دسرهای هوسانگیز با میوه های تابستانی (۲)
فصل بهار و تابستان كه ميشود حتي اگر اهل پختن دسر و شيريني هم نباشيد هوس ميكنيد دست به كار شويد. مگر ميشود اين همه ميوه خوشمزه و از همه مهمتر خوشرنگ و لعاب زيبا را ديد ولي فقط به چيدن آنها در ظرف ميوه اكتفا كرد؟
شیرینی های هوسانگیز با میوه های تابستانی (۱)
دسر طالبي
اكرم عسگري، كارشناس آشپزي و شيرينيپزي:
مواد لازم:
- ۱ عدد طالبي متوسط
- ۲ قس پودر ژلاتين + ۱ قچ
- ۱/۲ پيمانه خامه صبحانه
- ۴ قس شكر
طرز تهیه:
۱. طالبي را شسته و گوشت ميوه را از پوست و تخمها جدا كنيد. ميوه را پوره كنيد، براي اين كار، هم از مخلوطكن يا غذاساز ميتوان استفاده كرد و هم ميتوان طالبي را با رنده ريز رنده كرد.
۲. پوره طالبي را در قابلمهاي ريخته، با شكر مخلوط كرده و قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد. كمي كه پوره ميوه گرم شد، همه پودر ژلاتين را روي آن بپاشيد.
۳. دائم مخلوط را هم بزنيد تا پودر ژلاتين با ميوه و شكر به خوبي حل شود. مخلوط را از روي حرارت برداريد تا از حرارت بيفتد. حالا خامه را اضافه كرده، هم بزنيد تا خوب با مواد حل شده و يكدست شود.
۴. قالب مورد نظر را كمي خيس كرده و در فريزر بگذاريد. بعد از چند دقيقه وقتي تيغههاي يخ را در قالب ديديد آن را از فريزر بيرون آورده و دسر را در قالب بريزيد.
۵. دسر را در يخچال به مدت ۴ تا ۵ ساعت بگذاريد تا ژلاتين باعث شود دسر خوب خودش را بگيرد. بعد از اين مدت قالب را بيرون آورده، در ظرف موردنظر برگردانده و سرو كنيد.
دسر هلويي (پيچملبا)
حسين بياتي (مدرس و مدير كافيشاپ):
مواد لازم:
- 10 تكه هلو
- (كنسروي يا تازه)
- 3 اسكوپ بستني وانيلي
- 3 ق س ژله توت فرنگي
- سس توت فرنگي
- براي تزئين
طرز تهیه:
۱. ليواني را كه ميخواهيد دسر را در آن سرو كنيد، برداشته و ته آن كمي ژله توت فرنگي بريزيد. تكههاي هلو را خرد كرده روي ژله بريزيد.
نكته: اگر ميخواهيد اين دسر را در تابستان درست كنيد از هلوي تازه استفاده كنيد و كنسرو هلو را بگذاريد براي فصلي كه هلوي تازه در دسترس نيست.
۲. با قاشق مخصوص بستني اسكوپ (گلولههايي) از بستني وانيلي برداشته و به عنوان لايه سوم دسر، روي تكههاي هلو بگذاريد.
۳. اگر لابهلاي بستني و ديواره ليوان فضايي باقي ماند، ميتوانيد آنها را با تكههاي هلو پر كنيد.
در انتها براي سرو كردن، با ريختن كمي سس توتفرنگي روي دسرتان، آن را تزئين كنيد.
شربت زعفران و بيدمشك
مواد لازم:
- 3 ق س عرق بهار نارنج
- 1/2 ق س گلاب
- 1/2 ق س عرق هل
- 1/2 ق س عرق بيدمشك
- 1/2 ق م پودر زعفران
- 2 ق س شكر يا 2 ق م عسل
- 1 پيمانه آب
- 4 عدد يخ
طرز تهیه:
زعفران را در كمي آب جوش ريخته و حل كنيد. شكر، آب و تكههاي يخ را هم درون مخلوطكن بريزيد و چند بار روشن و خاموش كنيد تا يخها خرد شوند. عرق بهار نارنج، گلاب، عرق هل، عرق بيدمشك و زعفران آب كرده را هم در مخلوطكن به مواد قبلي (شكر، آب و يخ) اضافه كرده و دوباره با هم مخلوط كنيد. حالا شربت را در ليوان بريزيد و سرو كنيد.
يهجور ديگه
به جاي شكر از عسل هم ميتوانيد استفاده كنيد. اين طوري سالم تر است.
آبميوه هاوايي
مواد لازم:
- ۱/۴ موز
- ۲ حلقه آناناس كنسروي يا تازه
- ۱ پيمانه شير
- ۲ تكه يخ
- ۲ ق س سس توتفرنگي
مواد لازم براي تزئين:
- مقداري ترافل رنگي
- 1/2 موز
- 1 عدد توت فرنگي
- 1 حلقه آناناس
طرز تهیه:
ابتدا موز، آناناس، سس توتفرنگي و شير را با تكههاي يخ درون مخلوطكن ريخته و مايعي يكدست درست كنيد، به طوري كه تكههاي يخ و ميوهها درون شربتتان ديده نشوند. براي سرو كردن هم مواد را در ليواني بلند بریزید و با تكههاي ميوه تزئين كنيد. در انتها هم ميتوانيد چند ترافل رنگي روي آبميوه بريزيد.
يهجور ديگه
به جاي آناناس كنسروي، از آناناس تازه هم ميتوانيد استفاده كنيد.
از كجا بخريم؟
سس توتفرنگي را در بستهبنديهاي شبيه به سس گوجهفرنگي از سوپرماركتهاي بزرگ و فروشگاههاي لوازم قنادي و شيرينيپزي ميتوانيد تهيه كنيد. ترافلهاي رنگي را هم ميتوانيد از همين فروشگاهها خريداري كنيد.
ارسال نظر