کوکو خورها بشتابید!
برای باسلیقه ها، دستور تهیه ۴ نوع کوکوی خوشمزه را انتخاب کرده ایم. از «شامی» معروف گرفته، تا «آکراس»؛ کوکویی که بردگان به آمریکا می بردند! اگر آشپزی دوست دارید و به کوکو علاقمند هستید، با ما همراه باشید.
برترین ها:
آكـراس
برادر ناتنی فلافل و خوراكی لذیذ متعلق به غرب قاره سیاه است. البته این غذا كه توسط بردهها به منطقه آمریكای مركزی برده شده، در كارائیب نیز طرفداران فراوان دارد. روش تهیه آن كاملا مشابه فلافل، اما بسیار سادهتر و بیدردسرتر است. از این خوراك سریع برای رنگینتر كردن سفره افطاری استفاده كنید.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- لوبیا چشمبلبلی: 200 گرم، خیس كرده
- پیاز متوسط: یك عدد، خرد شده
- فلفل دلمهای قرمز: یك عدد، خرد شده
- نمك و فلفل: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
1 - لوبیا را 2 دفعه از چرخگوشت رد كنید، سپس همراه با پیاز و فلفلدلمه داخل غذاساز خمیر كنید. اگر مایه سفت بود، نصف پیمانه آب به آن اضافه كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كنید.
2 - مایه آكراس را داخل كاسه بریزید، به اندازهای آب به آن اضافه كنید كه اگر قاشق را سرازیر كردید، مایه از آن به آرامی بریزد.
3 - به اندازهای روغن داغ كنید كه آكراسها در آن شناور باشد. شعله آن باید زیاد باشد. با قالب فلافل از مایه برداشته و در روغن بریزید. هر طرف آن را 3-4 دقیقه سرخ كنید، سپس روغن آن را با حوله كاغذی گرفته و با انواع نان و سالاد سرو كنید.
نکات:
1 - در آكراس اصیل به جای فلفل دلمهای از 2 عدد فلفل قرمز تند استفاده میشود.
2 - لوبیاها را حداقل 24 ساعت خیس كنید و اگر میخواهید رنگ بهتر و نفخ كمتری داشته باشد، پوست آنها را بگیرید.
ورقه
نوعی كوكوی بادمجان گیلكی كه با نان یا كته خورده میشود. برخلاف ظاهر سادهاش طعم فوقالعادهای دارد و تهیه آن در زمان و هزینه صرفهجویی میكند.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- بادمجان متوسط: 3عدد
- تخممرغ: 4 تا 5 عدد
- روغن، نمك و فلفل: به میزان لازم
- زردچوبه: یك قاشق چایخوری
روش تهیه:
1 - بادمجان را پوست كنده و به صورت حلقههایی به ضخامت 2 سانتیمتر ببرید، روی آن نمك پاشیده و در آبكش بگذارید تا تلخاب آن خارج شود. پس از حداقل نیم ساعت، آن را شسته و خشك كنید.
2 - بادمجانها را در روغن سرخ كنید، سپس با حوله كاغذی روغن اضافه آن را بگیرید.
3 - یك تابه را چرب كنید و بادمجانها را كف آن بچینید. تخممرغها را در یك كاسه شكسته، زردچوبه، نمك و فلفل را اضافه كرده و هم بزنید تا یكدست شود.
4 - تابه را روی شعله متوسط داغ كنید، سپس تخممرغها را اضافه كرده و آن را بپزید تا تخممرغ ببندند. پس از 10دقیقه، آن را برش داده و پشتورو كنید تا هر دوطرف آن بپزد. این غذا را با گوجهفرنگی، ماست و كته سرو كنید.
شامی
مواد لازم برای ۴ نفر
- گوشت پخته: 300 گرم
- لپه پخته: 150 گرم
- پیاز متوسط: یك عدد
- سیبزمینی متوسط پخته: یك عدد
- تخممرغ: یك تا 2 عدد
- ادویه، نمك و فلفل
- جوششیرین: یكدوم قاشق چایخوری
روش تهیه:
۱ - گوشت پخته، لپه پخته، پیاز و سیبزمینی پخته را در چرخ گوشت ریخته و ۲ بار چرخ كنید.
۲ - وقتی مواد كاملا كشدار شد، به آن ادویه دلخواه و نمك و یكدوم قاشق چایخوری جوششیرین اضافه كنید.
۳ - تخممرغ را اضافه كنید.
۴ - ابتدا فقط یك عدد را بیفزایید. اگر مواد شل بود،۲ قاشق سوپخوری آرد نخودچی میزنیم و اگر سفت بود تخممرغ را اضافه كنیم.
۵ - از مواد به اندازه یک نارنگی برداشته و در دست به صورت گرد ولی با ضخامت یک سانتیمتر باز کنید. وسط آن سوراخ کرده و بعد در روغن کاملا داغ شده سرخ کنید.
نکات:
- با این غذا شربت نعناع را پیشنهاد میکنیم. (دستور تهیه شربت نعناع در این شماره از مجله گفته شده است)
- همه ما در ماه مبارك رمضان بر این باور هستیم كه شامی باید در افطار خورده شود اما از آنجایی كه ماه رمضان امسال مقارن با فصل گرم تابستان و ماه داغ مرداد شده است توصیه میكنم شامی را در سحر صرف كنید، زیرا زمان افطار و سحر بسیار نزدیك و شامی غذای نسبتا سنگینی است.
- اگر مواد را به اندازه گفته شده تهیه کردهاید، نیازی به اضافه کردن آرد نخودچی نیست. دقت کنید منظور از تخم مرغ در این دستور، تخم مرغ با وزن 60 گرم است.
مواد لازم:
- آرد برنج: يك پيمانه
- كدوحلوايي پخته شده: يك پيمانه
- مغز گردو، چرخ شده: يكچهارم پيمانه
- تخممرغ: يك تا ۲ عدد
- شكر: يكدوم پيمانه
- آب يا شير به اندازهاي كه مايه شل شود
- گلاب: ۲ تا ۳ قاشق سوپخوري
- پودر هل: يك قاشق چايخوري
- پودر دارچين: يك قاشق چايخوري
- نمك: يك قاشق چايخوري
- جوششيرين: يكدوم قاشق چايخوري
1 - كدوحلوايي را پوست گرفته، بخارپز كنيد، سپس با قاشق آن را له كنيد.
2 - آرد برنج نرم، مغزگردوی چرخشده، كدوي پخته شده، شكر، گلاب، هل و دارچين و نمك و زعفران را با هم مخلوط كنيد.
3 - تخممرغها را همراه با جوششيرين بزنيد و به مواد اضافه كنيد.
4 - از آب يا شير به مواد اضافه كنيد تا مايه شلي به غلظت مايه كوكو درست شود. آن را يكي، دو ساعت بگذاريد تا بماند.
5 - از مايه، درون تابه ريخته مثل كوكو به دفعات سرخ كنيد، سپس آن را در ظرف دردار بريزيد تا خشك نشود.
نظر کاربران
ورقه كه اصلا كوكو نيست ضمنا كوئي كاكا هم همينطور ! يه جور شيريني به حساب مياد . هردوتاشم ماله گيلانه!!