لذت و هیجان با انواع کیک های شکلاتی (۲)
در روزهای سرد زمستانی هیچ چیزی به اندازه یک تکه کیک شکلاتی تازه به همراه یک لیوان چای داغ نمی چسبد. امروز هم که در یکی از سردترین روزهای زمستان قرار داریم، با انواع کیک های شکلاتی، روزتان را زیباتر کنید.
معصومه خوانساری
- مدت زمان آماده سازی: 30 دقیقه
- مدت زمان پخت: 40 دقیقه
- میزان سرو: 8 نفر
مواد لازم کیک شکلاتی:
- مارگارین (به دمای محیط رسیده): 175 گرم
- پودر قند: 115 گرم
- سس کارامل: 4 ق س
- تخم مرغ: 3 عدد
- آرد: 175 گرم
- پودر کاکائو: 2 ق س
- بیکینگ پودر: یک و یک دوم ق چ
- نمک: یک چهارم ق چ
مواد لازم کرم پرتقالی:
- زرده تخم مرغ: 3 عدد
- شکر: 75 گرم
- نشاسته ذرت (سفیدرنگ): 25 گرم
- شی: یک و یک دوم پیمانه
- نمک: یک پنسه
- اسانس پرتقال: چند قطره
- خامه قنادی: 100 گرم
۱. فر رار وی ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. دو عدد قالب گرد ۱۸ سانتیمتری را چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید. مارگارین، پودر قند، سس کارامل، تخم مرغ ها و ترکیب پودر کاکائو، نمک، آرد و بیکینگ پودر سه بار الک شده را در ظرفی ریخته و با همزن برقی حدود پنج دقیقه بزنید تا مایه کیک آماده شود.
طرز تهیه کرم پرتقالی:
1. زرده های تخم مرغ را کمی با همزن مفتولی دستی بزنید. سپس کنار بگذارید. در ظرف دیگری شکر، نشاسته ذرت و نمک را مخلوط نموده و شیر سرد را اضافه کنید و با قاشق هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
نکته:
۱- تمام مواداولیه کیک را قبل از مصرف به دمای محیط برسانید.
2- در هنگام اضافه کردن شیر به ترکیب شکر، نشاسته ذرت و نمک از شیر داغ استفاده نکنید زیرا مواد گلوله می شوند و دیگر به راحتی نمی توان آنها را یکدست نمود.
۳- تمام مدتی که کرم بر روی شعله گاز است در کنار گاز بمانید و کرم را هم بزنید زیرا خیلی زود ته می گیرد.
4- هنگام پخت کرم، اجازه دهید کرم کاملا بجوشد و غلیظ شود.
دسر نارگیل و شکلات
زهرا خورسند
مواد لازم لایه سفید:
- شیرنارگیل: 200 میلی لیتر
- شیر: 50 میلی لیتر
- تخم شربتی: 2 ق س
- عسل: یک الی 2 ق س
- پودر ژلاتین آموتیا: یک ق س
مواد لازم لایه تیره:
- شیر نارگیل: 200 میلی لیتر
- پودر کاکائو: یک ق س (سرپر)
- شکر: 2 ق س
- دارچین (پودرشده): به مقدار لازم
- پودر ژلاتین: یک ق س
۱. برای تهیه لایه تیره رنگ، شیرنارگیل، پودر کاکائو، شکر و دارچین را در ظرف مناسبی روی حرارت به جوش آورید. پودر ژلاتین را از قبل در مقدار کمی آب حل کنید و سپس به مواد اضافه کرده و هم بزنید. مقداری از این مخلوط را در قالب های مافین سیلیکونی بریزید و حدود ۲۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا خودش را بگیرد.
2. برای تهیه لایه سفیدرنگ، تمامی مواد به جز پودر ژلاتین را در ظرف مناسبی روی حرارت قرار دهید و قبل از به جوش آمدن مواد پودر ژلاتینی را که از قبل در مقدار کمی آب حل کردید اضافه کرده و هم بزنید.
پودینگ کیک شکلاتی
پگاه حیدری
مواد لازم کیک شکلاتی:
- تخم مرغ: 3 عدد
- آرد: 300 گرم
- شکر: 200 گرم
- روغن مایع: سه چهارم پیمانه
- شیر: سه چهارم پیمانه
- پودر کاکائو: یک ق س
- وانیل: یک چهارم چ
- بیکینگ پودر: یک و یک دوم ق چ
مواد لازم پودینگ:
- پودینگ آماده نارگیلی: یک بسته
- پودر ژلاتین: یک ق س
مواد لازم تزیین:
- پودر نارگیل: به مقدار لازم
- توت فرنگی: به مقدار لازم
۱. فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. کف قالب ۲۳ سانتیمتری را کاغذ روغنی انداخته و دیواره های قالب را با روغن چرب کنید. در کاسه همزن تخم مرغ ها را با شکر و وانیل هم بزنید تا کرمی رنگ و سبک شود. بعد همچنان که همزن روشن است شیر و روغن مایع را هم اضافه کنید و بعد دستگاه را خاموش کنید.
