۲۶۳۷۶۰
۴ نظر
۵۱۵۴
۴ نظر
۵۱۵۴
پ

آش نذری شیرازی‌ها در روز اربعین

آش نذری همه ساله در شهر شیراز در روز‌های اربعین و ۲۸ صفر پخته می‌شود. این آش نذری به همت زنان همه ساله در ماه محرم درست می‌شود.

ویژه نامه ایران بانو: آش نذری همه ساله در شهر شیراز در روزهای اربعین و ۲۸ صفر پخته می‌شود. این آش نذری به همت زنان همه ساله در ماه محرم پخته می‌شود و زنان هنگام پاک کردن و خرد کردن سبزی و شستن حبوبات مدام صلوات می‌فرستند و دعای توسل و زیارت عاشورا را زمزمه می‌کنند و گاهی کنار دیگ آش شمع روشن می‌کنند.

مردان به کمک زنان آمده و تا صبح هنگام پای دیگ آش ایستاده و آن را هم می‌زنند.

مواد لازم:

  • گوشت سردست گوسفندی با استخوان: ۵۰۰ گرم
  • سبزی (تره، ترخون، شوید): ۴۰۰ گرم
  • نخود: ۱۰۰ گرم
  • لوبیا قرمز، عدس و برنج: هر کدام ۱۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد
  • پیاز داغ: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم
  • نعناع خشک: یک قاشق غذاخوری
  • ترخون خشک: ۲ قاشق غذاخوری

آش نذری شیرازی‌ها در روز اربعین

طرز تهیه:

1- ابتدا حبوبات را یک روز قبل با آب سرد بخیسانید و بعد آن‌ها را روی شعله آرام گاز قرار دهید تا کاملاً نرم و پخته شوند.
2. گوشت را نیز جداگانه به همراه پیاز و با مقداری فلفل قرمز، زردچوبه و یک لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا کاملاً پخته شود و بعد از پخته شدن استخوان‌هایش را جدا کنید و بعد گوشت را به مدت زیاد بکوبید و له شده آن را داخل حبوبات بریزید.

3- برنج و سبزی را نیز جداگانه بپزید و بعد از پخت کامل، حبوبات پخته شده را به برنج بیفزایید.
4. از سوی دیگرمقداری از پیاز داغ را به همراه مقداری روغن، زردچوبه، نعناع خشک و فلفل سیاه تفت داده و به صورت داغ به آش در حال جوشیدن اضافه کنید.
5. سبزی ترخون خشک را نیز در پایان به آش اضافه کنید. آش شما آماده است می‌توانید مانند سایر آش‌ها آن را با پیاز داغ و کشک و نعناع داغ تزئین نمایید.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سیمین

    البته لطفادرنظرداشته باشیدکه این آش معروف به آش آبادانه که درزمان جنگ تحمیلی وتوسط آبادانیهایی کهدرزمان جنگ ناچارادرشیراز بودند،درآنجا رواج یافت ودراصل هم همان آش شله قلمکاراست که چون درآبادان بسیاررایج بودوتوسط آنهادرشیرازهم رواج یافت،معروف به آش آبادانی شده بود.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بسیار
      خوشمزه
      ای خدا
      دلم خواست

  • بدون نام

    کشک و نعنا؟ اون هم اش سبزی شیرازی؟؟؟ اشتباهه! اصلا معناع داخلش ریخته نمی شود و با پیازداغ و فلفل سیاه تزیین می شود

  • وروجک

    خسته نباشید واقعادراین روزها.... خداقوت....صد در صد آش خوشمزه یی به نظرمیرسه چون گوشت داخلش است....نوش جان

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج