همه غذاهایی که با ریواس درست می شوند...
ريواس ها را بشوييد و پوست بكنيد. سپس آنها را ريز خرد كنيد و درون قابلمه همراه با شكر، آرد، وانيل و مقدار كمي آب براي ۱۰ دقيقه بجوشانيد. يك لايه از خمير را برداشته و سطح آن را كاملا با قلممو به كره ذوب شده آغشته كنيد.
مجله سیب سبز:
ريواس با يوفكا
چي لازم دارم؟
- خمير يوفكا مستطيلي: ۴ ورق
- ريواس: ۸ عدد
- شكر: نصف فنجان
- آرد ذرت: نصف فنجان
- وانيل: یک قاشق چايخوري
- كره ذوب شده: به ميزان لازم
چطور بپزم؟
خمير يوفكا را از فريزر خارج كرده و اجازه دهيد از حالت انجماد دربيايد. ريواسها را بشوييد و پوست بكنيد. سپس آنها را ريز خرد كنيد و درون قابلمه همراه با شكر، آرد، وانيل و مقدار كمي آب براي 10 دقيقه بجوشانيد. يك لايه از خمير را برداشته و سطح آن را كاملا با قلممو به كره ذوب شده آغشته كنيد. سپس لايه دوم را روي لايه اول قرار داده و آن را مطابق لايه قبلي با كره مرطوب كنيد. اين كار را براي لايه سوم و چهارم نيز تكرار كنيد. خمير چند لايه را به چهار قسمت برش بزنيد و مقداري از مواد را وسط هر چهار تكه از خمير قرار دهيد. سر و ته خميرها را مانند بستهبندي شكلات بپيچيد و آنها را درون فر از قبل گرم شده با دماي 200 درجه سانتيگراد قرار دهيد تا طلايي شوند.
فوت كوزهگري
براي استفاده از خمير يوفكا منجمد شده ميتوانيد یک تا 2 ساعت قبل از مصرف، بسته را از فريزر خارج كرده و در دماي محيط قرار دهيد. سپس روي بسته خمير با چاقو يك شكاف ايجاد كنيد تا هوا وارد بسته شود. پيشنهاد ميشود لقمههاي ريواس را پس از پخت با شربت ريواس سرو كنيد.
خورش مرغ ترش با ريواس
چي لازم دارم؟
- ريواس: ۵۰۰ گرم
- سينه مرغ: ۴ تكه
- پياز: ۲ عدد
- جعفري: ۲۰۰ گرم
- نعنا خشك: ۲ قاشق غذاخوري
- نمك و فلفل: به مقدار لازم
- رب انار: یک قاشق مرباخوري سر پر
چطور بپزم؟
ريواس را بشوييد و پوست نازك روي ساقههاي آن را جدا كنيد. سپس آنها را به تكههاي مساوي خرد كنيد. يك عدد پياز را خرد كنيد و همراه با تكههاي مرغ، 4 ليوان آب و مقداري نمك و فلفل داخل قابلمه بريزيد. قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد و اجازه دهيد مرغ براي یک ساعت بپزد. جعفري را بشوييد و ريز خرد كنيد. پياز ديگر را هم خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا نرم شود. جعفري خرد شده و نعناع خشك را به پياز اضافه كنيد و چند دقيقه تفت دهيد. سپس اين مواد را به مرغ در حال پخت، اضافه كنيد و اجازه دهيد یک ساعت ديگر بجوشد. پس از پخت خورش، ريواسهاي خرد شده را به همراه رب انار اضافه كنيد و 15 دقيقه ديگر روي حرارت قرار دهيد تا جا بيفتد. در آخر خورش را به همراه برنج سرو كنيد.
فوت كوزه گري
به جاي نعنا و جعفري ميتوانيد از زعفران نيز به عنوان طعمدهنده استفاده كنيد. همچنين ميتوانيد به جاي رب انار از رب آلوچه يا رب گوجه فرنگي استفاده كنيد يا كلا آن را حذف كرده و با مقداري آبليمو جايگزين كنيد.
كوكوي گل ريواس
چي لازم دارم؟
- گل ريواس: یک كاسه متوسط
- تخم مرغ: ۴ يا ۵ عدد
- سبزيهاي معطر به دلخواه: یک پياله كوچك
- پياز و سيب زميني: از هر كدام یک عدد
- آرد: یک قاشق غذا خوري سر پر
- سير: یک حبه
- نمك، فلفل و زرد چوبه: به اندازه دلخواه
چطور بپزم؟
گلهاي ريواس را خيس كنيد و خوب شستوشو دهيد. اجازه دهيد آب آن كاملا گرفته شود. در اين حين سيب زميني و پياز را رنده كنيد. سپس گلهاي ريواس را چرخ كنيد و بقيه مواد را به آن اضافه كنيد. در آخر مخلوط به دست آمده را مانند ساير كوكوها در روغن سرخ كنيد.