2. حالا آرد را درون یک کاسه بریزید و یک قاشق سوپ خوری از آرد بردارید و کنار بگذارید. سپس یک قاشق پودر کاکائو را به آرد اضافه کنید. حالا بیکینگ پودر را هم به آرد اضافه و مخلوط کنید. (هدف از کم کردن یک قاشق از آرد دستور و اضافه کردن یک قاشق کاکائو به جای آن، ایجاد توازن مواد کیک است تا کیک سنگین نشود).
۳. حالا مخلوط آرد را به مواد زرده اضافه کنید و به مدت چند ثانیه با همزن بزنید تا یکدست شود (تاکید می کنم تا ۱۰ بشمارید و بعد دستگاه را خاموش کنید).
4. مواد کیک را درون قالب بریزید و قالب را درون فر گذاشته تا به مدت 40 تا 45 دقیقه یا تا زمانی که یک خلال دندان را در کیک فرو کنید و تمیز بیرون بیاید بپزید. اجازه دهید کیک کاملا سرد شود. بعد داخل کیک را به اندازه ای که یک سانتیمتر از دیوارها فاصله داشته باشد خالی کنید تا شبیه کاسه شود.
طرز تهیه پودینگ:
۱. مواد پودینگ را طبق دستورالعمل روی جعبه اش درست کنید و در انتخا یک قاشق سوپ خوری ژلاتین را به مواد اضافه کرده و هم بزنید و وقتی مواد نیم بند و ولرم شد، داخل کیک را با آن پر کنید و روی پودینگ را با پودر نارگیل بپوشانید و کیک را درون یخچال به دمت ۲ ساعت استراحت دهید تا پودینگ کاملا سفت شود. حالا روی کیک را با مواد دلخواه تزیین کنید.
نکته: برای تهیه کیک همیشه مواد کیک را یک ساعت قبل به دمای محیط برسانید.
دسر شکلاتی یخچالی
لیلا مرادی
مواد لازم:
- شکلات تخته: ۲۰۰ گرم
- خامه صورتی: ۲۰۰ گرم
- بیسکوییت پتی بور: یک بسته
1. ابتدا خامه را داخل قابلمه ریخته و روی شعله بگذارید تا داغ شود. بعد از روی شعله بردارید. سپس شکلات های خردشده را د اخل خامه بریزید تا شکلات ها ذوب و با خامه یکدست شوند. سپس بیسکویت ها را داخل شکلات خرد کنید و هم بزنید.
نکته:
۱- خامه باید داغ شود و نجوشد.
2- بعد از اضافه کردن بیسکویت به آرامی هم بزنید تا بیسکویت ها له نشوند.
خواص شکلات سیاه:
۱- تاثیر شکلات بر پوسیدگی دندان ها:
هم بیشتر از دیگر خوراکی های شیرین نیست. البته مسلم است که مصرف بیش از حد هر ماده غذایی می تواند سلامت انسان را مختل کند. برخی از خواص شکلات عبارت اند از:
2- خشکی پوست را درمان می کند:
شکلات تیره یک منبع غنی از آهن، کلسیم و ویتامین های C، B۱، A، D و E است که با هم به صورت یک عامل مرطوب کننده برای پوست هستند. با نوشیدن هر روز یک فنجان شکلات نرمی و طراوت پوست شما تضمین می شود.
۳- از پوست در برابر اشعه ماوارء بنفش محافظت می کند:
شکلات تیره شامل فلاونول است که از پوست در برابر آفتاب سوختگی و نشانه های دیگری از آسیب های اشعه ماوراء بنفش محافظت می کند.
4- پوست را جوان می کند:
چین و چروک و خطوط ریز بر روی پوست به دلیل کاهش کلاژن است که با توجه به انتشار هورمون های استرس اتفاق می افتد. شکلات تیره «کاکائو» استرس را کاهش می دهد و در نتیجه چین و چروک و خطوط ریز را از بین می برد.
۵- علائم آکنه را درمان می کند:
شکلات تیره به روشن کردن لکه های پوست و علائم آکنه نیز کمک می کند. برای این کار بهتر است به عنوان یک اسکراب صورت بر روی پوست زده شود.
نظر کاربران
خوب بود