حلوای دورنگ سر سفره افطار
شايد اتفاق خوبي نباشد ولي اين روزها ديگر كمتر مهماني افطاري را ميبينيد كه سفرهای با غذاهاي ساده داشته باشد؛ ديگر مهمانيهاي افطاري هم دستكمي از مهمانيهاي رسمي مجلسي و عروسيها ندارد.
مواد لازم:
- ۳ پيمانه آرد
- ۱ پيمانه پودر نشاسته
- ۱ پيمانه كافيميت
- ۱/۲ پيمانه كره
- ۱/۳ پيمانه روغن مايع
- ۱ پيمانه پسته پودرشده
- ۱ قس زعفران دمكرده
- ۱ قم پودر هل
مواد لازم براي شربت:
- 2 و 1/2 پيمانه شكر
- 1 و 1/2 پيمانه آب
۱. آرد را در تابهاي بزرگ ريخته، روي حرارت ملايم بگذاريد و با قاشق چوبي مرتب هم بزنيد تا بدون سوختن آرد، بوي خامي آن گرفته شود. دقت كنيد كه آرد نبايد رنگش تيره شود.
۲. وقتي بوي آرد بلند شد، پودر نشاسته را به تابه اضافه كنيد. حالا مخلوط آرد و نشاسته را به مدت سه دقيقه تفت دهيد.
۳. پودر هل و كافيميت را اينجا اضافه كرده و تابه را از روي حرارت برداريد. مواد را با هم مخلوط كرده و الك كنيد.
۴. در قابلمه يا شير جوشي كوچك روغن و كره را ريخته، روي حرارت بگذاريد تا كره آبشده و با روغن مخلوط شود. حالا از روي حرارت برداريد.
۵. مخلوط كره و روغن را به مواد خشك الكشده اضافه كرده و دائم هم بزنيد تا حلوا يكدست و يكنواخت شود.
۶. شكر را در آب حل كرده و روي حرارت بگذاريد تا جوشيده و شربت آماده شود. شربت غليظشده را از روي حرارت برداريد تا كمي خنك شود.قالب موردنظر را آماده كنيد. كف و ديوارههاي قالب را با كيسه فريزر بپوشانيد.
۷. شربت سردشده را كمكم به مايه حلوا اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد تا حلوا آماده شود.نيمي از حلواي آمادهشده را در قالب ريخته و روي آن را صاف كنيد. پودر پسته را روي لايه اول حلوا بريزيد و پهن كنيد.
۸. زعفران را به نيمه ديگر حلوا اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد. بعدآن را در قالب بريزيد و با پشت قاشق آن را صاف و يكدست كنيد.
۹. روي حلوا را با نايلون بپوشانيد و قالب را به مدت چهار ساعت در يخچال بگذاريد. بعد از اين مدت قالب را بيرون آورده و حلوا را با كمك نايلون از قالب بيرون آورده، برش زده و در ظرف بچينيد.
ارسال نظر