پلو سبزیجات هندی
خوش عطرتر از این غذای هندی هم مگه داریم؟!
طعم یک غذای اصیل هندی را با پلو سبزیجات تاهیری (Tahiri) امتحان کنید. این پلوی خوشمزه کاملا گیاهی و بدون گوشت تهیه می شود و بدلیل سبزیجات و ادویه های فراوانی که دارد غذایی خوش عطر و طعم، رژیمی و سودمند محسوب می شود.
- سیب زمینی خرد شده ۲ عدد بزرگ
- گل کلم خرد شده ۲ فنجان
- هویج خرد شده ۲ عدد متوسط
- لوبیا سبز خرد شده ۱۲-۱۴ عدد
- نخود فرنگی ۱/۲ فنجان
- روغن زیتون یا روغن گیاهی ۳ قاشق غذاخوری
- پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط
- گوجه خرد شده ۳ عدد متوسط
- سیر له شده ۵ حبه
- زنجبیل تازه و رنده شده ۱ قاشق غذاخوری
- برگ نعنا خرد شده ۱ قاشق غذاخوری
- برگ گشنیز خرد شده ۳ قاشق غذاخوری
- فلفل سبز ۳ عدد
- پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چایخوری
- پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- برنج ۳۰۰ گرم
- آب لیمو ۱/۲ قاشق غذاخوری
- نمک به میزان دلخواه
- برگ بو ۱ عدد
- هل سبز ۴ عدد
- چوب دارچین ۲ عدد کوچک
- میخک ۴ عدد


روغن را در قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. برگ بو، دانه هل، میخک و چوب دارچین را داخل روغن بریزید و چند دقیقه سرخ کنید تا عطر ادویه ها بلند شود.

پیازها را به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید خوب سرخ شوند. می توانید کمی نمک اضافه کنید تا پیازها سریعتر طلایی شوند. سپس زنجبیل رنده شده و سیر له شده را به روغن اضافه کنید. چند ثانیه تفت دهید تا عطر زنجبیل و سیر احساس شود.

گوجه خرد شده را اضافه کنید و ۱ دقیقه تفت دهید. سپس سیب زمینی نگینی خرد شده را اضافه کنید و ۳-۴ دقیقه تفت دهید.

سپس هویج و لوبیا سبز خرد شده، نخود فرنگی و گل کلم های خرد شده را اضافه کنید. مخلوط سبزیجات را با هم ترکیب کنید و تفت دهید.

برگ نعنا و گشنیز خرد شده، فلفل سبز، پودر فلفل قرمز، پودر گشنیز و زردچوبه را به سبزیجات اضافه کنید. آب لیمو را روی سبزیجات بریزید.

برنج را داخل قابلمه بریزید و خوب با سبزیجات مخلوط کنید. ۳ فنجان آب روی برنج بریزید و پلو سبزیجات را به میزان دلخواه با نمک مزه دار کنید. در قابلمه را بگذارید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید این پلوی هندی خوشمزه به مدت ۳۰ الی ۴۰ دقیقه بپزد و دم بکشد. زمان پخت بسته به نوع برنج، مقدار خیساندن در آب، جنس قابلمه و … می تواند متغیر باشد. برنج را چک کنید، اگر لازم بود می توانید کمی آب به برنج اضافه کنید.

پس ازین مدت قابلمه را از روی حرارت بردارید و ۵ دقیقه اجازه دهید تا کمی خنک شود. سپس پلو سبزیجات هندی را داخل دیس بکشید و همراه با ماست نوش جان کنید.
نظر کاربران
در آشپزی هندی روغن حیوانی پایه آشپزی غذای اصیل ست نه روغن زیتون که مال کشورهای حوزه مدیترانه است و اصلا در هند کشت نمیشود .
مثل این است که ما قرمه سبزی را با روغن زیتون تفت بدهیم و به جای گوشت گوسفندی گوشت بوقلمون یا شتر استفاده کنیم
سلام. کپی برداری با ذکر «منبع: برترینها» ایرادی دارد؟
با تشکر.