نان پیتا
نانهای پف پفیِ خاورمیانه
پخت این نان های خاورمیانه ای بسیار آسان و در عین حال فرایندی جادویی است. خمیری که در آن از خمیر مایه و دو نوع آرد استفاده شده و در فر با حرارت بالا پخته می شود. گرما خمیر مایه را فعال و تولید بخار می کند که باعث می شود تا خمیر پف کند.
مواد لازم:
- نمک ۱ قاشق غذاخوری
- آب دو و یک چهارم پیمانه
- عسل ۱ قاشق غذاخوری
- خمیر مایه چهارونیم قاشق چایخوری
- آرد ۶ پیمانه
- روغن زیتون ۱/۳ پیمانه
- آرد ذرت به میزان لازم
۱- در ظرفی ۱ پیمانه آرد چند منظوره را با خمیر مایه، عسل و ۱ پیمانه آب گرم ترکیب کنید تا یکدست شود. روی آن را بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه در محل گرمی قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود. باقیمانده آرد چند منظوره، آرد کامل گندم، نمک، روغن زیتون و باقیمانده آب گرم را به آن اضافه کنید و خوب با هم مخلوط کنید.
۲- سطح کار را آردپاشی کنید. خمیر را تا یکدست و کشدار شود، برای حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید. اگر لازم شد دست تان و سطح کار را آردپاشی کنید. کاسه ای را با روغن زیتون چرب کنید. خمیر را در آن قرار دهید و رویش را بپوشانید و اجازه دهید خمیر برای ۴۵ دقیقه تا حجمش ۲ برابر شود، استراحت کند.
۳- خمیر را با دستتان گرد کنید و روی سطح کار آردپاشی شده قرار دهید. آن را ۴ قسمت کنید. هر بار با یک قسمت از خمیر کار کنید و روی سایر قسمت ها را بپوشانید. خمیر را دوباره ۴ قسمت کنید.
۴- هر قسمت را گرد کنید و با نیشگون آن را از پایین ببندید. آن را روی سطح کار قرار دهید و به قطر ۱۵ سانتی متر باز کنید. نان ها را در سینی فر قرار دهید و آرد ذرت بر رویشان بپاشید. روی آن ها را با حوله بپوشانید و برای ۳۰ دقیقه کنار بگذارید.
۵- در این میان فر را با حرارت ۲۶۰ درجه سانتی گراد گرم کنید و یک سینی فر را به صورت پشت و رو در طبقه ی پایین فر قرار دهید. نان ها را بر روی سینی فر از قبل گرم شده بگذارید. آن ها را برای ۲ دقیقه تا پف کنند، بپزید. سپس آن ها را بچرخانید و برای ۱ دقیقه دیگر تا طلایی و مغز پخت شوند، بپزید. آن ها را در سبدی که در آن حوله پهن کردید قرار دهید و رویشان را بپوشانید تا گرم بمانند. بقیه نان ها را بپزید.
نکات:
۱- به چهارو نیم پیمانه آرد چند منظوره و یک و نیم پیمانه آرد کامل گندم نیاز دارید. همچنین به مقداری آرد اضافی برای سطح کار نیاز دارید.
۲-از آب گرم به دمای ۴۰ درجه سانتی گراد استفاده کنید.
۳- به روغن زیتون اضافی برای چرب کردن نیاز دارید.
۴- با این میزان مواد ۱۶ عدد نان خواهید داشت.
۵-در کل خمیر باید به مدت یک ساعت و چهل و پنج دقیقه استراحت کند.
ارسال نظر