بفرمایید سوغات کرمانشاه
این شیرینی محلی، سوغات کرمانشاه است. در تهیه انواع این شیرینی، معمولا از آرد برنج، پودر قند یا شکر، روغن جامد به خصوص روغن کرمانشاهی، تخم مرغ، گلاب و هل استفاده میشود. می توان آن را به صورت ساده یا زعفرانی تهیه کرد.
مواد لازم:
- روغن جامد ۱۲۵ گرم
- پودر قند ۹۰ گرم
- زرده تخم مرغ ۱ عدد
- آرد برنج ۲۵۰ گرم
- نمک ۱/۸ قاشق چای خوری
- هل ۱ قاشق چای خوری
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- گلاب ۱/۴ پیمانه
- خرفه به میزان لازم
۱- در ظرفی، روغن و پودر قند را با همزن برقی بزنید تا یکدست شوند.
۲- زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و دوباره بزنید تا مواد کم رنگ شود.
۳- آرد برنج، نمک، هل و زعفران را به سایر مواد اضافه کرده و خوب با هم مخلوط کنید.
۴- گلاب را کم کم اضافه کنید.
۵- خمیر را ۲۴ ساعت در یخچال بگذارید. بعد از این مدت، آن را از یخچال خارج کنید و صبر کنید تا به دمای محیط برسد.
۶- از قبل فر را با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد گرم کنید.
۷- اگر می خواهید که شیرینی ها راحت تر از سینی فر جدا شوند، در آن کاغذ روغنی پهن کنید.
۸- از خمیر گلوله هایی به اندازه گردو برداشته، آن ها را در دست گرد کنید. در سینی فر قرار دهید.
۹- روی شیرینی ها را با مهر مخصوص طرح بندازید و بر روی آن ها تخم خرفه بپاشید.
۱۰- شیرینی ها را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه ی وسط فر بپزید.
۱۱- اجازه دهید تا شیرینی ها در سینی خنک شوند و سپس آن ها را جدا کنید.
نکات:
۱- در صورت دسترسی از روغن کرمانشاهی استفاده کنید.
۲- آرد برنج را الک کنید.
۳- در صورت تمایل از هل و زعفران استفاده کنید.
۴- خمیر این شیرینی باید برای ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند.
نظر کاربران
فکر کنم این قناد هر کس بوده یا آشپزی رو فقط از مامانش یاد گرفته و یا مخصوصا راز و متد اصلیه خوشمزه گیه این شیرینی رو نخواسته به کسی بگه، بخاطر همینه که بعضیها میگن این شیرینی رو در کرمانشاه خوردیم و طعمش کاملا با شیربنیهای تهران فرق میکنه، علتش اینه که اون روغن جامد باید روغن حیوانی صد در صد خالص کرمانشاهی باشه در غیر این صورت شیرینی ای که شما با دستورات درج شده بالا تهیه میکنید کاملاً تقلبی و با طعمی متفاوت خواهد بود
با این شیرینیشون.آدمو خفه میکنه.
خیلی خوبه اگه ازش بخورید عاشقش میشید
هرکاری کنی هیچ وقت به خوشمزگی شیری سرانمیشه