کوفته تبریزی گیاهی
کوفته تبریزی یکی از انواع کوفته های بسیار معروف و همچنین بسیار خوشمزه محسوب می شود و اسم آن معمولا به گوش همه خورده است.
مواد لازم برای ۳تا۴ نفر
- ۲ پیمانه برنج
- ۱ پیمانه لپه
- ۱ عدد پیاز
- ۳۰۰ گرم سبزی کوفته
- ۳ ق س آرد نخودچی یا لپه
- ۲ ق س رب گوجه فرنگی
- ۱ ق چ زردچوبه، ادویه و فلفل
- به مقدار لازم روغن
- به مقدار لازم نمک
- 3 ق س پیاز داغ
- 2 /1 پیمانه گردوی خرد شده
- 2 /1 پیمانه کشمش
- 2 /1 پیمانه آلو
- 2 /1 پیمانه قیسی
طرز تهیه:
۱. برنج را بشویید و در ظرفی مناسب خیس کنید. بعد از مدت نصف روز برنج را بپزید.سپس لپه را بشویید و در یک ظرف دیگر خیس کنید. آن را هم بعد از مدت نصف روز بپزید.
۲. سبزی کوفته را که شامل گشنیز، جعفری، تره، ترخون و مرزه است به خوبی بشویید و در یک سبد بریزید تا آب آنها کشیده شود، سپس خردشان کنید.
۳. پیاز را نگینی خرد کنید و در یک تابه مناسب با مقداری روغن تفت دهید. حالا نیمی از زردچوبه و ادویه، همه رب گوجه فرنگی و مقداری نمک را به پیاز اضافه کرده ، آنها را تفت دهید. مقداری آب داخل تابه بریزید و بگذارید چند جوش بزند، سپس آن را کنار بگذارید. سس غذا آماده است.
۴. در این زمان برنج و لپه پخته شده را چرخ یا میکس کنید. سبزی خرد شده را هم به مواد اضافه کنید، سپس مابقی ادویه، مقداری نمک و فلفل را اضافه کنید و مواد را خوب ورز دهید. کمی آرد نخودچی جهت چسبندگی مواد اضافه کنید و دوباره مواد را ورز دهید.
۵. برای آماده کردن مواد داخل کوفته، در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید. کشمش، آلو و قیسی را به همراه پیاز داخل آن تفت دهید، سپس گردوی خرد شده را اضافه کنید تا مواد داخل کوفته آماده شود.
۶. مقداری از مواد کوفته را بردارید و به کمک دست داخل آن را گود کنید. حالا مقداری از مواد درونی کوفته داخل آن قرار دهید و مواد را به صورت توپ های کوچک در آورید.
۷. در مرحله آخر، کوفته ها را در ظرف مورد نظر بچینید، سسی را که آماده کرده اید روی آنها بریزید و سرو کنید.
ارسال نظر