نان بربری؛ پرطرفدارترین نان ایرانی
نان بربری یکی از پرطرفدارترین نان ها در بین ایرانیان است و ترک و فارس و لُر و ... هم ندارد. در این مطلب طرز تهیه این نان را به شما آموزش داده ایم.
مواد لازم:
- آب ولرم ۱ پیمانه
- شكر ۱ قاشق سوپخوری
- مایهی خمیر ۸ گرم
- آرد ۵۰۰ گرم
- نمك ۱ قاشق چایخوری
- بهبود دهنده یك دوم قاشق چایخوری
- روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری
- كنجد به میزان لازم
مواد لازم برای تهیهی رویه:
- آرد ۱ قاشق سوپخوری
- آب ۵۰ میلیلیتر
طرز تهیه:
۱- آب، شكر و مایهخمیر را در ظرفی بریزید، روی آن را درپوش بگذارید و ۵ دقیقه در جای نسبتاً گرم قرار دهید تا مایهخمیر فعال شود.
۲- در یك ظرف دیگر، آرد، نمك، بهبوددهنده و روغن مایع را بریزید و مایهخمیر عملآمده را به آن بیفزائید تا خمیر نرمی به دست آید و به دست نچسبد.
۳- حالا خمیر را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ورز دهید، در كاسهی چربكردهای بگذارید، روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۱ ساعت استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
۴- حالا خمیر را در سطح آرد پاشیده بگذارید و آن را به شكل بیضی و به ضخامت نیم سانتیمتر باز كنید.
۵- سپس روی سینی چربكرده بگذارید و با انگشت، روی آن را شكل دهید. اكنون روی خمیر را بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه كنار بگذارید.
۶- بعد رویهی خمیر را بمالید و كنجد بپاشید. آنگاه در فر (تاون) گرمشده با دمای ۲۰۰ درجهی سانتیگراد، به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
طرز تهیهی رویه:
آرد را در آب جوشیده بریزید تا به حالت فرنی و ژلهای درآید.
ارسال نظر