پنج سوپ داغ زمستانی
هوای سرد، شیشه بخارگرفته، زمین خیس شده از رگبار پاییزی؛ همه و همه در كنار یك كاسه سوپ داغ لحظاتی به یادماندنی را میسازند كه همیشه در خاطرهها باقی میماند.
مجله آشپزی ایده آل : هوای سرد، شیشه بخارگرفته، زمین خیس شده از رگبار پاییزی؛ همه و همه در كنار یك كاسه سوپ داغ لحظاتی به یادماندنی را میسازند كه همیشه در خاطرهها باقی میماند. سوپ، برخلاف تصور عمومی یك غذای وارداتی نیست. به ادعای زبانشناسان سوپ واژه اشكانی مركب از سو و آپ به معنای غذای آبكی است.
سوپ به نسبت فامیل نزدیكش یعنی آش سبكتر و رقیقتر است و سریعتر حاضر میشود، چون معمولا از حبوبات در آن خبری نیست. سوپها در سراسر جهان وجود دارند و در هر فرهنگی به شكلی منحصربهفرد تهیه میشوند. شاید بتوان گفت سوپ كه از فرهنگ پارسی به گوشه و كنار این كره خاكی رفته و رنگ و بوی آن دیار را گرفته، یكی از اولین گفتوگوی تمدنهای تاریخ بوده است؛ گفتوگوی تمدنهایی كه خوشمزه است و خوردنی.
ذرت یكی از تحفههای قاره آمریکا ست كه امروزه تقریبا نبودن آن در بین انواع مواد غذایی قابل تصور نیست. سوپ ذرت علاوه بر خواص فراوان، بسیار سریع آماده میشود به شرطی كه از كنسرو آن استفاده كنید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
- كنسرو ذرت: 2 قوطی، 800 گرم
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز سفید متوسط: یك عدد، نگینیشده
- سیر: 2 حبه، رنده شده
- فلفل سفید: یك قاشق غذاخوری (اختیاری)
- نمك و فلفل: به میزان لازم
- آب مرغ: یكو نیم لیتر
- خامه: یكدوم پیمانه
۱- روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كنید و پیاز را ۴ دقیقه در آن تفت دهید. سیر و پودر فلفل سفید را اضافه كرده و یك دقیقه دیگر تفت دهید.
۲- سهچهارم ذرت را به قابلمه اضافه كنید و پس از ۳ دقیقه آب مرغ را به آن بیفزایید. هنگامی كه سوپ به جوش آمد، شعله را كم كرده و در آن را ببندید. سوپ را ۲۰ دقیقه بپزید.
۳- به وسیله گوشتكوب برقی یا غذاساز سوپ را پوره كنید تا یكدست شود. ذرت باقیمانده را اضافه كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنید. چند دقیقه قبل از سرو خامه را بیفزایید و مخلوط كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و در ظرف بكشید.
نکات:
۱ - به جای روغن مایع از۳ قاشق غذاخوری كره گیاهی استفاده كنید.
۲ - به جای پیاز از ۵-۶ عدد پیازچه درشت استفاده كنید.
۳ - برای تزیین از فلفل دلمهای سبز و قرمز نیز میتوانید استفاده كنید.
۴ - به جای پودر فلفل از ۲ تا ۳ عدد فلفل سبز یا قرمز تند ساطوری شده استفاده كنید.
رنگ نارنجی و زیبای آن روی میز، هر بینندهای را به سوی خود جلب میكند و طعم تند و ادویهدارش تصورها را در مورد اینكه هویج هر غذایی را شیرین میكند، تغییر میدهد. صحبت از سوپ هویج است؛ سوپ لذیذ و پرخاصیتی كه در قالب یك دستور غذایی هندی تهیه میشود. به سلیقه خودتان مقادیر را تغییر داده و به طعمهای جدیدی دست پیدا كنید.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
- هویج: یك كیلوگرم، نگینیشده
- كره گیاهی: 75 گرم
- زنجبیل تازه: 2 قاشق غذاخوری، رنده شده
- ادویه گرمماسالا: یك قاشق غذاخوری
- پیاز سفید متوسط: 2 عدد، نگینیشده
- سیبزمینی متوسط: یك عدد، نگینیشده
- آب مرغ: 2 لیتر
- نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
روش تهیه:
1- كره را در قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و هویج، پیاز و سیبزمینی را 6 تا 7 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و كمی رنگ بگیرد.
