شیرینی های جدید نوروزی (۲)
نزدیک سال جدید است و کم کم باید دنبال درست کردن شیرینی های سفره عید باشیم. در این مطلب طرز تهیه چند شیرینی جدید که می توانید برای نوروز درست کنید را به شما آموزش داده ایم.
زهرا خورسند
- مدت زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۸ تا ۱۰ دقیقه
- میزان سرو: ۴ تا ۶ نفر
مواد لازم:
- کره (نرم): 100 گرم
- پودر قند: 80 گرم
- شکر قهوه ای: 40 گرم
- تخم مرغ: یک عدد
- وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
- آرد: 190 گرم
- پودر کاکائو: 30 گرم
- جوش شیرین: یک قاشق چای خوری
مواد لازم رویه:
- شکلات تلخ: ۴۵ گرم
- شیر عسلی: ۲ قاشق سوپ خوری
- گردو و فندق (خرد شده): ۵۰ گرم
۱. کره نرم، پودر قند و شکر قهوه ای را با دور متوسط همزن برقی بزنید تا کرمی و سبک شود و کمی تغییر رنگ دهد.
۳. سپس از یخچال خارج کرده و گلوله های کوچک از خمیر برداشته و در دست گرد کرده و روی سینی قرار دهید و با چوب ساقه عروس و یا هر وسیله دیگری روی آن حفره ایجاد کنید.
طرز تهیه رویه:
شکلات تلخ و شیر عسلی را داخل شیر جوش ریخته و روی شعله ملایم قرار دهید تا شکلات ذوب شود. سپس از روی شعله برداشته و نیمی از مغزها را افزوده و مخلوط کنید. مواد را به مدت یک ساعت رد یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
قرابیه شکلاتی
ماندانا حسین زاده
مواد لازم:
- کره: 200 گرم
- پودر قند: یک پیمانه
- روغن مایع: 3 قاشق سوپ خوری
- نشاسته ذرت: یک چهارم پیمانه
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- تخم مرغ: یک عدد
- شکلات چیپسی سفید یا کره ای: یک دوم پیمانه
- فندق (خرد شده): یک دوم پیمانه
- آرد: حدود 400 گرم
- پودر کاکائو: 30 گرم
1. کره و پودر قند را با همزن خوب بزنید تا نرم و کرمی شود. تخم مرغ، روغن مایع و وانیل را اضافه کرده و یک دقیقه دیگر بزنید. آرد، پودر کاکائو و نشاسته ذرت را مخلوط کرده و به طور کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر نرمی حاصل شود.
نکته:
1. این قرابیه را می توانید بدون پودر کاکائو نیز درست کنید که در این صورت حدود 30 گرم باید به آرد دستور اضافه کنید.
۲. به جای فندق از گردو نیز می توانید استفاده کنید.
3. برای تهیه این شیرینی می توانید خمیر را در دست گرد کرده و در مغز مورد نظر غلتانده و بپزید.
قرابیه ارده
ماندانا حسین زاده
- روغن مایع: یک پیمانه
- پودر قند: یک پیمانه
- ارده: یک پیمانه
- بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- گردو (خرد شده): یک دوم پیمانه
- شکلات چیپسی تلخ: یک دوم پیمانه
- آرد: حدود ۴۰۰ گرم
۱. روغن مایع، پودر قند و ارده را در ظرفی ریخته با همزن دستی مخلوط کنید. وانیل، بیکینگ پودر و آرد را جداگانه مخلوط کرده و کم کم به مواد اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا جایی که خمیر جمع شده و خمیر نرمی حاصل شود.
پرن فندقی
شهین اشرفیان
مواد لازم:
- کره: ۱۵۰ گرم
- پودر قند: ۷۵ گرم
- پودر فندق: ۵۵ گرم
- وانیل: یک هشتم قاشق چای خوری
- آرد: ۲۷۰ گرم
- مارمالاد زردآلو: برای تزیین
- فندق (نگینی): برای تزیین
۱. کره را کمی با همزن بزنید تا یکدست شود. سپس پودر قند را اضافه کرده و هم بزنید تا کرمی و سبک شود. وانیل و پودر فندق را اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید، سپس آرد را کم کم اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست آید.
۳. شیرینی ها را تا سرد نشده اند از سینی خارج نکنید. پس از سرد شدن کامل، روی شیرینی ها یک لایه نازک مارمالاد زردآلو مالیده و با فندق نگینی کاملا بپوشانید.
نکته:
۱. در صورت تمایل می توانید با شکلات تلخ روی شیرینی ها را تزیین کنید.
2. برای ماندگاری بیشتر می توانید نیمی از کره دستور را با روغن جامد جایگزین کنید.
کوکی فندقی نوتلا
مریم کریمی
مواد لازم:
- کره (نرم): ۱۲۵ گرم
- پودر شکر: ۶۵ گرم
- اسانس فندق: ۴ قطره (اگر در دسترس نبود؛ وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری)
- پودر فندق: ۷۵ گرم
- آرد: ۱۰۰ گرم
- آرد برنج: ۱۵ گرم
- نوتلا: ۱۵۰ گرم
- شکلات شیری (ذوب شده): برای تزیین
- شکلات سفید (رنده شده): برای تزیین
۱. کره و پودر شکر را با همزن بزنید تا مواد پوک و یکدست شود. سپس پودر فندق و اسانس را به مواد اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید.
۳. سینی ها را داخل فر ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه بپزید. بعد از پخت و خنک شدن بین دو کوکی را با نوتلا پوشش دهید و روی کوکی ها را با شکلات شیری ذوب شده و شکلات سفید رنده شده تزیین کنید.
نکته:
۱. این کوکی ها بدون تزیین در ظرف دردار به مدت یک ماه در فریزر قابل نگهداری است.
2. این کوکی ها با تزیین در ظرف دردار به مدت یک هفته قابل نگهداری می باشد.
نظر کاربران
سپاس
خیلی شیرینی دوست دارم. کاش میشد یه روز همه شیرینی های سنتی ایران :باقلوا قطاب کاک قرابی و ... را یکجا بخورم.
عالییییییی
بسیار عالی کلی آموزش شیرینی یاد گرفتم