غذاهایی که با مرغ میتوان پخت
مرغ را نجاتبخش زندگی مردم غرب میدانند به این دلیل كه پس از ورود آن به فرهنگ غذایی مردم، از مرغ برای تهیه انواع خوراكیها تا سسها استفاده میكنند.
داستان از این قرار است كه وقتی دریاسالار یونانی، «تمیستوكلس» راهی نبرد با ایران بود، در مسیر نزاع دو خروس با یكدیگر را میبیند. او با دیدن این صحنه میگوید: «به آنها بگویید برای زندگی، نجات خانواده، برای حفظ خاندان و برای حفظ فرزندان نجنگند.
جنگ باید فقط برای حفظ غرورتان باشد.» به این ترتیب نخستین برخورد تاریخی با خاندان ماكیان اتفاق میافتد اما تا مدتها این موجود برای تغذیه استفاده نشده و بر عكس برای مراسم «جنگاندازی خروس»استفاده میشد.
درواقع مرغ و خروس برای این رقابت پرورش داده میشدند. از اوایل قرن بیستم با پیشرفت صنعت،مرغ به شكلهای مختلف و به صورت جدی، بهعنوان یك خوراكی وارد زندگی مردم شد.
مرغ را نجاتبخش زندگی مردم غرب میدانند به این دلیل كه پس از ورود آن به فرهنگ غذایی مردم، از مرغ برای تهیه انواع خوراكیها تا سسها استفاده میكنند. حالا میخواهیم ببینیم مرغ چه ویژگیهای تغذیه ای دارد و با آن چندنوع غذا میتوان تهیه كرد؟
ویژگیهای مرغ معروف
این نكته را میدانیم كه مرغ،یكی از بهترین منابع حاوی پروتئین است. هضم آن آسان است و الی آخر. اما اگر بخواهید چند ویژگی شاخص برای این خوراكی را توضیح بدهید،باید دست روی كدام ویژگیها بگذارید؟
میتوانید حداقل ۱۵،۱۰ویژگی برای این خوراكی نام ببرید و دلایل آن را هم ذكر كنید؟ همراه ما باشید تا با هم این ویژگیها را بررسی كنیم.
۱. منبع پروتئین: مرغ،سرشار از پروتئین است. اما این ویژگی را در دیگر موجودات خوراكی مانند گاو و گوسفند هم میتوان سراغ گرفت. اما چه نكتهای پروتئین مرغ را خاص كرده است؟ تاثیر این پروتئین در بدن.
اسیدهای آمینه سازنده پروتئین مرغ عامل اصلی رشد و نمو عضلات هستند. بنابراین مصرف مرغ علاوه بر تامین پروتئین مورد نیاز به رشد عضلات كمك میكند. از سوی دیگر كیفیت پروتئین مرغ به شكلی است كه مصرف آن باعث اضافه وزن نمیشود.
۲. داروی افسردگی: این خوراكی داروی همه افراد افسرده حال است. دلیل آن نیز وجود اسیدآمینه « تریپتوفان» در پروتئین مرغ است. بنابراین اگر احساس افسردگی میكنید،همین حالا آستین بالا بزنید و سوپ مرغ برای وعده شام بار بگذارید. با خوردن هر قاشق آن،جسمتان گرم و روحتان آرام میشود.
۳. استحكام استخوانها: اگر نگران پوكی استخوان در سن بالا هستید،حتما مرغ را در برنامه غذاییتان بگنجانید. مطمئن باشید به این ترتیب استخوانها به آهن تبدیل خواهند شد. دلیل آن نیز آهن موجود درگوشت مرغ است.
5. مرغ و لبخند: اگر دوست دارید همیشه لبخندتان زیبا باشد، مصرف مرغ را فراموش نكنید. تعجب كردید؟ علت این معجزه، وجود فسفر در گوشت مرغ است. این عنصر هم كه برای حفظ استحكام و سلامت استخوانها و دندانها ضروری است. بنابراین اگر دوست دارید دندانهایتان مثل مروارید بدرخشد، مرغ را فراموش نكنید.
