پاي گوشت؛ غذایی تکراری با چاشنی ابتکار
اگر از غذاهای تكراری خستهاید، ولی سختگیر و بدغذا هستید و اهل تجربه خوراكهای عجیب و غریب نیستید، مطمئنا این غذا میتواند جایی در برنامه غذایی شما پیدا كند.
برترین ها: اگر از غذاهای تكراری خستهاید، ولی سختگیر و بدغذا هستید و اهل تجربه خوراكهای عجیب و غریب نیستید، مطمئنا این غذا میتواند جایی در برنامه غذایی شما پیدا كند. همان مواد غذایی تكراری، همراه كمی ابتكار و مقادیر زیادی عشق، خوراك فوقالعادهای را برای روزهایی كه از غذاهای تكراری خستهاید، برایتان مهیا میكند.
- روغن مایع: 4 قاشق غذاخوری
- پیاز متوسط: یك عدد ساطوریشده
- هویج متوسط: یك عدد ساطوریشده
- قارچ: 100 گرم، ورقهورقهشده
- آب گوشت: یك پیمانه، 250 میلیلیتر
- گوشت گوساله كمچربی: 400 گرم، چرخكرده
- آرد سفید: 2 قاشق غذاخوری
- برگ بو: یك عدد
- سس ورچسترشایر: یك قاشق غذاخوری (اختیاری)
- رب گوجهفرنگی: یك قاشق غذاخوری
- سیبزمینی: 700 گرم، آبپز
- كره گیاهی: 25 گرم
- شیر: 3 تا 5 قاشق غذاخوری
- ترخون ساطوری: یك قاشق غذاخوری
- نمك و فلفل: به میزان لازم
۱- روغن را در تابه روی شعله متوسط داغ كرده و پیاز، هویج و قارچ را ۸-۷ دقیقه تفت دهید تا پیاز اندكی رنگ بگیرد. گوشت را اضافه كرده و خوب با چنگال آن را باز كنید تا یكدست شود. حدود ۸دقیقه دیگر باید گوشت را تفت دهید تا رنگش عوض شود، ولی خشك نشود.
۲- رب گوجهفرنگی را اضافه كرده و ۲ دقیقه دیگر تفت دادن را ادامه دهید. آرد را در چند قاشق آب گوشت ولرم حل كرده و همراه باقی آب گوشت به مواد درون تابه اضافه كنید و مواد را مخلوط كرده و صبر كنید تا به جوش آید.
۳- شعله را كم كرده و برگبو و سس ورچستر را اضافه كنید. در تابه را بسته و نیمساعت آن را بپزید. اگر لازم شد كمی آب اضافه كنید ولی توجه كنید كه در آخر پخت، آب گوشت باید كاملا كشیده شده باشد.
۴- فر را روی ۱۹۰ درجه سانتیگراد داغ كنید. در فاصله پخت گوشت، سیبزمینی داغ را با شیر و كره مخلوط كرده و نمك و فلفل بزنید.
۵-برگ بو را از مایه گوشت خارج كرده و ترخون را همراه نمك و فلفل اضافه كنید. مایه گوشت را كف یك ظرف نسوز دیوارهدار پخش كرده و پوره سیبزمینی را یكدست روی آن پهن كنید. با چنگال روی آن طرح بدهید. پای را ۲۵ دقیقه در فر قرار دهید تا روی آن طلایی شود، سپس آن را سرو كنید.
نكات:
- از هر سبزی معطری میتوانید استفاده كنید، فقط آن را در آخرین مرحله بهكار ببرید تا عطر آن نپرد.
- سس ورچستر شایر یك سس انگلیسی- هندی است كه مواد اصلی تشكیلدهنده آن شیره تمرهندی، سیر و زنجبیل است.
- اگر با بوی گوشت مشكل اساسی دارید، برگبو را حذف كرده و از زردچوبه، فلفل دلمهای ساطوری یا هر دو استفاده كنید. پودر سیر و آویشن هم برای رفع بوی گوشت خوب است. فقط بوی آن با سبزی تازه ساطوری تداخل پیدا میكند.
- برای آنكه سیبزمینی گرم بماند تا بتوانید كره را با آن مخلوط كنید، پس از پخت آن را از آب خارج نكنید.
ارسال نظر