد شده): ۲ عدد
- کره: ۲ ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- تخم مرغ: یک عدد
- برگ جعفری (خرد شده): یک عدد
- جو پرک (پودر شده): ۴ الی ۵ ق س
- روغن: برای سرخ کردن
1. فیله های مرغ را ریز خرد کنید. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. هویج رنده شده و پیاز خرد شده رادر آن تفت دهید. سپس به مرغ خرد شده اضافه کنید.
سوپ هویج و کدو حلوایی
غزاله خالدی
مواد لازم:
- پیاز (خردشده): یک عدد
- سیر (له شده): یک حبه
- کدو حلوایی (پوست کنده و خردشده): یک عدد
- هویج (حلقه حلقه شده): ۳ الی ۴ عدد
- آب مرغ: ۵۰۰ میلی لیتر
- آب: ۲۰۰ الی ۳۰۰ میلی لیتر
- شیر: ۱۲۵ میلی لیتر
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- جوز هندی: به مقدار لازم
- کره: به مقدار لازم
1. کره را در ظر ف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز خرد شده و سیر له شده را در آن تفت دهید. هویج را پوست کنده و حلقه حلقه کنید.
رول مرغ و هویج
بیتا منوچهری
مواد لازم:
- فیله مرغ: 3 عدد
- هویج (درشت رنده شده): 3 عدد
- برگ جعفری (خرد شده): یک عدد
- تره فرنگی (خردشده): نصف یک عدد
- رب گوجه فرنگی: یک ق س
- فلفل قرمز (پودر شده): یک ق چ
- کره: 2 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- سس مایونز: به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
- آرد: به مقدار لازم
- تخم مرغ (کمی زده شده): 2 عدد
- نان خشک پودر شده یا پودر سوخاری: به مقدار لازم
۱. کره را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. تره فرنگی، هویج درشت رنده شده و برگ جعفری را در آن تفت دهید. رب گوجه فرنگی و فلفل قرمز پودر شده بیفزایید و اجازه دهید سبزیجات حدود ۱۰ دقیقه پخته و نرم شوند.
2. فیله های مرغ را با استیک کوب بکوبید تا پهن شوند. روی آنها نمک و فلفل بپاشید و سس مایونز بمالید. مخلوط هویج را روی هر فیله مرغ قرار داده و رول کنید.
دیپ هویج
راضیه عمادی
مواد لازم:
- پیاز (ریز خرد شده): یک عدد
- هویج (درشت رنده شده): 4 عدد
- پرتقال: 2 عدد
- ماست (ساده): 4 ق س
- آب لیمو سنگی: 2 ق س
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل سیاه (پودر شده): به مقدار لازم
- روغن: برای سرخ کردن
- زردچوبه: یک چهارم ق چ
- پودر کاری، یک چهارم ق چ
- زنجبیل تازه (رنده شده): بک چهارم ق چ
- سیره (له شده): یک چهارم ق چ
۱. روغن را در ظرف مناسبی روی حرارت گرم کنید. پیاز ریز خردشده، هویج رنده شده، زردچوبه، پودر کاری، زنجبیل و سیر له شده را در روغن تفت دهید.
نکاتی درباره هویج:
• پخت هویج سبب از بین رفتن فیبر می شود، اما کاروتن در اثر پختن از بین نمی رود. بخارپزکردن بهترین روش پخت آن است. مطالعات نشان می دهد که هویج پخته شده آنتی اکسیدان های بیشتری از هویج خام دارد.
• فرقی نمی کند هویج خام، پخته، رنده شده یا به صورت پوره باشد. به روش های مختلف آن را در رژیم غذایی روزانه خود جای دهید و از خواص فوق العاده آن بهره مند گردید.
• ویتامین A موجود در هویج برای رشد اندام ها به خصوص استخوان ها لازم و ضروری است. همچنین برای حفظ قدرت بینایی بسیار حیاتی است.
• تحقیقات نشان داده اند که هویج خطر ابتلا به سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان کولون (روده بزرگ) را کاهش می دهد.
نظر کاربران
هویج موقع سرماخوردگی بهترین دارو و مرهم است طوری که شلغم را برای همیشه فراموش می کنید .هم چنین موقع اوج سینوزیت بخصوص اگر موقع صبحانه هویج پخته بخورید . هم چنین لایه های نازک هویج یکی از بهترین ماسکها هست برای پیشگیری از چین و چروک صورت.