ویکی پدیای روغن و چربی های خوشمزه!
وقتی در یک فروشگاه مقابل قفسه روغن ها قرار می گیرید چطور و البته با کدام ملاک ومعیار یکی از آنها را انتخاب می کنید؟ آیا روغنی که برای طبخ غذا گزینش می کنید با آن روغنی که روی سالاد می دهید متفاوت است؟
یادتان باشد که روغنها در واقع یک نوع غذا هستند پس باید در نگهداری آنها دقت ویژه ای داشته باشید. فراموش نکنید وقتی که روغن را روی آتش حرارت می دهید مواد مغذی آنها به مرور تجزیه می شوند و در نهایت از بین می روند. با این وصف اگر روغنها گرم هم شوند ممکن است در مقیاس کمتری چنین اتفاقی برای آنها بیفتد بنابراین بهتر است به جای اینکه روغن را در قفسه یا کابینت نگهداری کنید به خصوص در فصل گرما آنها را در یخچال قرار بدهید. یادتان باشد که پیشتر ذکر شد برای خرید روغن هم باید از سرد بودن آن مطمئن شوید بنابراین این موضوع را کاملا جدی بگیرید.
روغن کانولا
روغن کانولا در سال ۱۹۷۰ میلادی توسط دانشمندی که روی مسائل زراعتی تحقیق میکرد کشف شد. او در واقع تخم شلغم روغنی با برخی انواع دیگر چربیها ترکیب کرد تا در نهایت روغن کانولا به دست آمد.
بهترین استفاده: از این روغن میتوانید برای تفت دادن، گریل کردن، سرخ کردن داخل ماهیتابه و پختن استفاده کنید.
روغن زیتون
همانطور که از اسمش پیداست این روغن از زیتون به دست میآید. روغن زیتون منبع غنی از آنتیاکسیدان است که دقیقا به همین دلیل میتواند برای هر آدمی مفید باشد به خصوص آن دسته از افراد که برنامههای غذایی مدیترانهای را ترجیح میدهند
بهترین استفاده: برای مالیدن روی نان، سس سالاد و اضافه کردن به انواع پاستا قابل استفاده است.
روغن گردو
این روغن از جمله روغن هایی بوده که در چند سال گذشته با بیشترین اقبال در دنیا مواجه شده است. روغن گردو در ویتامین ب۱، ب۲ و ب۳ غنی است و البته یکی از منابع قابل توجه آنتی اکسیدان است.
بهترین استفاده: از این روغن میتوانید برای مزه دار کردن خوراکیها استفاده کنید. همچنین می توانید آن را روی پاستا و سالاد هم اسپری کنید.
روغن آووکادو
روغن آووکادو یکی از منابع امگا۳ است. آهن ، فولیک اسید و ویتامین های ای ، آ ، دی و ب۶ را هم می توانید در این روغن پیدا کنید.این روغن همچنین کلسترول خوب خون را بالا می برد و البته مانع از بالا رفتن کلسترول بد خون می شود.
بهترین استفاده: برای سرخ کردن مواد غذایی که باید در حین سرخ شدن مرتب هم زده شوند بسیار مناسب است.
روغن نارگیل
این روغن از گوشت نارگیل به دست می آید. روغن نارگیل هم کلسترول خوب خون را بالا می برد و البته تحقیقات نشان داده که این روغن میتواند باعث کاهش وزن شود.
بهترین استفاده: این روغن را می توانید روی پاپ کورن اسپری کنید. همچنین روغن نارگیل میتواند برای تفت داده های سبک کاربرد داشته باشد.
روغن آفتابگردان
این روغن از تخم آفتابگردان به دست می آید و البته یکی از منابع قابل توجه ویتامین E است ، ویتامینی که مشکلات تنفسی را به حداقل می رساند و گردش خون را تنظیم می کند
بهترین استفاده: برای پخت های سبک و تفت دادن های کوتاه. از این روغن می توان در سس سالاد هم استفاده کرد.
برای انتخاب یک روغن مناسب باید صرفا به یک نکته خاص توجه کنید.
لطفا کمتر سراغ روغنهای باز بروید. بیشتر روغنهای بستهبندی شده، فشرده و البته سرد را انتخاب کنید. به همین سادگی!
با اسپری کردن روغنهای خوراکی خوردن کالری را به حداقل برسانید. هر قاشق چایخوری روغن تقریبا ۱۲۰ کالری دارد که در مقایسه با یک اسپری روغن با کالری ناچیزش بسیار زیاد خواهد بود. سعی کنید به طور دائم روغنهای مصرفی خود را داخل ظرف های اسپری بریزید. به این ترتیب هم در جیبتان صرفهجویی میکنید و هم برای سلامتیتان قدم بزرگی برداشتهاید.
نظر کاربران
با سلام و تشکر از شما ؛ اگه ممکنه لطف کنید و در مورد روغن کنجد هم اطلاعاتی به ما بدید. ممنون