طرز تهیه گراتن بامیه
گراتن یا گراتین (Gratin) یک نوع تکنیک تهیه غذاست که رویه غذا با پودرسوخاری و پنیر رنده شده طلایی و برشته و در ترکیب مواد آن از تخم مرغ و کره نیز استفاده میشود. در این مطلب طرز تهیه گراتن بامیه را به شما آموزش داده ایم.
مواد لازم:
- بامیه تازه و ریز: یك كیلوگرم
- پیاز متوسط: یك عدد
- گوجه فرنگی: ۵ تا ۶ عدد
- سیر: یك بوته
- گوشت مغز ران گوساله: ۵۰۰ گرم
- رب: دو قاشق غذاخوری
- سس سالسا: دو قاشق غذاخوری
- نمك و فلفل: به میزان لازم
- روغن برای سرخ كردن: به میزان لازم
- زردچوبه: دو قاشق چایخوری
- سس بشامل: یك واحد طبق دستور ذكر شده
- پنیر پیتزای رنده شده (ایتالیایی): به میزان لازم
روش تهیه:
۱. ابتدا گوشت را خرد كرده و با كمی روغن كاملا سرخ میكنیم. سپس دو تا سه حبه از سیر را پوست كنده و كنار میگذاریم و بقیه سیر را به شكل بوتهای همراه یكی از پیازها كه پوست كنده و خرد كردهایم كنار گوشت ریخته و مقداری زردچوبه و دو لیوان آب به آن اضافه میكنیم و اجازه میدهیم تا بپزد.
۲. بامیهها را تمیز كرده بالای آن را كمی میبریم و سپس با مقدار خیلی كمی روغن در قابلمه تفلون تفت میدهیم. سه دقیقه كه از تفت دادن بامیهها گذشت، پیازها را به شكل خلالی خرد كرده دو، سه حبه سیر را كه كنار گذاشته بودیم رنده میكنیم و همه را داخل آن میریزیم و با هم تفت میدهیم. در این فاصله گوجهها را رنده میكنیم. وقتی پیازها كمی نرم شدند، گوجه، رب و زردچوبه را به آن اضافه میكنیم.
۳. حدود یك لیوان آب روی مواد میریزیم و اجازه میدهیم بجوشند و كاملا بپزند و آب مواد تمام شود.
۴. وقتی دوباره موادمان به روغن افتاد آن را با سس سالسا كمی تفت میدهیم، نمك و فلفل آن را تنظیم كرده و كنار میگذاریم.
۵. حالا گوشت پخته شده را یا به صورت ریشریش یا تكهای داخل بامیه میریزیم و مخلوط میكنیم.
۶. یك ظرف پیركس یا سرامیكی را كه قابلیت در فر گذاشتن داشته باشد انتخاب میكنیم. كف آن دو، سه قاشق روغن زیتون یا روغن مایع میریزیم و كمی سس بشامل كف آن پخش میكنیم. حالا نیمی از خوراك را روی آن پهن میكنیم با سس بشامل روی مواد بامیه را میپوشانیم و روی آن پنیر میپاشیم و با باقیمانده مواد یكبار دیگر این كار را تكرار میكنیم.
۷. گراتن را حدود یك ساعت در پنجره وسط فر كه از قبل با دمای ۱۷۰درجه سانتیگراد گرم كردهایم قرار داده و میپزیم.
ارسال نظر