خورش قیمه نجفی؛ مخصوص کشور عراق
خورش قیمه یکی از انواع خورش هایی است که طرفداران زیادی دارد. یک نوع از این خورش در کشور عراق پخته می شود که تفاوت هایی با قیمه مرسوم ما ایرانی ها دارد.
مواد لارم:
- گوشت گوسفند 200 گرم
- نخود 200 گرم
- پیاز 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 4 قاشق غذاخوری
- زعفران دم کرده 4 قاشق غذاخوری
- پودر دارچین 2 قاشق چایخوری
- کره 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱- نخودها را از شب قبل خیس دهید و تا روز بعد چند بار آب آن را تعویض کنید ؛ ۱ پیاز را خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس گوشت گوسفند خرد شده ، نخودهای خیس خورده و کمی زردچوبه اضافه کنید.
۲- چند دقیقه تقت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند سپس ۸ لیوان آب به مواد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید ، در قابلمه را ببندید و بگذارید تا نخود و گوشت به آرامی بپزند.
۳- پس از اینکه گوشت و نخود پختند آب را از مواد جدا کنید سپس مخلوط گوشت و نخود را با گوشتکوب بکوبید تا نرم و یکدست شوند.
۴- ۱ پیاز باقی مانده را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به پیاز سرخ شده اضافه کنید و تفت دهید تا رب خوشرنگ شود.
۵- در این مرحله گوشت کوبیده شده ، آب گوشت ، زعفران دم کرده و پودر دارچین را به مخلوط رب و پیاز اضافه کنید و مخلوط کنید تا خورش به جوش بیاید.
۶- پس از به جوش آمدن حرارت را ملایم کنید و چند دقیقه اجازه دهید طعم مواد به خورد هم برود سپس خورش قیمه نجفی را در ظرف بکشید ، کره را روی خورش بریزید و با برنج سرو کنید.
ارسال نظر