2- زنجبیل و ادویه گرم ماسالا را اضافه كرده و یك دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید. آب مرغ را اضافه كرده و سوپ را با در بسته روی شعله ملایم حداقل 30 دقیقه بپزید تا هویج و سیبزمینی نرم شود. سوپ را با غذاساز پوره كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و سرو كنید.
نکات:
1 - در این سوپ از 4 قاشق غذاخوری گشنیز ساطوریشده برای عطر بهتر استفاده كنید.
2 - به سلیقه خود نوع ادویه را عوض كنید.
3 - به جای كره میتوانید از روغن مایع استفاده كنید.
4 - دلیل پوره كردن همه این سوپها غلیظتر و پرملاتتر شدن آنهاست.
در آشپزی ایرانی، فلفل دلمهای قرمز یك تازهوارد است كه معمولا تنها برای تزیین استفاده میشود اما واقعیت این است كه فلفل دلمهای قرمز در تهیه انواع رب، سس و ادویه كاربرد دارد. از معروفترین محصولات بهدست آمده از این گیاه میتوان به پاپریكا اشاره كرد كه برای رنگ و طعم دادن به انواع خوراكها استفاده میشود. سوپ فلفل قرمز كبابی برای كسانی كه به غذاهای شمالی علاقه دارند، بسیار مقبول خواهد بود.
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
- فلفل دلمهای قرمز بزرگ: ۴ عدد
- پیاز زرد بزرگ: یك عدد، نگینیشده
- سیبزمینی بزرگ: یك عدد، نگینیشده
- سیر: ۳ حبه، رنده شده
- آب مرغ: یك لیتر
- خامه: یكچهارم پیمانه
- كره گیاهی: ۳ قاشق غذاخوری
- پنیر پارمزان: ۵۰ گرم، ورقهورقه شده
- پیازچه: ۴ عدد، ورقهورقه شده
- نمك و فلفل: به میزان لازم
1- فلفلها را روی صفحه مشبك در طبقه وسط فر گریل كنید تا روی آن كاملا سیاه شود، سپس 15 دقیقه در یك كیسه فریزر در بسته بگذارید تا بخار كند و پوست آن به سادگی كنده شود. فلفلها را پوست كنده و دانههای آن را دور بریزید، سپس آن را خرد كنید.
2- كره را در یك قابلمه روی شعله متوسط آب كنید و پیاز را 3 تا 4 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود. سیبزمینی را اضافه كرده و تفت دادن را 3 دقیقه دیگر ادامه دهید، سپس سیر و فلفل كبابی را اضافه كرده و 2 دقیقه تفت دهید.
3- آب مرغ را اضافه كرده و هنگامی كه به جوش آمد، شعله را كم كرده و با در بسته 30 دقیقه بپزید تا سیبزمینیها نرم شود.
4- سوپ را با گوشتكوب برقی یا غذاساز پوره كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده، خامه را اضافه كنید و اگر غلیظ بود كمی آن را با آب جوش رقیق كنید. سوپ را با پنیر پارمزان و پیازچه تزیین و سرو كنید.
نکات:
1 - به جای سیر از یك قاشق چایخوری پودر سیر استفاده كنید. در این صورت بوی سیر نمیگیرید.
2 - تعداد فلفل دلمهایها را تا 6 عدد میتوانید اضافه كنید.
3 - این سوپ را با فلفل دلمهای زرد یا نارنجی هم امتحان كنید.
