لذت و هیجان با انواع کیک های شکلاتی (۱)
در روزهای سرد زمستانی هیچ چیزی به اندازه یک تکه کیک شکلاتی تازه به همراه یک لیوان چای داغ نمی چسبد. امروز هم که هوا برفی است، با انواع کیک های شکلاتی، روزتان را زیباتر کنید.
- مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
- میزان سرو: ۶ تا ۸ نفر
مواد لازم:
- بیسکوییت شکلاتی: ۱۵۰ گرم
- کره (ذوب شده): ۱۰۰ گرم
- گردو (پودرشده): ۳۰ گرم
- پنیر ماسکارپونه: ۷۵۰ گرم
- شکر: ۱۵۰ گرم
- ماست خامه ای: ۳۰۰ گرم
- پودر ژلاتین: ۳ ق س
- شیر: ۳۰۰ میلی لیتر
- (حدود یک و یک چهارم پیمانه)
- شکلات تلخ: ۱۵۰ گرم
- توت فرنگی: حدود ۲۰۰ گرم
مواد لازم رویه:
- شکلات تلخ: ۱۰۰ گرم
- خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
- کره: یک ق س
- توت فرنگی و میوه دلخواه: به مقدار لازم (جهت تزیین)
1. بیسکویت شکلاتی پودرشده و پودر گردو را با کره ذوب شده خنک مخلوط کرده و داخل قالب کمربندی 23 سانتیمتری پرس کرده و در یخچال قرار دهید.
۲. برای تهیه مواد پنیری پودر ژلاتین را روی شیر سرد پاشیده و روی بخار آب قرار دهید تا شفاف شود (ژلاتین داخل شیر سخت تر حل می شود و امکان دارد ذوب کردن آن زمان بیشتری ببرد). شکلات شیری و تلخ را نیز ذوب کرده و کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
3. پنیر ماسکارپونه و شکر را با همزن برقی بزنید تا شکر حل شود. سپس ماست خامه ای را بیفزایید. ژلاتین حل شده خنک را افزوده و با دور کند همزن مخلوط کنید. شکلات های ذوب شده را اضافه کرده و با لیسک مخلوط کنید.
۴. دیواره قالب را با طلق پوشانده و توت فرنگی ها را از وسط نصف کرده و دور تا دور قالب چیده و مواد آماده چیزکیک را داخل قالب ریخته و روی آن را صاف کنید. قالب را حدود ۴ ساعت در یخچال قرار دهید. در هنگام سرو چیزکیک را از قالب جدا کرده و رویه آماده را روی چزکیک ریخته و با پالت صاف کنید. سپس با میوه تزیین کنید.
طرز تهیه:
شکلات تلخ را روی بخار آب یا داخل ماکرووی ذوب کرده و سپس به خامه صبحانه و کره اضافه کنید و هم بزنید تا صاف و یکنواخت شود. کرم آماده غلظت مناسبی برای ماسوره زدن روی چیزکیک دارد.
نکته:
۱- برای آماده کردن چیزکیک تمام مواد اولیه باید به دمای محیط رسیده باشد تا هنگام افزودن شکالت به مواد پنیری راحت مخلوط شده و داخل مخلوط نبندد.
2- استفاده از شکلات تلخ و شیری برای متعادل شدن طعم چیزکیک می باشد، در صورت تمایل می توانید از یک شکلات به مقدار 300 گرم استفاده کنید. برای چیزکیک شکلاتی از شکلات خالص مرغوب استفاده کنید.
۳- از مخلوط ماسکارپونه و پنیر خامه ای نیز می توانید برای این چیزکیک استفاده کنید.
4- برای آماده کردن ماست خامه ای می توانید 250 گرم ماست پرچرب را با 50 گرم خامه صبحانه آماده کنید.
۵- در صورت در دسترس نبودن توت فرنگی می توانید آن را از دستور حذف و با دکور ساده سرو کنید.
6- برای راحت جدا کردن چیزکیک از قالب، کف آن را با فویل بپوشانید. سپس بیسکویت را کف قالب پرس کنید.
این چیزکیک در طعم و اشکال مختلفی تهیه می شود ولی جدا از طعم و تزیینات متفاوت و موجود این چیزکیک از پایه، به دو نوع مختلف تقسیم بندی می گردد:
۱- چیزکیک تنوری که مواد رویه آن معمولا شامل تخم مرغ می باشد و در فرپخت می شود و پس از پخت در یخچال خنک شده و با رویه و سس های متفاوت سرو می شود. چیزکیک نیویورکی از معروفترین نوع آن می باشد.
