کوکوی اسفناج به سبک ایتالیایی
برای تهیه این کوکوی ایتالیایی پیش از هر چیز باید اسفناج را آماده کنید. برخلاف کوکو سبزی سنتی خودمان که سبزی خام را با تخممرغ ترکیب میکنیم و آن را سرخ میکنیم..
برترین ها: اگر به دنبال یک شام سبک یا میانوعده لذیذ هستید که علاوه بر خوش آب و رنگ بودن در مدت زمان کمتر از ۲۰ دقیقه آماده شود، پیشنهاد میکنیم این کوکوی ایتالیایی را تهیه کنید تا علاوه بر طعم منحصر به فردی که دارد از خواص سبزیجات درون آن نیز بهرهمند شوید.
از آنجا كه برای تهیه این كوكو از روغن كنجد استفاده شده باید مراقب باشید كه بیش از ۱۰ دقیقه از این روغن برای سرخ شدن غذا استفاده نكنید . در این حالت میتوانید بیشتر از خواص درمانی و گیاهی روغن كنجد بهره مند شوید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- اسفناج: 500 گرم
- تخممرغ: 3 عدد
- روغن کنجد: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- هویج: یك عدد متوسط
- نمک و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه
برای تهیه این کوکوی ایتالیایی پیش از هر چیز باید اسفناج را آماده کنید. برخلاف کوکو سبزی سنتی خودمان که سبزی خام را با تخممرغ ترکیب میکنیم و آن را سرخ میکنیم، برای تهیه این کوکوی ایتالیایی باید اسفناج را آبپز کنید. برای این منظور آب را درون یک قابلمه ریخته و آن را روی حرارت قرار دهید، سپس مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و اسفناج را به مدت 4 تا 5 دقیقه در این آب بجوشانید. بعد از مدت زمان ذکر شده اسفناج را آبکش کرده و آن را خرد کنید. لازم نیست قطعات خیلی ریز یا به اصطلاح ساطوری باشد. تنها کافی است برگهای اسفناج را کمی خرد کنید و آنها را کنار بگذارید.
سپس تخممرغها را درون یک کاسه بشکنید و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر مخلوط شود. در این مرحله هویج را که به قطعات کوچک مکعبی خرد کردهاید به همراه اسفناج خرد شده به تخممرغها اضافه کنید و آنها را هم بزنید تا کاملا یکدست شود و تخممرغها کف کند. به طور معمول ۵ تا ۶ دقیقه همزدن مستمر موجب کفکردن تخممرغها میشود.
در آخرین مرحله روغن کنجد را به تابه اضافه کنید و اجازه دهید گرم شود، سپس مخلوط آماده شده را درون تابه بریزید و اجازه دهید یک سمت کوکو کاملا سرخ شود. برای این کار 7 تا 10 دقیقه زمان لازم است، سپس کوکو را برگردانید و سمت دیگر آن را نیز سرخ كنید. کوکو را به ظرف جدید منتقل کرده و با برشهای مثلثی آن را برای سرو آماده کنید.
نکته
هرگز برای آبپز کردن اسفناجها آنها را از دقیقه اول درون آب قرار ندهید تا آب و اسفناج با هم به نقطه جوش برسد. این کار موجب تخلیه تمامی مواد مغذی موجود در اسفناج میشود. بهترین روش آن است که اسفناج را پس از جوش آمدن آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید ۳ تا ۴ دقیقه درون آب جوش باقی بماند.
اگر می خواهید خاصیت درمانی اسفناج را تقویت کنید، می توانید این کوکو را با سالاد سبزیجات میل کنید. سالادی که برای تهیه آن از کاهو، کلم قرمز و گوجه استفاده کرده اید. وجود کاهو در این سالاد می تواند اثرپذیری اسفناج را در بدن افزایش دهد و تاثیر درمانی بهتری بر عملکرد دستگاه گوارش به ویژه کندی حرکت روده ها داشته باشد.
ما ایرانی ها معمولا اسفناج را به صورت بورانی و به همراه ماست مصرف میکنیم. از این رو تهیه کوکوی اسفناج میتواند بهانه خوبی باشد که این سبزی پرخاصیت را بهشکل دیگری به سبد غذایی خانواده در طول هفته اضافه کنیم. اسفناج یکی از بهترین غذاهای دارویی برای افرادی است که دچار کمخونی هستند. درمانگران طب سنتی اسفناج را بهترین مرهم برای بیماران مبتلا به اختلالهای گوارشی میدانند. آنها بر این باورند که افراد مبتلا به هموروئید یا بواسیر یا افرادی که مبتلا به خونریزی معده یا زخممعده هستند با گنجاندن اسفناج در سبدغذایی خود به تنهایی یا در کنار موادغذایی دیگر، میتوانند از خاصیت خونسازی و دیگر خواص درمانی این گیاه دارویی بهره ببرند.
سرخ کردن موادغذایی بهطور کامل به هیچعنوان با روغن کنجد توصیه نمیشود. استفاده از روغن کنجد در وعدههای غذایی علاوه بر برطرف کردن خشکی پوست میتواند از ابتلا به بیماری آلزایمر و آب مروارید در افراد کهنسال و میانسال نیز پیشگیری کند؛ بهشرط آنکه استفاده از این روغن گیاهی از سنین نوجوانی در برنامه غذایی افراد گنجانده شود و آنها در طول هفته دستکم سه بار غذاهایی میل کنند که در آنها از روغن کنجد استفاده شده باشد.
هویج از جمله سبزیجات زرد رنگی است که در کنار سیبزمینی، اسفناج و کدو منبع فوقالعادهای برای تامین ویتامین A مورد نیاز بدن است. گنجاندن این سبزی در سبد غذایی اعضای خانواده در طول هفته میتواند بدن آنها را از ابتلا به پوکی استخوان، آب مروارید و همینطور عفونتهای مجاری ادراری در امان نگه دارد. این سبزی نارنجی رنگ در عین حال که کوکوی اسفناج شما را زیبا میکند موجب تقویت بینایی شما شده و کلسترول خون شما را نیز تنظیم میکند.
نظر کاربران
man az matalab ashpazi shoma kheli khosham miayad vali bazai az anha kamal nist masl inke matlab naghas bashad,dar har sort az shoma tashakor mikonam
movafagh bashid