عدسی و رازهای خوشمزه شدن آن
عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است. دستور پخت و راز های خوشمزه شدن عدسی را در این مطلب ببینید.
وبسایت سوران: عدس یک منبع غنی برای تامین آهن بدن و پیشگیری از کم خونی است. دستور پخت و رازهای خوشمزه شدن عدسی را در این مطلب ببینید.
مواد لازم:
- عدس: ۲ لیوان
- روغن: ۲ ق غ
- پیاز: (متوسط/برای پیاز داغ) ۱ عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی: ۲ الی ۳ ق غ
طرز تهیه:
۱- عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید. با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود، ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنهم پس از پخت تیره نمیشود.
۲- عدسها را با روغن و آب (یا آب مرغ یا گوشت اگر از قبل آماده دارید) بپزید. پس از پخت کامل عدسها پیاز داغ و رب گوجه و نمک و فلفل (و کمی در صورت تمایل ادویه گرام ماسالا یا هر نوع ادویه که میپسندید) اضافه کنید. قوام عدسی را خیلی شل و خیلی سفت نکنید.
۳- آن را با لیمو ترش یا کمی سرکه و روغن زیتون آنرا سرو کنید. (اگر مقدار بسیار کمی پودر گلپر هم روی بریزید خوشمزه و سهل الهضم میشود.)
۸ راز عدسی
از قدیم عدسی برای صبحانه و میان وعدهها استفاده میشده آن هم به این دلیل که غذایی بسیار مغذی است. البته بهترین عدس در ناحیه کاشان و دیزین کشت میشده. برای پخت عدسی نیز نکتههایی وجود دارد که ما به ۸ مورد از آنها پرداختهایم که عبارتند از:
۱. عدس بستهبندی بخرید. توجه کنید که بستهبندی آن چروک و سوراخسوراخ نباشد. در ضمن، وقتی در کاسهای از آب آن را خیس میکنید، عدسها ته ظرف باقی بمانند و به سطح آب نیایند. به علاوه از خریدن عدسهای فلهای نیز خودداری کنید، زیرا امکان دیرپز بودن آنها وجود دارد.
۲. برای آنکه نفاخی عدس گرفته شود آن را به مدت ۲۴ ساعت در آب خیس کنید. البته دقت کنید که این زمان بیشتر نشود، زیرا در این صورت عدس بر اثر حرارت دیدن، له و پوستش جدا میشود.
۳. برای آنکه عدسها سریعتر پخته شوند ابتدا پیاز را در روغن تفت دهید و بعد از طلایی شدن، عدسها را نیز اضافه کنید و بعد از این مرحله به عدس، آب اضافه کنید. با این کار عدسها سریعتر میپزند.
۴. ادویه و چاشنیهای این غذا را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید، زیرا هم باعث دیرپز شدن عدس میشوند و هم عطر و بوی ادویهها از بین خواهند رفت.
۵. به عنوان ادویه به این غذا زیره بزنید و اگر تمایل دارید در آن گلپر بریزید، چاشنی عدسیتان بهتر است سرکه باشد، اما در صورت نزدن گلپر، چاشنی مناسب این غذا آبلیموی تازه است.
۶. اگر آب عدسیتان تمام شد، بهتر است به آن آب جوش اضافه کنید و در آن کمی عصاره مرغ یا سبزیجات نیز بریزید و اگر عدسی شور شد از سیبزمینی استفاده کنید.
۷. برای خوشمزهتر شدن عدسی به آن سیبزمینی نگینی شده اضافه کنید و هرگز از گوشت استفاده نکنید، زیرا عدسی، غذایی است که گوشت ندارد.
۸. عدسی غلظت مشخصی دارد، بهتر است نه خیلی رقیق باشد و نه مانند حلیم غلیظ بلکه مانند آشی نسبتاً غلیظ باید پخته و سرو شود.
نظر کاربران
با این اوصافی که تصاویر نشون میدند دو تا لیوان برنج بریزید تا قشنگ دم بکشه.حالا شما عدس پلوی خوشمزه ایخواهید داشت.
پاسخ ها
رییطط
و
آره والا...منم تعجب کردم این چه جورعدسی
بود...ما کاملا یه جور دیگه ای می پذیم...
باز شد خورده شد خیلی گندیده شد
دستورهای دیگه عروسی رو هم بگذارید لطفا
پاسخ ها
عروسی کجا بود؟.لطفا شفاف سازی کن مام بفهمیم منظورت چیه عزیز دل...
ای وای...(تیتربزنید دستوری برای تقویت قوای جنسی برای آقایانی که روتختشون سیاه کشیدن دستمال دست گرفتن گریه میکنن )!
مردم ازخنده...نه درآستانه بیهوشیم!!!!
خیلی جالب بود!!
عدس.
سیب زمینی نگیتی شده.
فلفل.نمک.
همروباهم بزارید زیرگازوکم کنیدباهم میپزه!
پیازداغو(پیازوحتما خلال خلال کنید وسرخ کنیدخوشگل بشه ).جدا بزارید سرسفره هرکس خواست بریزه قاطیش کنه!()......
کمی چرخ کرده با رب و پیاز و زردچوبه و فلفل تفت بدید بعد عدس رو بریزید بپزه ودر اخر یک قاشق نعنا خشک بریزید توش . برای تقویت قوای جنسی
پیشنهاد میکنم بعد از پختن عدس و کم شدن آب، آن را بکوبید و سپس ادویه و رب به همراه آب به آن اضفه شود.
من دیده ام بعضیها فلفل دلمه ای هم برای عطرش توش میریزند یا برای غلیظ شدنش یکی دو قاشق آرد تفت داده شده و بعد کمی سرخ شده با روغن توش میریزند یا حتی گندم میذارند خوب بپزه بعد عدس بهش اضافه می کنند. خوب روشها مختلف است.
پاسخ ها
مگه سالاده؟
عصاره مرغ چی بود؟مگه سوپه؟
فلفل دلمه ای چی بود؟مگه سالاده؟
عجب رازی !!! ما خیال کردیم قراره راز خلقت رو بگین !!
پاسخ ها
خدا نکشتت :))))))
پیاز رو با ادویه و رب سرخ کنید بعد عدس ها رو بریزید اب اضافه کنید برای لعاب و خوش طعم شدن سویق کامل و عصاره مرغ اضافه کنید
پاسخ ها
ععععععععععععععععععععااااااااااااااااااااللللللللللللللللللیییییییییییییییییییی
وایییییی دوست دارم درست کنم
من آردنخودچی برای لعاب دارشدنش میریزم.وکوفته قلقلی باگوشت چرخکرده عالیش میکنه
سلام خسته نباشید ما جدیدا عدسی درست میکنیم تلخ میشه حتی از دوسه جای مختلف عدس خریددم ولی بازم تلخ میشه تلخیش به حدیه که اصلا نمیشه لب زد خیلی وحشت ناک،چند روز دوباره چند کیلو خریدم ،دوسه روز پیش خانمم گذاشت از این عدس جدیده خوردیم خوب بود عالی تلخ نبود ،،ولی امروز دوباره از همون عدس گذاشتیم تلخ تلخ شده بود همینجوری ماتمون برده هرچی فک میکنیم. علت چیه نمیدونیم کسی میتونه بگه از چی میتونه باشه ،،ممنون میشم دیگه جرات پس دادن عدس رو ندارم
پاسخ ها
سلام ما هم عدس درست کرده بودیم تلخ زهر مار بود اصلا نمیدونیم چرا اینطوری شد راستش خطلی ترسیدیم