«پیتزای خانگی» در حد لالیگا به همراه «رازهای رستورانی»
برای ایرانی ها که اصولا با غذای فرنگی خیلی میونه خوبی ندارن، پیتزا جز محدود استثناهایی محسوب میشه که به اندازه غذاهای ایرانی طرفدار داره و کمتر محله و خیابونی رو پیدا میکنید که توش حداقل تابلو پیتزا فروشی و نبینید.
مواد اولیه :
- قارچ به میزان دلخواه
- کالباس به میزان دلخواه
- سرکه ۱/۲ پیمانه
- سیر ۲ حبه
- گوجه فرنگی (برای سس) ۲ عدد
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- روغن به میزان لازم
- آب (گرم) ۱/۲ پیمانه
- مخمر فوری (ریز) ۱-۱/۲ ق چ
- آرد ۱۷۵ گرم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- زیتون (دلخواه) به میزان دلخواه
- گوجه فرنگی گوجه فرنگی ۱ عدد
- پیتزا به میزان لازم
طرز تهیه خمیر پیتزا :
آرد رو به همراه مخمر فوری ( خیلی ریز که از نان فانتزی ها میتونید تهیه کنید ) و 1/2 ق چ نمک و باهم خوب مخلوط میکنیم بعد 1 ق غ روغن و آب رو کم کم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم ، مواد که خوب مخلوط شد خمیر و از ظرف در میاریم و روی یه سطح صاف و آرد پاشی میکنید و به مدت 10 دقیقه اونو ورز میدیم ( به این صورت که خمیر و با کف دست باز میکنیم و خمیر که باز شد میبندیم ، به مدت 10 دقیقه این کار و ادامه میدیم ) بعد از ورز دادن خمیرتونو کامل میبندید و جمع می کنید یعنی این که هیچ جاش درز و باز شدگی نداشته باشه.
خمیرتونو توی یه ظرف بزرگ بذارید ( چون قراره حجمش دوبرابر بشه ) به مدت 1 ساعت یا بیشتر میذارید تا خمیرتون حجمش دو برابر بشه.
طرز تهیه سس پیتزا :
نصف فلفل دلمه ای، سیر و گوجه فرنگی و سرکه رو میریزیم تو غذا ساز تا خوب مخلوط بشن بعد مواد و با 4 ق غ روغن و نمک و فلفل کم میذاریم روی شعله تا به غلظتی که میخوایم برسه ( یکم رقیق تر از رب ).
حالا موقع آماده کردن پیتزامونه
1- خمیر که حجمش دو برابر شد خمیررو با وردنه به اندازه ی قالبتون صاف کنید . سعی کنید قالبتون رو چرب نکنید چون باعث میشه خمیرتون خشک بشه و از آرد استفاده کنید .
2- خمیر رو توی ظرفتون بذارید و یکم به خمیرتون لبه بدید چون یکی از علایمی که میفهمید پیتزاتون آماده شده ، ترد و طلایی شدن دورخمیر پیتزاتونه .
3- با چنگال چند تا سوراخ روی خمیرتون ایجاد کنید تا خمیر بتونه نفس بکشه .
4- سس گوجه ای که آماده کردید و بریزید روی خمیر، بعد به مقدار زیاد پنیر پیتزا بریزید ، چونکه باید 90درصد پنیر پیتزایی که میخواید بریزید زیر پیتزاتون باشه تا پیتزاتون خوب کش بیاد و سعی کنید پنیر پیتزاتون یخ زده نباشه.
5- مرحله های بعد مواد دلخواهتون رو بریزید به اینصورت که در لایه های پایینی موادی که آب نمیندازه ( مثل کالباس ، گوشت چرخ کرده ،کدو ، بادمجون کبابی یا ...) و لایه های بالایی موادی که آب میندازه ( مثل فلفل دلمه ای ، قارچ ، زیتون ، ...) و همیشه موادتونو زیاد نریزید چون اگه مواد زیاد بریزید پیتزا سنگین میشه و پیتزاتون خوب در نمیاد.
6- هر لایه که مواد رو میریزید ی مقدار خیلی کمی هم پنیر پیتزا برای فاصله بین هر لایه بریزید و بیشتر سمت مرکز خمیر بریزید و بعد از هر لایه ای که میریزید یه فشار کوچیکی به مواد بدید تا به پنیر پیتزا بچسبه.
7- خوب کالباس و فلفل دلمه ای و قارچ و زیتون و که به ترتیب لایه لایه چیدید روی پیتزاتون میتونید یه گوجه رو حلقه حلقه کنید و برای زیبایی بذارید روی پیتزاتون.
8- بعد پیتزا رو توی فر که با دمای 200 تا 250 درجه گرم کردید به مدت 20 الی 30 دقیقه بذارید .
نظر کاربران
من سس نمیمالم روی خمیر خیس نمیشه دیگه وسطش آماده هم میگیرم دردسر نداره سوسیس مرغ و قارچ رو جدا اب نندازه کالباسو نه تو کره یه تفت میدم قبلش اوتایی که کالباس خشک و سوسیس مرغ دوست ندارن با فیله مرغ تفت داده شده تکه ای خوب میشه مارک مواد تو طعم پیتزا مهمه مخصوصا پنیر و خمیر پنیر موزارلا کش دادن سفید و زرد برای طعم کالباس و سوسیس گوشت باشه یا مرغ مهمه قبل خرید بگید ذرت و کنجد هم خوب میکنه بستگی به سلیقه
پاسخ ها
میگم خودت فهمیدی چی گفتی؟ فقط کلمات و قاطی پاتی جفت هم چیدی.
پشمام ریخت با خوندن این متن. یعنی درهای جدیدی به سوی علم زبان و ادبیات فارسی باز کردی. احسنت
واااااییییی منفجر شدم از خنده....چی میگی تو!
خودت فهميدي چي گفتي اصلا؟؟؟؟