ناهار عروسی مازندرانی ها؛ خورش ناردون
خورش ناردون یکی از غذاهای رسمی استان مازندران است که معمولا نهار عروسی در روستا های اطراف مازندران با این غذا پذیرایی میشه و از اردک و غاز و یا پرنده های وحشی نظیر خوتْکا ، پِرِلا و ... استفاده میشه.
مواد لازم :
- غاز: ۱ عدد
- انار ترش یا ملس: ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط: ۳ عدد
- بادمجان قلمی: ۵ الی ۷ عدد
- شکر: به میزان دلخواه
- سیر: ۵ حبه
- نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
1. مرغ آغشته شده به نمك و زردچوبه را درسته سرخ می كنیم و با كمی آب (1لیوان آب به مدت نیم ساعت كافیه) می پزیم، اگه از اردک یا غاز استفاده میکنین اول باید غاز یا اردک رو توی روغن با حرارت ملایم سرخ کنین و بعد بذارین بپزه.
2. مدت پخت غاز یا اردك تقریباً 2برابر مرغ می باشد بادمجانها را در صورتی كه قلمی بود درسته سرخ می كنیم و كنار مرغ می گذاریم بعد پیازها را خرد و در روغن طلایی می کنیم.
3. سیرها را خرد كرده با پیاز تفت می دهیم دانه های انار را با نمک و فلفل و زردچوبه را نیز با پیازها تفت می دهیم (در صورتیكه انارها خیلی ترش بود به مقدار دلخواه به آن شكر می افزاییم) و با یك لیوان آب به مرغ و بادمجانها اضافه می كنیم. و بدون آنکه درپوش قابلمه را بگذاریم (زیرا دانه های انار سفید خواهند شد) به مدت نیم ساعت (تا زمانی كه مرغ كاملاً بپزد و خورش کاملاً به روغن بیفت) با حرارت كم می پزیم.
4. این خورش باید به غلظت فسنجان باشد و به روغن بیفتد. اندازه نمك و فلفل با خودتون در ظمن دوباره تأكید می كنم كه اردک و غاز زمان بیشتری واسه پخت لازم دارد.
نظر کاربران
تقریبا همان مرغ مسمای خودمان است.
غلظت فسنجون به گردوشه ، غلظت اين خورش چگونه مثل فسنجون بشه ؟!؟
پاسخ ها
با انار و آروم پختن جا میفته و غلیظ میشه