نان خانگی سیمیت در خیابان های استانبول
سیمیت نان معروف ترکیهای است که بافت نسبتاً خشکی د ارد. د ر خیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را میخرند و گاهی با پنیر میخورند.
مواد لازم
- ۲۰۰ گرم شیر
- ۵ ق س شکر
- ۱ ق س مایهخمیر
- ۱۰۰ گرم روغن مایع
- ۲ /۱ ق چ نمک
- ۵۰۰ گرم آرد
- ۲ ق س شیره انگور یا شیره خرما
- ۲ تا ۳ ق آب برای رقیق کردن شیره
- به میزان لازم تخم کنجد و سیاهدانه
طرز تهیه:
1. دو قاشق شکر و مایه خمیر را با هم مخلوط کنید، سپس شیرولرم را روی آن بریزید. مواد را هم بزنید و بگذارید در جایی ثابت بماند. حدود 4 دقیقه برای عمل آمدن کافی است. هرچقدر که مایهخمیر بیشتر بماند، بیشتر عمل میکند و کف روی ظرف زیاد میشود و به همان نسبت بوی ترشی و مخمری که به نان تان میدهد هم افزایش پیدا میکند. در ظرف دیگری مقداری روغن مایع و مابقی شکر را با هم مخلوط کنید. خمیرمایهتان را به آن اضافه کنید. نیمی از آرد رایکباره روی مواد بریزید و هم بزنید و مابقی آرد را کمکم اضافه کنید تا خمیر لطیفی به دست آورید.
2. خمیر را روی میز که آرد پاشی شده منتقل کنید. آن را حدود 5 دقیقه ورز دهید.حدود 4 قاشق روغن مایع را کف ظرفی که 3 برابر بزرگتر از خمیرتان است، بریزید. خمیر را در آن بچرخانید تا همهجایش چرب شود، سپس روی آن سلفون بکشید و حدود 50 دقیقه آن را در فضایی نسبتاً گرم و مرطوب قرار دهید.
3. بعد از 50 دقیقه، خمیر را روی میز کارتان قرار دهید. از خمیر، چانههایی بهاندازه یک پرتقال درست کنید. میتوانید نان را به همین شکل گرد بپزید یا اینکه آن را شبیه یکرشته بلند دربیاورید، سپس آن را از وسط به دورهم تاب بدهید (حالتی شبیه گیس بافت). حالا دو سر آن را به هم وصل کنید و مانند یک چرخ روی سینی فر آرد پاشی شده بگذارید.
4. برای رومال، شیره رقیق شده را با یک برس، روی نانها بزنید و دانههای کنجد و سیاهدانه را روی آن بپاشید. 20 تا 30 دقیقه دیگر به نان استراحت بدهید. برای اینکه نانها خشک نشوند، از یک پارچه دولای نمدار استفاده کنید و آن را با احتیاط روی نانها بگذارید. فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن کنید. در طبقه پایین فر یک سینی دیگر یا یک ماهیتابه پر از آب قرار دهید تا داخل فر پر از بخار شود. سپس نانها را حدود 15 دقیقه داخل فر قرار دهید.
ارسال نظر