همــهمیداننـد كه رنگ قرمز اشتهاآور است. حالا اگر شما غذایی را طبخ و سرو كنید كه رنگش قرمز باشد نیمی از راه جلب توجه به غذا را بیزحمت رفتهاید. چغندر مانند سیبزمینی از گروه گیاهانی است كه ریشه آن مصرف میشود. این گیاه در ایران معمولا به صورت پخته شده با شكر كه «لبو» نام میگیرد، خورده میشود اما سوپ آن را به هیچوجه از دست ندهید كه یكی از خوشمزهترین و پرخاصیتترین سوپها در فصل پاییز و زمستان است.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
- چغندر متوسط: 3عدد، رنده شده
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- هویج متوسط: یك عدد، رنده شده
- سیبزمینی: یك عدد، رنده شده
- آب مرغ: یك و نیم لیتر
- ورمیشل: 100 گرم
- خامه: یكچهارم پیمانه
- سركه سفید: 2 قاشق غذاخوری
- نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
۱- روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و چغندر و هویج را ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود.
۲- سیبزمینی را اضافه كرده و پس از یك دقیقه آب مرغ را به سوپ بیفزایید. پس از اینكه به جوش آمد، شعله را كم كرده و با در بسته، ۲۵ دقیقه آن را بپزید.
۳- هنگامی كه سبزیجات كاملا پخت، نمك و فلفل آن را اندازه كرده و ورمیشل را اضافه كنید. پس از ۱۵ دقیقه سركه و خامه را داخل سوپ ریخته و هم بزنید. سوپ را با نان و سبزی خوردن سرو كنید.
نکات:
۱- اضافه كردن كمی گردن و بال مرغ، سوپ را خوشمزهتر میكند.
۲- میتوانید كمی جعفری ساطوریشده قبل از سرو در سوپ بریزید.
۳- این سوپ با آبگوشت یا قلم خوشمزهتر میشود.
۴- میتوانید خامه را حذف كنید.
۵- به جای سركه از آبلیمو نیز میتوانید استفاده كنید.
كرفس از آن دسته سبزیجاتی است كه بعضیها آنقدر دوستش دارند كه خام آن را در سالاد میریزند و عدهای دیگر كه تعدادشان هم كم نیست، حتیالمقدور از آن فرار میكنند. كرفس به خصوص برگ آن عطر بسیار خوبی دارد؛ بنابراین بهتر است سوپ آن را با اضافه كردن ادویه خراب نكنید. دستور غذایی كه در ادامه میآید بسیار ساده، سریع و كاربردی است.
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر:
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط: یك عدد، ساطوریشده
- مغز كرفس: 800 گرم، ساطوریشده
- سیبزمینی: 200 گرم، نگینیشده
- سیر: 2 حبه، رنده شده(اختیاری)
- آب مرغ: یك لیتر
- خامه صبحانه: نصف پیمانه (125 میلیلیتر)
- نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
۱- روغن را روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز، كرفس و سیبزمینی را ۵ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شود. سیر را نیز اضافه كرده و یك دقیقه دیگر تفت دهید.
۲- آب مرغ را بیفزایید، هنگامی كه به جوش آمد، شعله را كم كرده و سوپ را حداقل ۳۰ دقیقه با در بسته بپزید.
۳- هنگامی كه كرفس و سیبزمینی كاملا نرم شد، سوپ را پوره كنید. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و خامه را نیز اضافه كنید. سوپ را در كاسه كشیده و با برگ كرفس و انواع سبزیجات تزیین كنید.
نکات:
۱ - به جای آب مرغ از آب گوشت، قلم یا سبزیجات هم میتوانید استفاده كنید.
۲ - به این سوپ میتوانید مرغ آبپز هم اضافه كنید تا خوشمزهتر شود.
۳ - در این سوپ تا میتوانید از برگ خوشعطر كرفس استفاده كنید
نظر کاربران
خیلیییییییی خوووووووووب بود