2- چیزکیک یخچالی که اغلب در آن از ژلاتین به عنوان سفت کننده مواد رویه استفاده می شود. در تهیه مواد رویه چیزکیک های یخچالی که پس از آماده سازی نیازی به پختن ندارند و در یخچال سفت می شوند، از انواع پنیرهای خامه ای بدون نمک و ماسکارپونه استفاده می شود و این نوع چیزکیک ها، سبک تر از نوع تنوری آن بوده و چیزکیک کلاسیک یکی از متداولترین انواع آن محسوب می شود. چیزکیک شکلاتی نیز از پرطرفدارترین نوع چیزکیک می باشد.
کیک کرمدار شکلاتی
ماندانا حسین زاده
مواد لازم خمیر:
- تخم مرغ: 3 عدد
- کره: 180 گرم
- شکر: 150 گرم
- آرد 220 گرم
- پودر کاکائو: 30 گرم
- شیر: یک سوم پیمانه
- بیکینگ پودر: 2 ق چ
- وانیل: یک هشتم ق چ
مواد لازم کرم:
- شیر: یک پیمانه
- آرد: 3 ق س
- زرده تخم مرغ: 2 عدد
- شکر: سه چهارم پیمانه
- وانیل: یک چهارم ق چ
ابتدا کرم را آماده کرده و کنار بگذارید تا خنک شود. برای تهیه کرم، همه موارد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت گذاشته و مدام هم بزنید تا کرم غلیظ شود. سپس از روی حرارت برداشته و ظرف آن را عوض کرده و روی کرم را بپوشانید و کنار بگذارید تا خنک شود.
طرز تهیه کیک:
1. کره و شکر را با همزن برقی به مدت 5 دقیقه بزنید تا سبک و کرمی شود. تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه کرده و هر کدام را حدود 30 ثانیه بزنید. در این مرحله وانیل را نیز اضافه کنید و آرد، بیکنیگ پودر و پورد کاکائو را مخلوط کرده و به همراه شیر به تناوب اضافه کنید.
نکته: برای تهیه این کیک بهتر است از قالب هایی که کف آنها جدا می شود استفاده کنید.
موس کیک نسکافه و شکلات
معصومه خوانساری
- مدت زمان آماده سازی: ۴۰ دقیقه
- مدت زمان پخت: ۳۰ الی ۳۵ دقیقه
- میزان سرو: ۱۰ الی ۱۲ نفر
مواد لازم کیک:
- کره (ذوب شده): ۱۲۰ گرم
- پودر قند: ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۳ عدد
- آرد: ۱۰۰ گرم
- بیکینگ پودر: یک چهارم ق چ
- پودر نسکافه: یک ق س
- آب ولرم: ۲ ق س
مواد لازم موس شکلاتی:
- زرده تخم مرغ: ۶ عدد
- شکر: ۷۵ گرم
- آب: ۲ ق س
- شکلات تلخ (ریز خردشده): ۲۸۰ گرم
- خامه قنادی: ۴۶۵ گرم
- پودر ژلاتین: ۲ ق چ
- آب (برای ژلاتین): ۵ ق چ
1. ابتدا فر را روی 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. قالب گرد کمربندی 23 سانتیمتری را کمی چرب کرده و کاغذ روغنی بیندازید. تخم مرغ ها و پودر قند را با همزن برقی با سرعت متوسط بزنید تا سفیدرنگ شوند و غلظت پیدا کنند. آرد و بیکینگ پودر را دو بار الک کنید.
طرز تهیه موس شکلاتی:
۱. زرده های تخم مرغ را با همزن برقی بزنید تا کرم رنگ شده و غلظت پیدا کنند. شکر و ۲ قاشق سوپ خوری آب را در یک شیرجوش کوچک ریخته و بر روی شعله خیلی ملایم قرار دهید و هم بزنید تا شکر حل شود. سپس اجازه دهید به جوش آید.
3. بر روی 5 قاشق چای خوری آب سرد، پورد ژلاتین را بپاشی. پس از آن که به صورت اسفنجی درآمد بر روی بخار آب قرار دهید و هم بزنید تا ژلاتین روان و براق شود. ژلاتین آماده را به مایه تخم مرغی اضافه کنید و در حد مخلوط شدن با همزن هم بزنید.
نکته:
۱- مایه این کیک کاملا شل است.
2- مواد اولیه کیک را قبل از استفاده به دمای محیط برسانید.
۳- کاغذ روغنی تان را کمی بزرگتر ار سطح کف قالب در نظر بگیرید تا در پایان کار جدا نمودن موس کیک از قالب راحت انجام شود.
4- در تهیه موس شکلاتی از شکلات مرغوب استفاده نمایید.
نظر کاربران
واااااااااااااای چه پست خوشمزه ای
عالییی بود