ته دیگ های زیبا و مجلسی
ته دیگ یا بنکران به قسمتی از پلو که، به ته دیگ چسبیده و برشته شده باشد گفته میشود. ته دیگی؛ جزء برشتهای ازغذا که به دیگ میچسبد. اگر ته دیگ حاوی مواد دیگری به جز برنج باشد به آن ته چین هم گفته میشود.
مواد لازم :
- برای ۵ نفر
- پودر موسیر ۱/۲ قاشق چایخوری
- برنج ۵ پیمانه
- زعفران به میزان لازم (آسیاب شده)
- پودر سیر ۱/۲ قاشق چایخوری
- آرد ۱ و نیم قاشق غذاخوری
- ماست ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
۱. ابتدا مواد خشک را با هم مخلوط کرده و ۲ تا ۳بار الک کنید.ماست را به مواد افزوده و خوب مخلوط کنید تا مایعی به غلظت ماست سفت ایجاد شود.در ظرفی مناسب که بهتر است تابه گود یا قابلمه نچسب باشد برنج را به مرحله آبکشی رسانده و آن را آبکش کنید.سپس کف تابه را با دستمال خشک کرده و مقدار خیلی کمی کره یا روغن بزنید طوری که فقط کمی چرب شود.خمیر را داخل قیف مخصوص یا نایلون سوراخ شده بریزید و طرح دلخواه را کف ظرف بکشید.
۲. پس از طراحی ظرف را روی شعله ملایم قرار داده و ۱دقیقه صبر کنید تا فیکس شود.سپس برنج ابکش شده را به آرامی روی ته دیگ ریخته و با کفگیر یا دست برنج را کمی فشرده کنید.مقداری کره را آب کرده و روی برنج بریزید و شعله را به مدت ۵دقیقه زیاد کنید و درب ظرف را با دمکنی بپوشانید تا برنج به اصطلاح دم بدهد.
۳. سپس شعله را بسیار ملایم کرده و صبر کنید تا برنج دم بکشد.بعد از دم کشیدن برنج ظرف را بدون آنکه دمکنی را از رویش بردارید چند ثانیه داخل آب قرار دهید و بعد ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا ته دیگ کاملا از ظرف جدا شود.سپس به ارامی روی ظرف دلخواه برگردانید.
نکات:
۱) در صورت تمایل مقدار کمی بیکینگ پودر(حدود نصف قاشق چایخوری)به مواد اضافه کنید تا ته دیگ پوک تر و پف دار تری داشته باشید.
۲) در صورت تمایل به جای ماست از شیر یا آب مرغ یا آب گوشت استفاده کنید در این صورت مقدار آرد را بیشتر کنید تا خمیر سفتی داشته باشید.
۳) میتوانید این خمیر را بدون طرح کف ظرف ریخته و زیر آن مغز (مثل کنجد،مغز تخمه،بادام و ...) یا سبزی (مخصوصا جعفری) یا سیب زمینی (مثلا قالب زده شده با طرح گل یا خرد شده یا حلقه ای و ...) استفاده کنید. (اول مغز یا سبزی و ... را بریزید و بعد خمیر)
۴) در صورتی که میخواهید خمیر را به صورت یکپارچه کف ظرف بریزید بهتر است از آب مرغ به جای ماست استفاده کنید.
ارسال نظر