فوت كوزهگري:
در صورت تمايل ميتوانيد ميزان پياز را دوبرابر كرده و از سه حبه سير استفاده كنيد. اين كوكو را همچنين ميتوانيد داخل ظرف كيك در فر و با روغن كمتري تهيه كنيد.
بستني ماستي ريواس و زنجبيل
چي لازم دارم؟
- ماست كمچرب: ۵/۱ پيمانه
- پنير ماسكارپونه: یک پيمانه
- ريواس خردشده: ۳ پيمانه
- عسل: ۳ قاشق سوپ خوري
- زنجبيل تازه خلالي شده: ۳ تكه كوچك
چطور آماده كنم؟
ماست و پنير ماسكارپونه را داخل كاسه ريخته و با همزن به خوبي مخلوط كنيد. سپس آن را براي یک ساعت داخل فريزر قرار دهيد. در اين حين، ريواس و زنجبيل را به همراه عسل در قابلمهاي بزرگ ريخته و پنج قاشق سوپ خوري آب به آن اضافه كنيد. درب ظرف را بگذاريد و قابلمه را براي نيم ساعت روي شعله كم اجاق گاز قرار دهيد تا ريواس و زنجبيل نرم شده و بپزند.
سپس قابلمه را از روي حرارت برداريد و كنار بگذاريد تا سرد شود. مخلوط ريواس و زنجبيل پخته شده را داخل دستگاه غذاساز بريزيد تا پوره شود. حال مخلوط ماست و پنير نيمه يخ زده را به پوره ريواس و زنجبيل در دستگاه غذاساز اضافه كنيد و به خوبي آنها را با هم مخلوط كنيد. مخلوط نهايي را براي 2 ساعت داخل فريزر قرار دهيد. سپس مواد را يك بار ديگر با قاشق هم بزنيد و در فريزر بگذاريد تا كاملا سفت شود.
فوت كوزه گري:
براي تهيه اين بستني بهتر است از ريواسهاي كاملا قرمز استفاده كنيد تا رنگ بستني صورتي شود. همچنين ميتوانيد براي خوشرنگ شدن بستني به آن مقداري آب چغندر يا رنگ خوراكي قرمز اضافه كنيد.
ترشي ريواس
چي لازم دارم؟
- ساقه ريواس پاك شده: نيم كيلو
- سركه سيب: یک فنجان
- آب: یک فنجان
- شكر: یک فنجان
- زنجبيل خرد شده: ۵/۱ تكه
- نمك: نصف قاشق چايخوري
- دانهخردل: ۲ قاشق چايخوري
- دانه فلفل سياه: نصف قاشق چايخوري
چطور آماده كنم؟
در قابلمه كوچكي سركه سيب، آب، شكر، زنجبيل و نمك را مخلوط كنيد و روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد و شكر در آن حل شود. سپس دانه خردل و فلفل سياه را بين دو شيشه تقسيم كنيد. ساقههاي ريواس را برش بزنيد و شيشهها را با آن پر كنيد. بعد از آن مايع درون قابلمه را روي آنها بريزيد تا شيشهها كاملا پر شوند. در آخر نيز درپوش شيشهها را محكم ببنديد.
فوت كوزهگري:
اگر ميخواهيد ترشي ترد باشد، آن را در يخچال نگه داريد. اين ترشي بعد از 24 ساعت آماده ميشود. بعد از يك هفته نيز طعم آن عالي خواهد شد.
اشكنه ريواس قاقري
چي لازم دارم؟
- روغن: ۳ قاشق غذاخوري
- ريواس قاقري بزرگ: ۵ عدد
- تخم مرغ: ۲ عدد
- پياز: ۲ عدد
- سيب زميني: ۲ عدد
- نمك و ادويه: به مقدار لازم
- آرد: نصف قاشق غذاخوري
چطور بپزم؟
ابتدا سيبزمينيها را نگيني خرد كرده و به همراه پياز خلال شده در روغن تفت دهيد. سپس قاقريها را ريز خرد كرده و به آن اضافه كنيد تا تفت بخورد. ادويه و نمك را به مواد داخل قابلمه اضافه كرده و روي شعله ملايم هم بزنيد. بعد از چند دقيقه آرد را اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد. سپس به تعداد نفرات آب جوش اضافه كرده (يك كاسه براي هر نفر) و شعله را كم كنيد. بعد از 25 دقيقه تخم مرغ را داخل اشكنه در حال جوش بشكنيد و آن را به آرامي هم بزنيد. با پخته شدن تخم مرغ، اشكنه آماده است.
فوت كوزهگري:
درصورت تمايل ميتوانيد به اشكنه گوشت قورمه نيز اضافه كنيد. پيشنهاد ميشود اين خوراك را با پياز تازه و نان خشك محلي ميل بفرماييد. براي تزئين آن هم ميتوانيد از پودر پنير پارمسان استفاده كنيد.
ارسال نظر