تاسكبــاب،کباب نیست!
يكي از اصيلترين و قديميترين غذاهاي ايراني كه در سراسر جهان به اشكال مختلف و با مواد اوليه موجود در آن ديار طبخ ميشود.
مجله آشپزی ایده آل :
يكي از اصيلترين و قديميترين غذاهاي ايراني كه در سراسر جهان به اشكال مختلف و با مواد اوليه موجود در آن ديار طبخ ميشود. وجه تسميه تاسكباب مشخص نيست و مشخص نيست از چه رو اينگونه ناميده شده است. اما هرچه كه هست طعم خوبش نام اين غذا را از گذشتههاي دور تا امروز زنده نگه داشته است.
ويژگي مهم تاسكباب آن است كه با هر موادي كه در خانه داريد ميتوانيد آن را تهيه كنيد. اما در دستور سنتي تاسكباب، به حتما وجود دارد و گاه آلوي بخارا هم در كنارش خودنمايي ميكند.
مواد لازم براي 4 نفر:
- گوشت سردست گوسفند: ۴۰۰ گرم، خرد كرده
- سيبزميني متوسط: ۳ عدد، ورقهورقه
- پياز متوسط: ۲ عدد، ورقهورقه
- به: ۲ عدد، پوست كنده و ۸ قاشق چايخوري
- هويج متوسط: ۲ عدد، ورقهورقه
- آلوي بخارا: يك پيمانه خيسانده
- رب گوجهفرنگي: يك قاشق غذاخوري
- زردچوبه، نمك و فلفل قرمز: به ميزان لازم
روش تهيه:
آمادهسازي تاس كباب بسيار آسان است. يك قابلمه متوسط انتخاب كنيد و به ترتيب پياز گوشت و سبزيجات را روي هم بچينيد و روي هر لايه كمي زردچوبه و فلفل بپاشيد.
قابلمه را روي شعله متوسط گذاشته و يكسوم پيمانه آب در آن بريزيد. تاسكباب را با در بسته 3 ساعت بپزيد. در پايان ساعت دوم رب گوجهفرنگي اضافه كرده و نمك آن را اندازه كنيد.
نکات:
1- ميتوانيد گوشت و پياز را 7-6 دقيقه تفت دهيد.
2 - سيبزميني را بهتر است در ساعت آخر پخت اضافه كنيد تا له نشود.
3 - استفاده از سيبزميني استانبولي بهتر است.
4 - به جاي گوشت از مرغ استفاده كنيد.
5 - ميتوانيد 10 دقيقه قبل از سرو كمي چاشني ترش مانند آب نارنج يا ليموترش به غذا اضافه كنيد يا برعكس يكي، دو قاشق غذاخوري شكر در تاسكباب بريزيد.
ارسال نظر