ساوارین فرانسوی، خیلی باکلاسه!
ساوارین Savarin یه نوع شیرینی فرانسویه که به نظر من چیزی بین دونات و کیکه... درست کردنش کمی متفاوته با بقیه شیرینی ها... معمولا این شیرینی رو در قالب مخصوص ساوارین که میان تهی هست درست می کنن..قالهای کوچک تک نفره یا بزرگ... علت میان تهی بودن قالب هم اینه که داخلش رو با خامه و میوه پر می کنن...
مواد لازم:
- کره ۶۰ گرم
- شكر ۳ قاشق چایخوری
- پودر مایهخمیر ۱۰ گرم (۱ قاشق سوپخوری)
- آب ولرم ۶۰ میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
- آرد ۱۸۸ گرم (یكو یكچهارم پیمانه)
- تخممرغ همزده ۲ عدد
مواد لازم شربت:
- آب 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
- شكر 180 گرم (1 پیمانه)
- عرق بهار نارنج یا نسترن 2 قاشق سوپخوری
مواد لازم رویه:
- مارمالاد زردآلو یكدوم پیمانه
- عرق بهارنارنج ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
۱- كره و شكر را در ظرف كوچكی بریزید و با همزن برقی بزنید تا صاف و یكدست شود. مایهخمیر و آب را در كاسهی كوچكی بریزید، رویش را بپوشانید و ۵ دقیقه كنار بگذارید تا مایهخمیر فعال شود.
۲- آنگاه آرد را در كاسهی بزرگی الك كنید، حفرهای در مركز آن ایجاد نمائید. حالا مایهخمیر ورآمده، مخلوط كره و شكر و تخممرغها را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.
۳- سپس خمیر را از اطراف كاسه به طرف مركز جمع كنید، رویش را بپوشانید و۱ساعت در جای گرم قرار دهید تا حجمش دو برابر شود.
۴- اكنون دوباره خمیر را با دست مخلوط كنید و این بار آن را در قالب چربكردهی ساوارین به قطر ۲۴ سانتیمتر بگذارید، رویش را بپوشانید و ۱ ساعت دیگر كنار بگذارید تا قالب از خمیر پر شود.
۵- اكنون ساوارین را به مدت ۵ دقیقه در فر گرمكرده با دمای ۱۹۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید و بعد دمای فر را به ۱۶۰ درجهی سانتیگراد كاهش دهید و ساوارین را ۱۵ دقیقهی دیگر بپزید.
۶- حالا آن را روی پنجرهی سیمی برگردانید و روی سینی فر قرار دهید و نیمی از شربت داغ را رویش بریزید. همینكه ساوارین خنك شد، آن را در بشقاب زیبائی قرار دهید و باقیماندهی شربت را رویش بریزید.
۷- اینك مواد رویه را روی ساوارین بمالید و با مخلوط میوهی فصل میل كنید.
طرز تهیهی شربت:
آب و شكر را در ظرف كوچكی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا شكر حل شود. بعد آن را به مدت ۳ دقیقه بجوشانید، سپس عرق بهارنارنج را بیفزائید و شربت را از روی حرارت بردارید.
طرز تهیهی مواد رویه:
مارمالاد را قدری گرم كنید و بعد در صافی بریزید تا یكنواخت شود. سپس مارمالاد را با عرق بهارنارنج رقیق كنید.
ارسال نظر