شیرینی های جدید نوروزی (۱)
نزدیک سال جدید است و کم کم باید دنبال درست کردن شیرینی های سفره عید باشیم. در این مطلب طرز تهیه چند شیرینی جدید که می توانید برای نوروز درست کنید را به شما آموزش داده ایم.
مواد لازم:
- روغن جامد: ۲۲۵ گرم
- پودر شکر: یک پیمانه
- وانیل: یک چهارم قاشق چای خوری
- جوش شیرین: یک قاشق سوپ خوری
- آرد سفید: ۴ پیمانه
۱. روغن را با پودر شکر بزنید تا یکدست و سبک شود. سپس وانیل را اضافه کنید. جوش شیرین و آرد الک شده را به تدریج اضافه کرده و ورز دهید، به طوری که توپ هایی که در دست درست می کنید، متلاشی نشود.
۲. خمیر را در نایلون قرار داده و برای یک ساعت در دمای محیط استراحت دهید. سپس با وردنه به قطر نیم سانت باز کنید و با کاترهای دلخواه کاتر بزنید و در سینی چرب شده قرار دهید.
۳. سپس زرده زده شده را با برس روی آن بکشید و با کنجد خام تزیین کنید و در فر که با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم کرده اید به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید.
نکته:
مواد لازم:
- کره یخچالی: ۱۵۰ گرم
- پودر قند: ۳۵ گرم
- پودر فندق: ۳۰ گرم
- آرد: ۱۸۰ گرم
- بیکینگ پودر: یک قاشق چای خوری
- جوش شیرین: یک چهارم قاشق چای خوری
- اسانس وانیل: یک دوم قاشق چای خوری
- شکلات سیاه (ریز خرد شده برای تزیین): حدود ۱۰۰ گرم
- پسته و فندق (ریز خرد شده برای تزیین): کمی
۱. آرد، بیکینگ پودر و جوش شیرین را الک نموده و در دستگاه غذاساز بریزید. دستگاه را روشن کنید تا با هم ترکیب شوند. سپس کره ریز خرد شده یخچالی را اضافه کنید و مجددا دستگاه را روشن کنید تا مواد به صورت خرده نان در آیند.
۳. در این هنگام غذاساز را خاموش کنید. خمیر را در آورده در پلاستیک فریزر به مدت ۳۰ دقیقه استراحت دهید. سپس یک پلاستیک فریزر را با قیچی باز کرده، روی آن را خیلی کم آردپاشی کرده و خمیر را به ضخامت ۵ میلی متر لای پلاستیک باز کنید و کاتر بزنید.
۴. شورت بردهای کاتر زده را در سینی فر با کمی فاصله از هم بچینید (سینی نیاز به چرب کردن یا کاغذ روغنی ندارد.) و در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه بپزید؛ در حدی که لبه شورت بردها کمی طلایی رنگ شود.
نکته:
۱. این شوت بردها در دمای محیط در ظرف در بسته ماندگاری طولانی دارند.
2. برای تهیه خمیر حتما از کره سرد یخچالی استفاده کنید و اگر دستگاه غذاساز ندارید و می خواهید با دست این خمیر را آماده کنید فقط از نوک انگشتان استفاده کنید زیرا گرمای کف دست کیفیت خمیر را پایین می آورد.
۳. پس از فرو بردن شورت بردها در شکلات و قرار دادن بر روی فویل، چند ثانیه بعد آنها را جابجا کنید تا به فویل نچسبند.
4. می توانید به جای فندق بدون پوست از فندق با پوست استفاده نمایید و آنها را پودر کنید.
۵. این شورت بردها فوق العاده ترد و مناسب ایام نوروز می باشند.
رینگ کوکونات
معصومه خوانساری
مواد لازم کوکی:
- کره (نرم): 225 گرم
- پودر قند: 140 گرم
- زرده تخم مرغ (کمی هم زده با چنگال) یک عدد (ریز)
- اسانس وانیل: یک قاشق چای خوری
- آرد: 250 گرم
- نمک: یک پنسه
- پودر نارگیل: 55 گرم
مواد لازم رویه کاراملی نارگیلی:
- کره: ۳۰ گرم
- شیر عسلی: ۳۳۰ گرم
- شکر قهوه ای: ۲۰ گرم
- پودر نارگیل: ۱۵۰ گرم
- شکلات سیاه (ریز خرد شده): کمی برای تزیین
۱. کره نرم و پودر قند را در یک کاسه بریزید و با یک قاشق چوبی مخلوط کنید تا کاملا به خورد هم روند. سپس زرده تخم مرغ و اسانس وانیل را اضافه کنید.
۳. در آخر پودر نارگیل را اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. نوک انگشت اشاره را خیلی آرام به سطح خمیر بزنید. نباید خمیر به نوک انگشت تان بچسبد.
۵. پس از استراحت، تکه های کوچک از خمیر در آورید و لای پلاستیک فریزر که با قیچی آن را کاملا باز کرده اید و کمی آردپاشی نموده اید به ضخامت تقریبی ۳ میلیمتر باز کنید و کاتر گرد به قطر ۵ سانتیمتر بزنید. وسط هرکدام را با یک کاتر گرد کوچک تر خالی نمایید و در سینی فر کاغذ انداخته بچینید.
