ترشه شامى
غذايي از خطه گيلان. سيبزميني موجود در غذا مقدار گوشت را كمتر كرده و باعث شده هم بهصرفه باشد و هم كساني كه از گوشت قرمز محروم شدهاند، هوادارش شوند...
برترین ها:
مواد لازم براي 4 نفر:
- گوشت گوساله چرخ کرده:۵۰۰ گرم
- پياز متوسط رنده شده: ۱ عدد
- تخم مرغ: ۱ عدد
- جعفري ساطوري شده: ۳ قاشق غذاخوري
- سيبزميني متوسط:۱ عدد، آبپز
- روغن مايع: به ميزان لازم
- آبغوره: يك چهارم پيمانه
- نمک و فلفل: به ميزان لازم
روش تهيه
1 آب پياز را گرفته و با گوشت، جعفري و تخممرغ مخلوط کنيد. سيبزميني را نيز رنده کرده و به مايه گوشت اضافه کنيد و ورز دهيد تا مايه يکدست شود. نمک و فلفل آن را نيز اضافه کنيد.
2 از مايه به اندازه تخممرغ برداشته و آن را با دست پهن کنيد تا ضخامت آن حدود 2 سانتيمتر شود. همه مايه گوشت را به اين صورت درآوريد.
3 روغن را روي شعله متوسط داغ کرده و شاميها را در آن سرخ کنيد. (هر طرف حدود 5 دقيقه) سپس از ظرف خارج کرده و با حوله کاغذي روغن آن را بگيرد. پس از اينکه همه شامي ها سرخ شد، آنها را دوباره به تابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنيد و روي شعله متوسط به مدت 15 دقيقه با در بسته بپزيد. سپس در ظرف چيده و با چلو، کته يا نان سرو کنيد.
توصیه سر آشپز
غذايي از خطه گيلان. سيبزميني موجود در غذا مقدار گوشت را كمتر كرده و باعث شده هم بهصرفه باشد و هم كساني كه از گوشت قرمز محروم شدهاند، هوادارش شوند.
توصیه های ویژه
1 - قبل از برگرداندن شاميها به تابه روغن آن را خالي کنيد.
2 - ميتوانيد به جاي جعفري از هر سبزي معطر ديگري که مايليد استفاده کنيد.
3 - مقدار آبغوره به اندازهاي باشد که نصف شاميها را بپوشاند.
ارسال نظر