6. مرغ و لاغری: یكی از علتهای اصلی اضافه وزن،اختلال در متابولسیم بدن است. برای تنظیم متابولیسم بدن هزار و یك راه وجود دارد كه یكی از مهمترین آنها،دریافت مقدار كافی «سلنیوم»است.
این عنصر به وفور در گوشت مرغ وجود دارد. بنابراین با خوردن مرغ، نیاز بدن به سلنیوم تامین شده و میتوانید به داشتن اندام مناسب امیدوار باشید. از سوی دیگر مرغ حاوی ویتامین B6 است. این ویتامین نیز مهمترین ویتامین برای تنظیم سوخت و ساز بدن است.
بنابراین با خوردن مرغ چربیهای اضافی بدن شعله ور شده و از سوی دیگر متابولیسم نیز تنظیم میشود. بنابراین دیگر باید كمتر نگران اضافه وزن باشید.
7. مرغ و سرطان: اگر دوست دارید از خرچنگ دور باشید، مرغ را فراموش نكنید. به این دلیل كه گوشت مرغ حاوی «نیاسین»است.
این تركیب مانع از آسیب به DNA شده و با كدبرداری درست از آن،خطر اختلال در كدبرداری ژنها به حداقل می رسد. به این ترتیب خطر تكثیر بیبرنامه سلولها و ابتلا به سرطان به حداقل میرسد.
- مرغ متوسط: یک عدد
- لپه: یک فنجان
- پیاز متوسط: یک عدد
- مغز لیموعمانی: یک قاشق سوپ خوری
- آب گوجه فرهنگی: یک فنجان
- رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپ خوری
- سیب زمینی متوسط: پنج عدد
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه:
مرغ را پوست بکنید و به چهار قسمت تقسیم کنید و تفت دهید تا طلایی شود. پیاز را در روغن سرخ کنید و لپه ای را که از قبل خیس کرده و آب آن را خالی کرده اید به پیاز اضافه کرده و لپه را هم کمی تفت دهید.
- مرغ: یک عدد
- تخم مرغ: 10 عدد
- پیاز داغ: سه قاشق سوپ خوری
- جوش شیرین: یک قاشق مرباخوری
- زعفران ساییده: نصف قاشق چای خوری
- نمک و فلفل و دارچین: به انداز کافی
- آبلیمو تازه: یک یا دو قاشق غذاخوری
مرغ را پس از تمیز کردن و شستن همراه با یک لیوان آب و کمی نمک و فلفل و یک قاشق پیاز داغ بگذارید کاملا بپزد تا آب آن کاملا کشیده شود و بیش از یکی، دو قاشق بیشتر آب نداشته باشد. مرغ را کنار بگذارید تا سرد شود. سپس تمام پوست و استخوان مرغ را جدا و گوشت مرغ را نگینی کنید، مرغ نباید زیاد خرد شود.
تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و خوب مخلوط کنید تا کف کند بعد از آن زعفران ساییده شده را در آب جوش حل کنید، جوش شیرین را هم در کمی آب سرد حل سپس نمک و فلفل و دارچین و دو قاشق باقیمانده پیاز داغ را به مایه تخم مرغ اضافه کنید.
تکه های مرغ را در مایه ریخته و خوب هم بزنید. حالا کم کم آماده می شویم برای سرخ کردن، در ماهیتابه به اندازه کافی روغن بریزید و وقتی داغ شد مایه کوکو را در آن بریزید و با پشت قاشق روی آن را صاف و در ماهیتابه را گذاشته و حرارت را کم کنید.
- سبزی قورمه: یک کیلو
- سینه مرغ: دو عدد
- لوبیا چشم بلبلی یا چیتی: 100 گرم
- لیمو عمانی آسیاب شده: چهار یا پنج عدد
- پیاز سرخ کرده: دو یا سه قاشق سوپ خوری
- روغن: 200 گرم
طرز تهیه:
بهتر است لوبیا را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید و بعد از 12 ساعت خوب بپزید. سینه های مرغ را تمیز و به اندازه دلخواه تکه تکه کنید. بعد با کمی روغن تفت دهید تا طلایی شوند سپس پیاز را خلال خیلی نازک خرد و در روغن سرخ کنید. پیاز نباید خیلی تیره رنگ شده یا بسوزد. از طرفی نباید نپخته بماند. آن را به قدر طلایی شدن حرارت دهید.
