واویشکای معروف؛ غذای محلی استان گیلان
واویشکا از غذاهای استان گیلان است و مشابه جغور بغور است. این غذا انواع مختلفی دارد، مانند واویشکای دل و جگر، واویشکای مرغ و یا واویشکا گوشت چرخ کرده.
مواد لازم:
- جگر گوسفندی ۱/۲ عدد
- زردچوبه به میزان لازم
- پیاز ۱ عدد
- روغن به میزان لازم
- جگر سفید گوسفند ۱/۲ عدد
- دل گوسفند ۱/۲ عدد
- گوجه فرنگی ۱ عدد
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱- در ماهیتابه ای روی حرارت متوسط، کمی روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید. به آن کمی زردچوبه بزنید.
۲- دل و جگر گوسفند را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر تفت دهید تا تمام آب آن بخار شود.
۳- رب را اضافه کنید و چند دقیقه ای با سایر مواد تفت دهید.
۴- گوجه فرنگی را اضافه کنید. به آن ها کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و زعفران دم کرده را اضافه کنید. مواد راهم بزنید.
۵- حالا روی مواد به میزان لازم آب بریزید و بجوشانید. حرارت را کم کنید، درب ظرف را بگذارید و اجازه دهید مواد پخته و کاملا نرم شوند.
۶- واویشکا را در ظرف مورد نظر بریزید و با نان و یا در کنار برنج میل کنید.
نکاتی در مورد تهیه ی واویشکا:
۱ - پیاز را به شکل دلخواه خرد کنید.
۲ - دل و جگر گوسفند را تمیز بشویید و درشت نگینی کنید. می توانید این غذا را با جگر مرغ و یا گوشت چرخ کرده هم بپزید.
۳ - گوجه ها را خرد کنید. در صورت تمایل می توانید پوست آن ها را جدا کنید.
۴ - جگر سفید را ابتدا بپزید بعد خرد کنید چون دیرپز است.
نظر کاربران
طرز تهیه غذا رو کاملا اشتباه نوشتید!!!! تمام مواد باید به شدت تو یه ظرف مخصوص سرخ بشن و پختن و تفت دادن طعم و عطر این غذا رو از بین میبره اصلا خاصیت و معروفیت این غذا به خاطر نحوه طبخشه نه مواد تشکیل دهندش.
پاسخ ها
البته اضافه کردن کمی آب (آب باقی مانده از جگر سفید بهتر است) از خشک شدن این خوراک جلوگیری می کند در مجموع غذای خوشمزه ای است
رشتیا تمام مواد جز جگر و چرخ میکنند و با پیاز فراون گوجه خرد شده میپزن و با ترشی بندری نوش جان میکنند
لطفا در طرز تهیه و طبخ غذای شمالی دقت بیشتری داشته باشید
واویشکای اصلی که تو بازار میخورید، روده گوسفندی، رو چرخ میکنند یا ساتوری، جگر و دل، شیردان، چیزهای سفت را چرخ میکنند، وبقیه و رو مثل جگر تیکه تیکه با پیاز و گوجه و ادويه جات مثل زرد چوبه اول یکم آب پز میشه و بعدش سرخ میکنند،