۶. پس از پر شدن کامل سینی، سینی را ۱۰ دقیقه در یخچال بگذارید. سپس در فر از پیش گرم شده به دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید، در حدی که لبه کوکی ها کمی طلایی شود.
نکته:
۱. خمیر را در مقادیر کم از یخچال خارج نمایید و سریع کاتر بزنید زیرا خمیر زمانی که گرم می شود کار کردن با آن سخت می شود. در صورتی که خمیر گرم شد مجددا در یخچال بگذارید تا خنک شود.
2. پس از اضافه کردن آرد و پودر نارگیل به چسبندگی وسط خمیر توجهی نداشته باشید. این چسبندگی با استراحت در یخچال از بین می رود.
۳. اگر در حین کار مواد رویه سرد شد و کار با آن سخت گردید، کمی بر روی بخار آب قرار دهید تا گرم شده و کار با آن راحت تر گردد.
4. این شیرینی را در ظرف در بسته و در دمای محیط نگهداری نماید.
شیرینی شکلاتی با مغزی مارسیپان
معصومه خوانساری
مواد لازم:
- کره نرم: ۲۰۰ گرم
- شکر قهوه ای: ۲۰۰ گرم
- تخم مرغ (ریز): یک عدد
- اسانس وانیل: یک دوم قاشق چای خوری
- آرد: ۳۰۰ گرم
- پودرکاکائو: ۲۵ گرم
- خمیر مارسیپان: حدود ۲۰۰ گرم
- شکلات سفید (ریز خرد شده برای تزیین): حدود ۱۰۰ گرم
۱. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کره را در حد چند ثانیه با همزن برقی بزنید تا بافتش باز شود. سپس شکر قهوه ای را اضافه کنید و مجدد حدود سه دقیقه با همزن بزنید تا کاملا حالت کرمی، پوک و سبک پیدا کند.
۳. سپس یک پلاستیک فریزر را با قیچی باز کرده و روی آن کمی آرد بپاشید. سپس تکه ای از خمیر را لای پلاستیک فریزر به ضخامت تقریبی ۳ میلیمتر باز کنید و با کاتر گردی به قطر ۵ سانتیمتر کاتر بزنید. خمیرهای کاتر خورده را در سینی با کمی فاصله از هم قرار دهید.
۵. سپس مابقی خمیر را نیز به همین شکل با وردنه باز کنید و فرم دهید. خمیرهای فرم داده را در فر از پیش گرم شده به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۲ دقیقه بپزید و پس از خارج نمودن از فر اجازه دهید خنک شوند. سپس شکلات سفید ریز خرد شده را در مایکروفر یا بر روی بخار آب ذوب نمایید. در قیف بریزید و روی شیرینی ها را تزیین نمایید.
نکته:
۱. این خمیر نیاز به استراحت در یخچال ندارد اما اگر هوا گرم بود، خمیر را نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
2. به جای اسانس وانیل می توانید از یک چهارم قاشق چای خوری وانیل استفاده نمایید.
۳. این شیرینی ها را در ظرف در بسته نگهداری نمایید. خمیر مارسیان به صورت آماده در فروشگاه های لوازم قنادی موجود است. البته خودتان نیز می توانید در منزل درست کنید.
4. از شکر قهوه ای خارجی استفاده کنید.
شیرینی برفی آجیلی
مریم کریمی
مواد لازم:
- شیر عسلی: یک قوطی
- پودر نارگیل: ۲۵۰ گرم
- خلال پسته: ۵۰ گرم
- خلال بادام: ۵۰ گرم
- شکلات سفید (رنده شده): ۳۰ گرم
- پودر نارگیل اضافی (برای غلتاندن): یک پیمانه
- شکلات شیری (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
- خلال پسته: به مقدار لازم
- خلال بادام: به مقدار لازم
۱. ابتدا داخل کاسه ای شیر عسلی، پودر نارگیل، خلال پسته، خلال بادام و شکلات رنده شده را مخلوط کنید. مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
۳. سپس با شکلات شیری، خلال پسته و خلال بادام تزیین کنید. این شیرینی بسیار خوشمزه و مناسب مراسم مختلف و نوروز باستانی می باشد.
نظر کاربران
مگه جوش شیرین منع استفاده خوراکی نداره؟
تشکر و صدها بار تشکر از سلیقه و دقت شما .و جواب این عزیز را بدهم که عزیز جان جوش شیرین را سالهاست که در نانواییها استفاده شده و می شود فقط الان اسمش شده بهبود دهنده .ازش هم نترس از تلفن همراه بترس که هیچ چیزی از نظر ضرربپاش نمیرسه تازه از نان بدون سبوس هم باید ترسید که عامل بیشتر سکته ها و سرطانهاست .
به نظرم شیرنی های کوچک تر برای مهمانی های نوروزی بهتره چون راحت تر خورده میشه
مثلا اگه از شکر قهوه ای ایرانی استفاده کنیم چی میشه؟؟؟؟چندتا کارگر ایرانی بیکار نشن بهتر تا شاید یه ذره کیفیت شیرینی پایین بیاد.البته اینم قطعی نیست.خودمون دلمون به حال خودمون بسوزه
مردم رو احمق فرض نکنيد،وقتي که ميگن جوش شيرين ضرر داره مردم براي يک عمر ميفهمند که از جوش شيرين نبايد استفاده کنند،خواهشا به فکر سلامتي مردم باشيد.