دستور آشپزی
بيفتك مخصوص با دورچين برنج و پيازچه
اين خوراك بهتر است كه همراه با برنج كته يا برنج تند سرو شود.
- برنج باسمتي: 200 گرم
- راسته گاو يا ران گاو: 230 گرم
- زنجبيل تازه: يك بند انگشت
- سير: 2 حبه
- فلفل قرمز چيلي: يكدوم
- پيازچه: 2عدد
- گشنيز: يك دسته كوچك
- روغن كنجد: 2 قاشق غذاخوري
- سس سويا: 3-2 قاشق غذاخوري
- ليمو: 2عدد
- تخممرغ: يك عدد
ادویه ها
- نمك
- فلفل سياه
- روغن زيتون
- روغن كنجد
برای شروع
يك قابلمه متوسط را با آبجوش پر كرده و كمي نمك درون آن بريزيد و روي حرارت زياد گاز قرار دهيد. برنج را درون آن بريزيد و بگذاريد تا به مدت كم پخته شود. در مرحله بعد استيكها را مدل نوار باريك با چاقو برش بزنيد و بعد پيازچهها و زنجبيل را عمودي بريده و فلفل قرمز را گردگرد ببريد. سيرها را رنده كرده و همچنين گشنيزها را ريز كرده و همه مواد را برش زده و كنار بگذاريد. در آخر همه را درون يك كاسه ريخته و با هم مخلوط كنيد و به آن روغن زيتون، روغن كنجد و نمك و فلفل را اضافه كنيد و داخل يخچال به مدت ۲۰ دقيقه نگه داريد تا همه مواد با هم مخلوط شوند.
غذاي اصلي
يك ماهيتابه را روي گاز قرار داده تا گرم شود و هنگامي كه از داغ شدن آن مطمئن شديد روغن كنجد را درون آن بريزيد و بعد تمام مواد را كه درون كاسه ريخته بوديد را به آن اضافه كنيد و ماهيتابه را با دست تكان دهيد تا همه مواد در آن بچرخند و بگذاريد براي ۲ دقيقه مواد سرخ شوند. دقت كنيد تا به خوبي تكان بخورند و نسوزند ميتوانيد براي اين خوراك سس درست كنيد و روي آن بريزيد و عصاره گوشت بره را همراه با يك نصفه ليوان آب به آن اضافه كرده و سس سويا را روي كل مواد در حال سرخ شدن بپاشيد و بعد ليمو را نصف كرده و آب نصف آن را گرفته و بريزيد. ماهيتابه را از روي حرارت گاز برداشته و كل مواد را داخل يك كاسه ريخته و با فويل روي آن را بپوشانيد. ماهيتابه را با يك دستمال آشپزخانه پاك كرده و مجددا روي گاز بگذاريد. روغن زيتون را درون ماهيتابه ريخته و بگذاريد تا داغ شود. تخممرغ را درون آن بشكنيد و يك قاشق سويا سس اضافه كنيد و كاملا هم بزنيد. تخممرغ سريع پخته ميشود پس سريع هم بزنيد و برنج را به آن اضافه كرده و با تخممرغ هم بزنيد و براي چند دقيقه بگذاريد تا با هم داغ و مخلوط شوند و بعد سس سويا را روي آن بپاشيد( البته به ميزان كم.)
براي سرو
برنج را در ظرفها كشيده و خوراك بيفتك را روي ظرفها بريزيد و بعد برگهاي گشنيز را از ساقه جدا كرده و از آن براي تزئين استفاده كنيد. همچنين ميتوانيد ليمو را برش زده و كنار هر ظرف قرار دهيد.
پ
ارسال نظر