خورش سبزی فسنجان شمالی
خیلی از غذاهای سنتی که ما می شناسیم و سال هاست که آنها را پخته ایم مدل های دیگری هم دارند؛ به عنوان مثال قورمه سبزی را هر جایی از ایران با یک نوع لوبیا می پزند تازه شمالی ها در آن بادمجان هم می ریزند . فسنجان هم یک چنین وضعیتی دارد . این هم یک مدل خورش فسنجان متفاوت است که بپزید از طعم و عطر آن هرگز پشیمان نمی شوید.
مجله سیب سبز: خیلی از غذاهای سنتی که ما می شناسیم و سال هاست که آنها را پخته ایم مدل های دیگری هم دارند؛ به عنوان مثال قورمه سبزی را هر جایی از ایران با یک نوع لوبیا می پزند تازه شمالی ها در آن بادمجان هم می ریزند . فسنجان هم یک چنین وضعیتی دارد . این هم یک مدل خورش فسنجان متفاوت است که بپزید از طعم و عطر آن هرگز پشیمان نمی شوید.
مواد لازم برای ۶-۴ نفر
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده
- ۲ عدد پیاز
- ۱۰۰ گرم گردوی آسیاب شده
- ۱ عدد هویج درشت
- ۱ دسته کوچک تره
- ۱ دسته کوچک جعفری
- ۱ دسته کوچک گشنیز
- رب انار به مقدار لازم
- شکر کمی (به دلخواه)
- نمک و فلفل به میزان لازم
- روغن مایع مقداری
طرز تهیه:
1. در یک کاسه کوچک، گوشت چرخکرده را بریزید. یکی از پیازها را بعد از پوست کندن و شستن رنده کنید. پیاز را به همراه نمک و فلفل به گوشت بیفزایید و خوب ورز دهید.
2. در یک کاسه کوچک مقداری آب بریزید و کنار دستتان بگذارید. از گوشت به اندازه یک فندق بردارید. کف دست را خیس کنید و گوشت را بهصورت توپ کوچکی گرد کنید.
3. همه گوشت را به این صورت آماده کنید. در یک تابه مقدار مناسبی روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید.
گوشتهای قلقلی را در روغن تفت دهید. در تابه را بگذارید تا کوفته ریزهها بپزند. بعد از پخت از روی حرارت بردارید و کناری بگذارید.
4. سبزیها را پاک کنید و بشویید. سپس آنها را ریز خرد کنید. پیاز دوم را پوست بگیرید و خلالی نازک خرد کنید. در قابلمهای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند.
5. هویج را رنده کنید. سبزیهای خرد شده را به همراه گردوی آسیاب شده و هویج رنده شده به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید. وقتی گردو به روغن افتاد، 2 پیمانه آب جوشیده به مواد اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید.
6. حدود نیم ساعت صبر کنید تا مواد روی حرارت ملایم بپزند. بعد از این مدت رب انار را همراه کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید. 7 بعد از حدود 2 ساعت که خورش خوب به روغن افتاد، کمی شکر (به دلخواه) به خورش اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن کوفتههای گوشت است که پخته بودید. بعد از اضافه کردن آنها بهتر است خورش نیم ساعت دیگر هم بجوشد تا خوب جا بیفتد.خورش باید روی حرارت کم بجوشد و قل بزند.حرارت زیاد آب خورش را کم می کند. خورش آماده را به همراه پلو سرو کنید.
نظر کاربران
این که اسمش "اناربیج" ه که!
پاسخ ها
آخه این کجاش انار دون و سیر داشت ؟!!! تازه سبزی هم داشت چطور اسمش اناربیج گذاشتی؟؟؟
ماهم بهش اناربيج ميگيم و خوشبختانه مادرم استاد پختشه