کوفتهای متفاوت برای مهمانیهای افطار
شايد اتفاق خوبي نباشد ولي اين روزها ديگر كمتر مهماني افطاري را ميبينيد كه سفرهای با غذاهاي ساده داشته باشد؛ ديگر مهمانيهاي افطاري هم دستكمي از مهمانيهاي رسمي مجلسي و عروسيها ندارد.
مواد لازم:
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخشده
- ۱/۳ پيمانه آب
- ۳۰۰ گرم آرد نخودچي
- ۲ عدد پياز متوسط
- ۱/۲ پيمانه سبزي خرد شده (پيازچه و تره)
- ۲ عدد تخممرغ
- ۱۵۰ گرم آلو خورشي
- نمك و زردچوبه به ميزان لازم
- روغن مايع به مقدار كافي
- ۱/۳ پيمانه شكر
- ۱/۳ پيمانه سركه
طرز تهیه:
۱. گوشت چرخ شده را در يك كاسه بزرگ ريخته و آرد نخودچي را به آن اضافه كرده و با دست مخلوط كنيد. كمي آب هم اضافه كنيد تا عمليات مخلوط كردن راحتتر انجام شود.
۲. سبزيهاي خرد شده را به مواد داخل كاسه اضافه كرده و با نمك و زردچوبه مزهدار كنيد. كمي كه مواد را با هم مخلوط كرديد، تخممرغها را شكسته، به آنها بيفزاييد و مواد را با دست خوب ورز دهيد.
۳. بعد از اينكه چسبندگي مايه كوفته به ميزان مورد نظر رسيد، به اندازه يك نارنگي از مايه را برداشته و در كف دست به شكل گلوله درآوريد. حالا يك عدد آلو برداشته و با فشار انگشت در مركز كوفته قرار دهيد و بعد دوباره كوفته را جمع كرده و به صورت يك توپ شكل دهيد.
۴. همه مواد كوفته را به همين صورت به شكل توپهاي كوچك با مغز آلو آماده كرده و در يك سيني بچينيد و كناري بگذاريد. در يك تابه هم مقداري روغن ريخته و روي حرارت ملايم بگذاريد. وقتي روغن داغ شد، كوفتهها را در روغن داغ خوب سرخ كنيد.
۵. كوفتههاي سرخ شده را از روغن درآورده روي يك دستمال يا يك صافي بگذاريد تا روغنهاي اضافي آنها گرفته شود. حالا موقع درست كردن سس كوفتههاست. در يك كاسه كوچك مقداري سركه و شكر را با يكديگر مخلوط كنيد.
۶. در يك قابلمه يا تابه گود بزرگ كمي روغن ريخته و روي حرارت قرار دهيد و پيازهای خرد شده را در آن ريخته، سرخ كنيد. در آخر كمي زردچوبه هم اضافه كنيد. سپس محلول سركه و شكر را با يك پيمانه آب مخلوط كرده و كمكم به پياز داغ اضافه كرده و حرارت را زياد كنيد تا سس بجوشد و كمي غليظ شود.
۷. وقتي سس جوشيد، حرارت را كم كرده و كوفتهها را به آرامي و يكي يكي به سس اضافه كنيد. حالا در قابلمه را بگذاريد و صبر كنيد تا كوفتهها بپزند و سس غليظ شود. در صورت تمايل براي مزهدار شدن سس كوفتهها، چند آلو در سس در حال جوشيدن بيندازيد.
ارسال نظر