نان مغزدار «سوئدى»
این نان به علت مواد تشكیلدهنده و ظاهر زیبایش میتواند به عنوان یك شیرینی خوشمزه یا یك میانوعده دلچسب مورد استفاده قرار گیرد.

مجله آ شپزی ایده آل : این نان به علت مواد تشكیلدهنده و ظاهر زیبایش میتواند به عنوان یك شیرینی خوشمزه یا یك میانوعده دلچسب مورد استفاده قرار گیرد.
مواد لازم:
- شیر پرچرب: ۱۲۵ میلیلیتر (یكدوم پیمانه)
- آب ولرم: ۶۰ میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
- مایه خمیر: یك قاشق سوپخوری (۱۰ گرم)
- كره آب شده خنك: ۲۵ گرم
- شكر: ۹۰ گرم
- نمك: یكدوم قاشق چایخوری
- هل: یكدوم قاشق چایخوری
- آرد: ۳۰۰ گرم
- روغن مایع: یكقاشق چایخوری
- كره نرم: ۵۰ گرم
- شكر قهوهای تیره: ۵۰ گرم
- دارچین: یك قاشق چایخوری
- گردو ریز خردشده: ۱۰۰ گرم
- زرده تخممرغ: یك عدد
- خامه: یك قاشق سوپخوری
- رویه براق نان (گلیز) پودر شكر: ۱۰۰ گرم
- آب: یك تا ۲ قاشق سوپخوری
روش تهیه:
۱- آرد، نمك و هل را با هم مخلوط كرده و كنار بگذارید.
۲- مایه خمیر را با یك قاشق چایخوری شكر مخلوط كرده، شیر گرم و آب ولرم را به آن اضافه كنید، رویش را بپوشانید و ۱۰ دقیقه در جای گرم قرار دهید تا پف كند و به اصطلاح عمل بیاید (دقت كنید دمای شیر و آب باید بین ۳۷ تا ۳۸ درجه سانتیگراد باشد).
۳- آرد را در كاسهای ریخته وسطحش را گود كنید، مایه خمیر عمل آمده، شكر و كره آبشده را اضافه كرده و مخلوط كنید. خمیر را ورز دهید تا صاف و یكدست شود.
۴- كاسه دیگری را چرب كنید. خمیر را درون آن بغلتانید، رویش را بپوشانید و حدود ۲ ساعت در جای گرم استراحت دهید.
۵- پس از استراحت، روی سطح آردپاشی شده به ابعاد ۴۰ × ۲۰ سانتیمتر بازش كنید. كره نرمشده را با قلممو روی خمیر بمالید، پس از آن شكر قهوهای، دارچین و گردو را با هم مخلوط كرده روی خمیر بریزید تا تمام سطح خمیر را بپوشاند.دقت كنید كه ۲ سانت لبه خمیر خالی بماند.
۶- خمیر را رول كرده، آن را داخل سینی گرد كمارتفاعی به صورت حلقه قرار دهید. دور تا دور خمیر را با فاصله ۲ سانتیمتری برش بزنید، طوری كه حلقه خمیر قطع نشود، سپس برشها را یكی در میان به داخل خمیر هدایت كنید.
۷- روی خمیر را بپوشانید و اجازه دهید حدود ۳۰ تا۴۰ دقیقه دیگر استراحت كند.
۸- یك عدد زردهتخممرغ را با یك قاشق سوپخوری خامه مخلوط كرده با قلممو به آهستگی روی خمیر بمالید و آن را در فر از پیش گرم شده با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
۹- پس از خنك شدن، گلیز یا رویه براق را رویش بمالید. برای تهیه رویه براق كافی است مواد ذكر شده با هم مخلوط شود.
نكات:
۱ - میتوانید روی نان را رومال نكرده و به صورت ساده تهیه كنید.
به اصطلاح رومال eggwash میگویند.
۲ - میتوانید از گلیز آماده صنعتی كه در فروشگاههای لوازم قنادی موجود است استفاده كنید.
ارسال نظر