یک غذای مردانه؛ تهچین دنده
یك غذای لذیذ و مقوی برای روزهداران عزیز كه در عین مقوی بودن سازگار با ذائقه ایرانی است و با توجه به اینكه قیمت دنده ارزانتر از سایر بخشهای گوشت است، پول زیادی از جیب مباركتان نمیرود.
برترین ها: یك غذای لذیذ و مقوی برای روزهداران عزیز كه در عین مقوی بودن سازگار با ذائقه ایرانی است و با توجه به اینكه قیمت دنده ارزانتر از سایر بخشهای گوشت است، پول زیادی از جیب مباركتان نمیرود.
مواد لازم برای ۴ نفر
- برنج: 4 پیمانه، خیس كرده
- دنده گوسفند: 800 گرم، خرد شده
- پیاز متوسط: یك عدد، چهارقاچ
- سیر: 2 حبه
- زردچوبه: یك قاشق چایخوری
- ماست خامهای: 150 گرم
- زرده تخممرغ: 3 عدد
- زعفران دمكرده: یكچهارم پیمانه
- روغن مایع: 6 قاشق غذاخوری
- نمك و فلفل: به میزان لازم
روش تهیه
دو قاشق غذاخوری روغن را در یك قابلمه روی شعله متوسط داغ كرده و دنده را ۵ دقیقه در آن تفت دهید، سپس زردچوبه را با پیاز و سیر اضافه كرده و پس از ۳ دقیقه ۲ پیمانه آبجوش اضافه كرده و با در بسته روی شعله ملایم ۲ ساعت آن را بپزید.۴ لیتر آب را با ۴ قاشق غذاخوری نمك در یك قابلمه به جوش بیاورید، سپس برنج را در آن بریزید و حدود ۱۰ دقیقه بجوشانید تا مغز آن نرم شود، سپس آبكش كرده و كنار بگذارید.زردهها را در یك كاسه بزرگ بزنید تا یكدست شود، سپس ماست و زعفران را با آن مخلوط كرده و نمك و فلفل آن را اندازه كنید. دندهها را در مایه تهچین بخوابانید و به خوبی مخلوط كنید.روغن باقیمانده را در یك قابلمه متوسط داغ كرده و یك لایه برنج كف آن ریخته و صاف كنید. مایه دنده را روی آن ریخته و صاف كنید و باقیمانده برنج را روی آن بریزید و تهچین را ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بگذارید تا دم بكشد.
نکته :
۱- هنگام دم كردن تهچین كمی آب در حد چند قاشق غذاخوری اضافه و ۵ دقیقه شعله را زیاد كرده تا بخار كند، سپس شعله را كم كنید.
2- قبل از كشیدن غذا، دور تهچین را روغن بریزید تا قالبی جدا شود.
نظر کاربران
وقتی تچه چین با دنده و یا گوشت با تکه های بزرگ دم می کنیم باید در دیگ مسی باشد تا زود نسوزد و زمان دم هم باید حدود یکساعت باشد .