پیشغذای تابستانی رنگینكمان
بسیاری از ما عادت داریم كه غذایمان را در وعدههای اصلی با خوردن سالاد یا یك پیشغذای سبك شروع كنیم. سالاد تابستانی رنگینكمان یكی از بهترین و مغذیترین این سالادهاست.
برترین ها:
با مصرف این غذا...
- حرارت درونی خود را كاهش دهید
- از بروز ناراحتیهای قلبی و عروقی پیشگیری كنید
- به خونسازی اعضای خانواده بهویژه نوجوانان كمك كنید
- از ابتلا به یبوست و كندی عملكرد رودهها پیشگیری كنید
مواد لازم:
- مارچوبه: یك لیوان خردشده
- لوبیاسبز: یك لیوان خردشده
- پرتقال یا نارنگی: یك عدد متوسط
- كلم قرمز: یك لیوان
- فلفلدلمه قرمز: یك عدد متوسط
- گوجه مینیاتوری: یك لیوان
- زنجبیل: یك استكان خردشده یا رندهشده
دستور تهیه سالاد
برای تهیه این سالاد باید مارچوبه و لوبیاسبز را آبپز یا بخارپز كنید. پس از آنكه این 2 سبزی آماده شدند، آنها را فورا درون یك كاسه آب سرد بیندازید تا تردی و طعم خود را حفظ كند. پس از آنكه آب مارچوبه و لوبیاسبز از بین رفت، آنها را درون ظرفی كه برای سالاد در نظر گرفتهاید، بریزید.سپس پرتقال را پوست كنده و فیلههای آن را از درون پوست ظریفشان خارج كنید و آنها را به قطعات كوچكتر تقسیم كنید و آن را به ظرف سالاد اضافه كنید. در این مرحله زنجبیل، فلفل و كلم خردشده را به سالاد اضافه كنید و آنها را كاملا هم بزنید تا رنگهای مختلف و متنوع با هم بهخوبی تركیب شوند. تركیب این مواد با هم یك سالاد خوش آب و رنگ بهوجود میآورد كه میتواند بهعنوان یك پیشغذای خوشمزه و سبك از آن استفاده كرد.
مواد لازم برای تهیه سس :
- روغن كنجد: نصف فنجان
- لیموترش: 2 عدد
- آبپرتقال: نصف لیوان
- پودر آویشن: یك قاشق غذاخوری
برای تهیه سس سالاد كافی است، روغن كنجد، لیموترش و آبپرتقال را با هم مخلوط كرده و آن را بهخوبی هم بزنید. سپس پودر آویشن را به سس اضافه كنید و آن را هم بزنید. این سس یكی از سادهترین سسهای گیاهی و طبیعی است كه میتوانید در منزل تهیه كنید. دقت داشته باشید، میتوانید بهجای روغن كنجد از روغن زیتون نیز استفاده كنید.
وجود مارچوبه در سالاد رنگینكمان از چند جهت اهمیت دارد. این سبزی كه یكی از پرخاصیتترین سبزیهای تابستانی است علاوه بر آنكه طعم و رنگ خاصی به سالاد میدهد، خواص درمان متعددی مانند خونسازی و پیشگیری از برخی از ناراحتیهای قلبی دارد. بههمیندلیل است كه بسیاری از متخصصان تغذیه مصرف این سالاد را به خانمهای نوجوان و زنانی كه دچار كمخونی هستند، توصیه میكنند. به اعتقاد درمانگران و متخصصان طب سنتی، این گیاه تاثیر زیادی در تنظیم عملكرد دستگاه گوارش، بهبود عملكرد رودهها، درمان یبوست و همینطور تقویت مثانه دارد.
پرتقال بهدلیل خاصیت ادرارآوری كه دارد، در گروه میوههایی قرار میگیرد كه برای پاكسازی درونی بدن توصیه میشود. این میوه از آن رو كه مزه ملایم و طبیعی خنك دارد، علاوه بر آنكه موجب رفع تشنگی در گرمای سوزان تابستان میشود بهدلیل خاصیت مدربودنش موجب دفع مواد زائد و سموم بهواسطه دفع ادرار از بدن میشود. انتخاب این میوه برای تهیه سالاد تابستانی میتواند بهترین گزینه برای دریافت مواد مغذی موجود در پرتقال در كنار طبیعت خنك و گوارای آن باشد.
برای تهیه سالاد تابستانی بهجای استفاده از كلم قرمز میتوانید از نوع سفید آن استفاده كنید. به اعتقاد درمانگران شیوههای طبیعی درمانی در جهان استفاده از كلم سفید یا قرمز بهصورت خام یا آبپز بهترین دارو برای از بینبردن عفونتهای دستگاه تنفسی بهویژه ریه است. مصرف این گیاه دارویی در برنامه غذایی در غذاهای اصلی و انواع سالاد میتواند علاوهبر بهبود التهابها و برخی از بیماریهای دستگاه گوارش به تقویت اعصاب نیز بپردازد و موجب آرامش بخشی و افزایش ضریب امنیت و آرامش در افراد شود.
استفاده از زنجبیل تازه در سالاد رنگینكمان بهصورت خردشده یا رندهشده تاثیر زیادی در كاهش جذب كلسترول بد خون دارد. مداومت در مصرف این گیاه دارویی در حقیقت موجب از بینرفتن كلسترول در جریان گردش خون و درنهایت دفع آن از بدن میشود. از اینرو گنجاندن این میزان از زنجبیل در برنامه غذایی هفتگی میتواند به تعدیل و كنترل میزان چربی دریافتی بدن كمك كند. علاوهبراین خوردن سالاد گیاهی كه در آن از زنجبیل تازه استفاده شده است، موجب از بینرفتن چربیهای درونی بدن میشود.
ارسال نظر