دستور تهیه ۲ فست فود خوشمزه اما سالم
كافی است از جانشینهای مناسبی استفاده كنید، آن وقت میتوانید خوراكی محبوبتان را نوشجان كنید بدون اینکه نگران چاق شدن باشید یا سلامتتان را به خطر بیندازید.
مجله ایده آل : كافی است از جانشینهای مناسبی استفاده كنید، آن وقت میتوانید خوراكی محبوبتان را نوشجان كنید بدون اینکه نگران چاق شدن باشید یا سلامتتان را به خطر بیندازید.
خردل
كلا خردل خوراكی كمكالری است اما دكتر كارن آنسل متخصص تغذیه میگوید كه خردلهای موجود در بازار به شدت شور هستند و در واقع میزان سدیم بسیار بالایی دارند كه برای بدن شما مفید نیست. این متخصص تغذیه به شما توصیه میكند كه از خردلهای ساده زردرنگ استفاده كنید كه میزان سدیم آنها كمتر از خردلهای با طعمهای مختلف و تند است.
بهترین گزینه: برای مزهدار كردن هاتداگ سالمترین گزینه استفاده از آبلیموترش تازه به علاوه فلفل بدون نمك است.
پنیر
حتما میدانید كه این پنیر خوشمزه، هم پركالری است هم پر از چربی. دكتر آنسملو ولادین، متخصص تغذیه در دانشگاه نیوجرسی میگوید: «شما به جای استفاده از پنیر پیتزا میتوانید با ۲ قاشق چایخوری پنیر چدار حدود ۵ گرم چربی كمتر و حدود ۵۰كالری كمتر به بدن خودتان برسانید.»
بهترین گزینه: برای مزهدار كردن هاتداگ خودتان میتوانید از سس ماست پروبیوتیك یا روغن زیتون استفاده كنید.
چیلى
سسهای چیلی موجود در بازار فقط تند نیستند بلكه پركالری و پر از سدیم هستند. (۲ قاشق غذاخوری سس چیلی گوشت، ۵۵ كالری و ۲۴۰ میلیگرم سدیم دارد) به جای آن میتوانید از سسهای چیلی سبزیجات استفاده كنید كه ۲ قاشق غذاخوری آن ۴۵ كیلوكالری و ۱۹۰ میلیگرم سدیم به همراه ۳ گرم فیبر دارد.
بهترین گزینه: بهترین كار این است كه سس چیلی را خودتان درست كنید. چند فلفل سبز و قرمز به همراه یك فلفل دلمهای و مقدار كمی روغن زیتون و یك گوجهفرنگی را در مخلوطكن بریزید و از آن برای خوشمزه كردن ساندویچ هاتداگتان استفاده كنید.
هاتداگ
به طور معمول هاتداگهای ساده و هاتداگهای پنیردار دارای نیترات و جدا از آن غنی از كالری و چربی هستند. دكتر آنسل توصیه میكند كه به جای این هاتداگها از هاتداگ بوقلمون استفاده كنید كه چربی و كالری كمتری دارد.
بهترین گزینه: به نظر میرسد كه هاتداگها و سوسیسهای مرغ بهترین گزینه باشند. انواع كمنمك سوسیس مرغ گاه فقط ۶۰ كالری و ۲۵۰ میلیگرم سدیم در خود پنهان دارند.
نان
نانهای باگت سفید و نانهای سیبزمینی و نانهای شیرین گزینه مناسبی نیستند. بهتر است به جای آنها از نانهای غلات كامل استفاده كنید.
بهترین گزینه: نان جو فیبردار قهوهای به خصوص انواعی كه باكتریهای مفید برای دستگاه گوارش را در خود دارند هم فیبر مناسبی به بدن شما میرسانند و هم برای هضم این ساندویچ به دستگاه گوارش شما كمك میكنند.
انواع همبرگر، غذای محبوب جوانهاست، اما میتوانید در خانهتان همبرگری بپزید كه هم خوشمزه باشد هم سالم.
سس
احتمالا خودتان هم میدانید كه سس سفیدی كه به میزان زیاد روی همبرگرها ریخته میشود انتخاب چندان مناسبی نیست. سس سفید دارای روغن كانولا گزینه بهتری است، زیرا هم كالری و هم چربی كمتری دارد و هم دارای امگا۳ است كه برای سلامت قلب، مادهای مفید محسوب میشود.
