هویج پلوی لذیذ، سنتی و نارنجی
با اینكه سالیان درازی است آشپزی میكنم و تقریبا غذایی از سراسر جهان نیست كه آن را نپخته باشم، اما با اطمینان میگویم هیچ غذایی در دنیا به خوشمزگی غذای ایرانی نیست.
مواد لازم برای ۴ نفر:
- برنج: 4پیمانه، خیسانده
- مرغ: نصف یك عدد، خرد شده
- پیاز كوچك: 2عدد
- زرشك: یك پیمانه، خیس شده
- ادویه پلویی: یك قاشق غذاخوری
- زردچوبه: یك قاشق چایخوری
- هویج متوسط: 2 تا 3عدد، رنده شده
- روغن: به میزان لازم
- نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
۱- یكی از پیازها را ساطوری كرده و همراه مرغ در ۴ قاشق غذاخوری روغن ۵دقیقه تفت دهید. زردچوبه را به مواد اضافه كرده و كمی نمك و فلفل بزنید، سپس یك پیمانه آبجوش اضافه كنید و با در بسته روی شعله ملایم ۵۴دقیقه آن را بپزید.
۲- چهار قاشق غذاخوری روغن را روی شعله متوسط داغ كنید. پیاز و هویج را ۸-۷ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و كمی رنگ بگیرد، زرشك را به آن اضافه كنید. پس از یك دقیقه ادویه پلویی و كمی نمك و فلفل روی آن پاشیده و از روی شعله بردارید.
۳- برنج را به روش معمول دم كردن در آب نمك جوشان ریخته و پس از اینكه مغز آن كمی نرم شد آبكش كرده و كنار بگذارید.
۴- مرغ پخته را از قابلمه خارج و از استخوان جدا كرده و خرد كنید. مرغ را به مایه زرشك و هویج اضافه كنید و اگر دوست داشتید یك دقیقه تفت دهید تا طعمها با هم مخلوط شود.
۵- كمی روغن كف قابلمه ریخته و یك تكه نان لواش كف آن بگذارید. حالا ۲ راه پیشرو دارید. میتوانید برنج را عادی دم كنید و پس از پخت در دیس كشیده و مواد را روی آن بدهید یا اینكه مایه زرشك، هویج و مرغ را لابهلای پلو داده و دم كنید. انتخاب بسته به سلیقه شماست، اما من روش اول را بیشتر میپسندم، چون امكان جدا كردن مواد از چلو یا اضافه كردن آن هنگام سرو وجود دارد.
نكات:
- اگر میخواهید مواد را لابهلای پلو ریخته و دم كنید از 4 تا 5 عدد هویج استفاده كرده و زرشك را جداگانه تفت دهید و هنگام سرو روی پلو بدهید.
- فراموش نكنید قبل از سرو روی پلو كمی روغن بدهید.
- هنگام دم كردن پلو، به مدت 4تا5 دقیقه شعله باید زیاد باشد تا بخار كند و تهدیگ بگیرد، سپس شعله را كم كرده و پس از 30دقیقه پلو را بكشید.
- میتوانید پیاز را از مایه زرشك حذف كنید.
- آب مرغ آبپز را صاف كرده و در كاسه كنار غذا بگذارید.
ارسال نظر