ترخینه دوغ؛ غذای پیشنهادی ویژه اراکی ها
اگر تابهحال آش ترخینه دوغ اراکی نخوردهاید یعنی با یکی از بهترین طعمها و آشهای اصیل ایرانی آشنا نشدهاید.
ترخینه دوغ، آشی اصیل و سنتی است که مردم استان مرکزی بهخصوص اراکیها روی آن خیلی تعصب دارند. آشی که میتوانید در یک عصر جمعه آن را درست کنید و برای مهمانهایتان سرو کنید.
مواد لازم برای ۴ نفر
- ۱ پیمانه نخود و لوبیای پخته
- ۲ پیمانه سبزی آش (تره گشنیز اسفناج چغندر)
- ۴ تا ۵ عدد ترخینه
- ۱ عدد پیاز متوسط
- به میزان لازم زردچوبه و نمک
- ۲ تا ۳ ق س روغنزیتون
- به میزان لازم نعنا داغ
طرز تهیه:
1. سبزی خرد شده را با کمی آب بگذارید بپزد. وقتی سبزی نیمپز شد، ترخینهها را که از قبل خیس کردهاید، اضافه کنید.
2. یک قاشق روغنزیتون را هم روی ترخینهها بریزید.
3. حالا نخود و لوبیای پخته را اضافه کنید و بعد از ریختن نمک بگذارید روی حرارت کم بپزد.
4. در پایان پیاز را نگینی خرد کنید و آن را با زردچوبه و نعنا تفت دهید، سپس روی آش بریزید.
نکته
برای درست کردن ترخینه دوغ ترش، بلغور گندم و کمی سبزی خشک مثل نعنا و پونه را با هم مخلوط کنید و بگذارید بپزد. وقتی خوب پخت، با دست آنها را بهاندازه دلخواه دربیاورید و بگذارید خشک شود.
نظر کاربران
یعنی فوق العاده است پیش نهاد میکنم یکبار امتحان کنید
بلغور گندم رو بايد با دوغ پخت ! همه خواصش بخصوص در درمان سرماخوردگي ، همين مورد است .
این که غذای محلی شهرهای کردنشین است.
سلام دوست عزیز اولا ترخینه فقط مال اراک نیست وخیلی از قسمتهای ایران این غذا را دارن .در گذشته این غذارا برای زمستان تهیه میکردن حالا هم همینطور . دوما فراوری این غذا به این سادگی نیست بلقور گندم راباید در دوغی که از قبل آماده شده غلیظ شده مثا ماست چکیده خوابانده شود وهر روز به آن دوغ اضافه شود ده روزی باید بماند تا تبدیل به ترخینه شود وسپس انرا در آفتاب خشک کرده وبرای مصرف در جای خنک وخشک وتمیز نگهداری شود باسپاس
حالا بهجت خانم اولا چه خبره با این لحن دوما اینجا در مورد دستور پخت آش ترخینه توضیح داده شده نه درمورد درست کردن خود ترخینه سوما من ترخینه ای که در جاهای دیگه درست میشه رو خوردم هیچکدام به خوشمزگی آش ترخینه اراک نبوده البته در دستور پخت یادشون رفته که آب قلم یا سیرابی رو اضافه کنندچهارما سایت عزیز خواهش میکنم این نظر منو سانسور نکن بخدا چیز بدی نداره
ترخینه دوغ فقط ترخینه اراک