سُجُك خاورميانه؛ غذای محبوب لبنانی ها
كشورهاي عرب اطراف ايران يك غذاي مشترك خيلي خوشمزه و ساده دارند به نام سجك. سجك با گوشت چرخكرده و نان پيتا كه نان عربي هم گفته ميشود، يكي از محبوبترين غذاهاي اعراب است.
اين غذا كه اغلب براي وعده شام سرو ميشود در بيشتر شبهاي عيد و مهماني خودماني برای پذيرايي پخته ميشود. حتي در كشور لبنان اين غذا در رديف غذاهاي رسميشان قرار گرفتهاست. اگر دلتان ميخواهد يك شام جديد و مقوي و البته سريع و بيدردسر درست كنيد سجك عربها را بپزيد.
مواد لازم
- ۳۰۰ گرم گوشت چرخكرده
- ۱ بوته سير
- ۱ ق چ پودر زنجبيل
- ۱ ق چ فلفل سياه
- ۱ ق چ دارچين
- ۱ ق چ پاپريكا
- نمك به اندازه دلخواه
- ۱ عدد نان پيتا
طرز تهیه:
۱. گوشت چرخ كرده را براي ۱۰ دقيقه در هواي آزاد آشپزخانه بگذاريد. گوشت بايد دو بار چرخ شده باشد.
۲. سير را رنده كنيد و با بقيه ادويهها و نمک داخل گوشت بريزيد.
۳. گوشت را خوب ورز بدهيد تا مواد به خوردش برود. گوشت را مثل تصوير به شكل يك گلوله بزرگ در بياورید و براي يك ساعت درون يخچال بگذاريد.
۴. حالا نان پيتا را از خط وسط آن جدا كنيد. مثل تصوير.
۵. گوشت چرخكرده را روي نان پهن کنید. حواستان باشد كه فقط يك لايه نازك روي نان ایجاد کند تا خوب بپزد و گوشت خام نماند.
۶. حالا نان پيتا را مثل تصوير لوله كنيد.
۷. با چاقوي ارهاي مخصوص برش، سجك را مثل تصوير برش بزنيد.
۸. سجكها را براي ۱۵ دقيقه در فر با درجه ۱۸۰ سانتيگراد بگذاريد تا بپزد. البته لبنانيها سجك را در روغن و روي حرارت كم سرخ ميكنند. اردنيها هم سجك را برش نميدهند و بعد از اينكه لولهاي كردند، درون فر ميگذارند و بعد از اينكه كمي سرد شد با چاقو ميبرند.
ارسال نظر