بهترین گزینه: آووكادو را در قطعهای بسیار كوچك خرد و با فلفل و آب لیموترش تازه مخلوط كنید و از آن به عنوان یك سس خوشمزه و دوستدار سلامت استفاده كنید.
كاهو
كاهوپیچ سبزی خوبی است كه میتواند احساس سیری را به شما بدهد اما گزینه بهتر كاهو سبز است كه ویتامینهای زیادی دارد. البته باید از سبزیجات تازه حتما استفاده كنید.
بهترین گزینه: دكتر بتانی تایری، متخصص تغذیه در بیمارستان ونگالن در نیویورك میگوید: «اسفناج سبزیای عالی برای استفاده در ساندویچهاست، زیرا غنی از آنتیاكسیدانهای مفید است.»
چیپس
خود چیپس به عنوان یكی از هلههولههای چاقكننده مطرح است، اضافه كردن آن به برگر هم عمل درستی نیست اگر میخواهید حتما از چیپس در برگرتان استفاده كنید حداقل انواع كمنمك و كمچربی آن را انتخاب كنید.
بهترین گزینه: خیار را به صورت قطعههای كوچك دربیاورید و به آن فلفل بزنید و استفاده كنید.
سس گوجهفرنگى
سسهای قرمزرنگ گوجهفرنگی موجود در بازار (چه عادی و چه تند) بسیار پرنمك هستند اما بهتر است به جای این سسها از گوجهفرنگی تازه استفاده كنید.
بهترین گزینه: بهترین كار این است كه در كنار گوجهفرنگی تازه از فلفل قرمز هم استفاده كنید كه یك منبع غنی از ویتامین C است.
كالباس گوشت
از كالباس گوشت، برای خوشمزه شدن در برخی برگرها استفاده میشود، اما بهتر است به جای كالباس گوشت از كالباس بوقلمون استفاده كنید.
بهترین گزینه: بهترین كار این است كه به جای كالباس، از سس سویا یا خود سویا استفاده كنید كه هم كمكالری است، هم بسیار خوشمزه.
پنیر
روی هر برگری یك یا چند برش پنیر پیتزا گذاشته میشود تا نتیجهای هوسبرانگیز گرفته شود. اما این پنیرها بسیار پركالری هستند، بهتر است تنها از یك برش پنیر، آن هم یك برش خیلی نازك استفاده كنید.
بهترین گزینه: بهترین كار این است كه از پنیرهای كمچرب كمكالری استفاده كنید.
برگر
خودتان میدانید كه یك همبرگر تپل چقدر میتواند چرب و پركالری باشد. بهترین كار این است كه از گوشتی استفاده كنید كه اصلا چربی نداشته باشد. سعی كنید با حداقل روغن، همبرگر را سرخ كنید.
بهترین گزینه: گوشت بوقلمون انتخاب مناسبی برای پختن یك برگر خوشمزه است، بهترین كار این است كه گوشت بوقلمون را چرخ كنید و سپس بدون مالیدن كره یا روغن آن را گریل كنید نه اینکه آن را سرخ کنید.
نان
نانهای همبرگری سفید كه امروزه برای برگرها استفاده میشوند گاه حتی بیش از ۲۰۰ كالری دارند،اما شما برای اینكه سلامتتان كمتر در خطر بیفتد از نان غلات فیبردار استفاده كنید. دكتر آنسل میگوید: «شما با استفاده از نانهای غلات فیبردار، هم به بدنتان فیبر میرسانید و هم میزان كالری برگرتان را كم میكنید.»
بهترین گزینه: بهترین كار این است كه ۲ یا ۳ برگ كاهوی سفت را بردارید و برگرتان را در آن بگذارید و نوشجان كنید.
نظر کاربران
من که اگر مطالبو بخونمم نمیتونم از خوردنی های خوشمزه دل بکنم و باز میخوام کار خودمو بکنم,پس همون بهتر که نخونمشون!!!
فرق فلفل سبز و فلفل دلمه ای چیه؟؟