عطر دارچین و روغن حیوانی در صبح جمعه
حلیم شیر یا حلیم گندم یک صبحانه ایرانی بسیار لذیذ است. این غذای کامل و بسیار مقوی در بین ایرانیان بسیار پر طرفدار بوده و در نقاط مختلف تهیه و سرو می گردد.
- گندم کوبیده 500 گرم
- گوشت گردن 500 گرم
- پیاز1 عدد متوسط
- کره ۱۵۰ گرم
- شیر ۱ لیتر
- کرفس۱ ساقه
- نمک وفلفل به میزان لازم
- دارچین به میزان لازم
طرز تهیه :
1. گندم را از قبل به مدت 2-3 ساعت خیسانده سپس با مقدارزیادی آب بپزید.
2. گوشت گردن یا سردست گوسفندی را به همرا ه پیاز ومقدار کمی نمک و فلفل وساقه کرفس و هویج وآب کاملاً میپزیم. تا کامل له شود.
3. گوشت پخته شده را با گوشت کوب کوبیده تا ریش ریش شود (یا میتوانید روی یک سینی با کف دست آن را له کنید) ودر حین کوبیدن از اب صاف شده گوشت اضافه میکنیم تا رنگ گوشت سفید شود.
4. شیر را روی حرارت قرار داده تا گرم شود. گندم ها را پس از پخت کامل از چرخ گوشت رد کرده یا با گوجه صاف کن صاف کنید . هر مرحله که سفت شد کمی شیر گرم روی آن بریزید تا راحت تر این کار انجام شود.
5. گوشت کوبیده شده را همراه با عصاره گندم و بقیه یک لیتر شیر گرم شده مخلوط نمایید. اگر ترکیب شما سفت بود می توانید میزان شیر را اضافه کنید و از کمی آب گوشت نیز استفاده نمایید.
6. حلیم را روی حرارت ملایم قرار داده تا مواد خوب مخلوط شده و جا بیفتد.
7. پس از جا افتادن کامل حلیم آن را در ظرف مناسب یرو کرده و روی آن را با کمی کره آب شده یا روغن حیوانی و دارچین تزیین نمایید.
ارسال نظر