سبزی را ریز خرد کنید و کمی تفت دهید. حالا سبزی تفت داده شده و لوبیای پخته و سینه مرغ و پیاز طلایی شده را در قابلمه ریخته و نمک و فلفل و لیمو عمانی هسته گرفته شده را به آن اضافه کنید و به اندازه ای آب داخل خورش بریزید که تا سه سانت روی مواد را بپوشاند. بعد از جوش آمدن خورش، حرارت را کم کنید تا به آرامی بپزد. وقتی خورش به روغن افتاد غذا آماده است.
- مرغ درسته: یک عدد
- ادویه کاری: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار کافی
- دارچین: یک قاشق مرباخوری
- آبلیموی تازه: نصف فنجان
- پیاز متوسط: سه عدد
- لوبیا چشم بلبلی: یک پیمانه
طرز تهیه:
تمام سطح مرغ را به آبلیمو آغشته کنید و با نصف مقدار ادویه کاری پوشش دهید. حتی داخل شکم مرغ را و پس از گذشت حداقل 30 دقیقه بال و پای مرغ را با نخ ببندید و مرغ را سرخ کنید. بعد از آن پیازها را نازک خلال کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
لوبیای از قبل خیس کرده، مرغ سرخ کرده، باقی مانده ادویه، نمک و فلفل سیاه و یک لیوان آب را به مواد اضافه کنید و با حرارت ملایم به مدت چهار ساعت بپزید، پس از آن خوراک مرغ چشم بلبلی آماده است.
- آرد: دو پیمانه
- ماست: دو قاشق سوپ خوری
- پیاز: دو عدد
- فیله مرغ: ۳۰۰ گرم
- جعفری: یک تا دو قاشق سوپ خور
پیازها را خرد کنید و کمی تفت دهید تا نرم شود بعد تکه های فیله مرغ را به پیاز اضافه کنید. نمک و فلفل و جعفری خردشده را هم با مواد مخلوط کنید تا طعم شان به خورد هم بروند. آرد، روغن مایع و ماست را مخلوط و کم کمک آب ولرم را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد اضافه کنید.
نظر کاربران
چه غذاهای عتیقه ای
پاسخ ها
حواسش نبود که شما غذای بین الملل تناول می کنید وگرنه حتما از رسپی های بین المللی مثل گراتن مرغ ، سوفله مرغ و قارچ ، چیکن استراگانف ، اسپاگتی مرغ با سس پستو ، لازانیای مرغ و سبزیجات ، چیکن کوردن بلو ، چیکن پارمزان و کباب مرغ تند مراکشی هم براتون و میذاشت. شما ایندفعه رو ببخشید
میشه لطفا یه دستور خوب برای کیمچی بذارین؟خیلی خاصیت داره
متاسفانه مرغ های این مملکت همه شون بوی بدی از گوشتشون میاد . کلا از غذای مرغی خوشم نمیاد . البته منظورم مرغهای محلی نیست. من نمیدونم این بوی افتضاح و حال به هم زن این مرغ های پرورشی مال چیه؟
پاسخ ها
بخاطر مواد هورمونی که بهشون میدن
سلام
اگه قبل از پخت مرغ را با یه پیاز و دوتا هویج و مقداری آب بزارید روی گاز تا یکی دو قل بزنه هم بوی بد و هم مقداری از هورمون هایی که زده شده از بین میره عدش میتونین مرغ را اب بکیرید روش و مزه دار کنید و بپزید
من فوبیا گوشت پرندگان دارم.تا میبینم حس می کنم چنگالاش تو گلومه واای ولش کن اصلن
پاسخ ها
ایشالله خدا شفات بده
قرمه سبزی با مرغ اصلا خوشمره نمیشه اصلا
پاسخ ها
موافقم
غذاهاش خوشمزه و راحته موادی هم که میگه معمولا تو خونه داریم
عالی بود.
سمبوسه مرغ خیلی خوش مزست توصیه می کنم حتما درست کنید
بسیار غذاهای مرغی جالبی بود
ممنون
اینا غذای خانوادگیه نه مثلا مهمونی
لطف کردین خوب بود