۲۸۰۰۱۹
۶ نظر
۵۲۴۳
۶ نظر
۵۲۴۳
پ

ترخینه دوغ؛ غذای پیشنهادی ویژه اراکی ها

اگر تابه‌حال آش ترخینه دوغ اراکی نخورده‌اید یعنی با یکی از بهترین طعم‌ها و آش‌های اصیل ایرانی آشنا نشده‌اید.

مجله آشپزی مثبت - عاطفه حدودی: اگر تابه‌حال آش ترخینه دوغ اراکی نخورده‌اید یعنی با یکی از بهترین طعم‌ها و آش‌های اصیل ایرانی آشنا نشده‌اید.

ترخینه دوغ، آشی اصیل و سنتی است که مردم استان مرکزی به‌خصوص اراکی‌ها روی آن خیلی تعصب دارند. آشی که می‌توانید در یک عصر جمعه آن را درست کنید و برای مهمان‌هایتان سرو کنید.

ترخینه دوغ؛ غذای پیشنهادی ویژه اراکی ها

مواد لازم برای ۴ نفر

  • ۱ پیمانه نخود و لوبیای پخته
  • ۲ پیمانه سبزی آش (تره گشنیز اسفناج چغندر)
  • ۴ تا ۵ عدد ترخینه
  • ۱ عدد پیاز متوسط
  • به میزان لازم زردچوبه و نمک
  • ۲ تا ۳ ق س روغن‌زیتون
  • به میزان لازم نعنا داغ

طرز تهیه:

1. سبزی خرد شده را با کمی آب بگذارید بپزد. وقتی سبزی نیم‌پز شد، ترخینه‌ها را که از قبل خیس کرده‌اید، اضافه کنید.

2. یک قاشق روغن‌زیتون را هم روی ترخینه‌ها بریزید.

3. حالا نخود و لوبیای پخته را اضافه کنید و بعد از ریختن نمک بگذارید روی حرارت کم بپزد.

4. در پایان پیاز را نگینی خرد کنید و آن را با زردچوبه و نعنا تفت دهید، سپس روی آش بریزید.

نکته

برای درست کردن ترخینه دوغ ترش، بلغور گندم و کمی سبزی خشک مثل نعنا و پونه را با هم مخلوط کنید و بگذارید بپزد. وقتی خوب پخت، با دست آنها را به‌اندازه دلخواه دربیاورید و بگذارید خشک شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • reza

    یعنی فوق العاده است پیش نهاد میکنم یکبار امتحان کنید

  • ترسو

    بلغور گندم رو بايد با دوغ پخت ! همه خواصش بخصوص در درمان سرماخوردگي ، همين مورد است .

  • بدون نام

    این که غذای محلی شهرهای کردنشین است.

  • بهجت

    سلام دوست عزیز اولا ترخینه فقط مال اراک نیست وخیلی از قسمتهای ایران این غذا را دارن .در گذشته این غذارا برای زمستان تهیه میکردن حالا هم همینطور . دوما فراوری این غذا به این سادگی نیست بلقور گندم راباید در دوغی که از قبل آماده شده غلیظ شده مثا ماست چکیده خوابانده شود وهر روز به آن دوغ اضافه شود ده روزی باید بماند تا تبدیل به ترخینه شود وسپس انرا در آفتاب خشک کرده وبرای مصرف در جای خنک وخشک وتمیز نگهداری شود باسپاس

  • سپیده

    حالا بهجت خانم اولا چه خبره با این لحن دوما اینجا در مورد دستور پخت آش ترخینه توضیح داده شده نه درمورد درست کردن خود ترخینه سوما من ترخینه ای که در جاهای دیگه درست میشه رو خوردم هیچکدام به خوشمزگی آش ترخینه اراک نبوده البته در دستور پخت یادشون رفته که آب قلم یا سیرابی رو اضافه کنندچهارما سایت عزیز خواهش میکنم این نظر منو سانسور نکن بخدا چیز بدی نداره

  • مریم

    ترخینه دوغ فقط ترخینه اراک

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج