طرز تهیه خورش نخود سبز و شوید
ابتدا گوشت ماهیچه را بشویید و خشك كنید. روغن را در قابلمه ریخته و ماهیچهها را خرد كرده و در روغن سرخ كنید، به طوری كه دو طرف ماهیچهها قهوهای رنگ شوند. پیازداغ را به همراه سیر له شده و ادویه خورشتی اضافه كرده و مواد را با هم تفت دهید.
مواد اولیه :
- گوشت (ماهیچه گوسفندی) نیم كیلو
- روغن (سرخ كردنی) ۴قاشق سوپخوری
- پیاز (سرخ شده) پیاز ۴قاشق سوپخوری
- سیر سیر ۱حبه
- نخود سبز نیم كیلو
- شوید (ساطوری شده) ۲پیمانه
- شكر ۱قاشق چایخوری
- ادویه (پلویی اصفهان) ۱قاشق چایخوری
- زعفران (آبكرده و غلیظ) ۱قاشق سوپخوری
- نمك به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه:
۱. ابتدا گوشت ماهیچه را بشویید و خشك كنید. روغن را در قابلمه ریخته و ماهیچهها را خرد كرده و در روغن سرخ كنید، به طوری كه دو طرف ماهیچهها قهوهای رنگ شوند. پیازداغ را به همراه سیر له شده و ادویه خورشتی اضافه كرده و مواد را با هم تفت دهید.
۲. حدود ۴ پیمانه آب اضافه كرده و زیرخورش را كم كنید تا به مدت دو و نیم ساعت بجوشد و گوشت پخته شود.نخودسبز را اضافه كنید. شوید را جداگانه در روغن كمی تفت دهید و همراه شكر به خورش اضافه كرده و پس از ۳۰ دقیقه زعفران و نمك و فلفل خورش را اندازه كنید و خورش را با چلوی ساده سرو كنید.
نكات:
۱)این غذا در تركیه و ایران متداول است. در ایران با افزودن زعفران و ادویه اصفهان طعمی ایرانی پیدا میكند.
۲)لعاب این غذا پیازداغ و شوید است. شوید باید خوب ریز شده باشد تا خورش لعاب بیندازد.
۳)بهتر است از نخود سبز پوست كنده استفاده كنید.
۴)اضافه كردن آب قلم به جای آب این خورش را خوشمزه تر میكند.
ارسال نظر