آشپزى بينالملل غذاى هندى
ماسالاى مرغ
خب! شما اسم غذا را ميدانيد. همه آنچه را که در غذا به کار رفته با يک نگاه ميشناسيد. پس پخت آن کار سادهاي است.
برترین ها: خب! شما اسم غذا را ميدانيد. همه آنچه را که در غذا به کار رفته با يک نگاه ميشناسيد. پس پخت آن کار سادهاي است. تيکا (همان تيکه فارسي) به لحاظ پخت بسيار شبيه کباب است. اين شباهت معنايش اين است که در غذاي چيکن تيکا هم درست مانند کباب تکههاي بزرگ گوشت به سيخ کشيده ميشود و روي حرارت آتش پخته ميشود و اما درباره ماسالا... به زبان ساده ماسالا يک کلمه هندي است که به مخلوطي از ادويهها گفته ميشود. اين ترکيب ميتواند سه نوع ادويه مختلف متشکل از هل، گشنيز و پوست جوز هندي باشد يا اينکه مخلوطي از ۸ تا ۱۰ نوع متنوع ديگر که در نهايت تلفيق همه آنها با يکديگر محصولي به نام ماسالا را در پي دارد.نحوهي تهيه ماسالا ميتواند متنوع باشد. تنوري کردن بهترين گزينه ممکن براي طبخ اين غذاست اما در عين حال اگر دنبال زمانهاي کوتاهتري براي تهيه اين غذا باشيد، ميتوانيد سراغ گريل يا کباب کردن برويد که دقيقا همان نتيجه تنوري کردن را خواهد داد. وقتي که غذا آماده شد به طور معمول با يک نوع سس تند گوجهفرنگي سرو ميشود.
طرفداران غذاي سالم و پاکيزه بايد بدانند که چيکن تيکا ماسالا را هم ميتوان در تميزترين شکل ممکن طبخ و سرو کرد. فقط کافي است تکههاي بدون استخوان و پوست کنده مرغ را سيخ بزنيد، براي تهيه سس اين غذا از ظروف نچسب استفاده کنيد. رعايت همه اين اصولي که تا اينجا درباره طبخ اين غذا ذکر شد، کمک شاياني در جلوگيري از چاق شدن ناشي از خوردن چيکن تيکا ماسالا خواهد کرد.
و اما کرم يا سس؟ سسها و کرمهاي کمچرب و ترش را جايگزين کنيد. با همين تغييرات جزئي و کوچک شما ميتوانيد از خوردن چيکن تيکا ماسالا لذت ببريد. براي سرو اين غذا ميتوان از نان گرم کنار آن استفاده کرد. نانهاي گندمي مناسبترين گزينهها هستند.
اين غذا مجموعهاي است از انواع ادويهها. بوي وسوسهانگيز غذايي مملو از ادويه وقتي کنار سس کرمي گوجه فرنگي قرار بگيرد هر آدم گرسنهاي را به خوردن ترغيب ميکند. همچنين اين را ميتوانيد در مدلهاي ديگري تهيه و ميل کنيد. مثلاً ميتوان گوشت بره، گوشت گاو، ميگو يا انواع ماهيها را جايگزين مرغ کرد و غذا را بنا به ذائقه خانواده طبخ کرد.
مواد لازم:
- يک فنجان ماست کم چرب
- يک قاشق چايخوري پودر زنجبيل تازه
- دو حبه سير خرد شده
- 2/1 قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز
- 2/1 قاشق چايخوري پودر زيره سبز
- يک قاشق چايخوري نمک دريايي
- 2/1 قاشق چايخوري فلفل سياه تازه
- 4/1 قاشق چايخوري پودر هل
- 4/1 قاشق چايخوري زردچوبه
- 2/1 قاشق چايخوري پودر فلفل قرمز
- 800 گرم سينه مرغ بياستخوان، پوست کنده و خرد شده
- روغن آفتابگردان به مقدار لازم براي سرخ کردن
- چند شاخه گشنيز تازه براي تزيين غذا
موادلازم براي سس
- 2/1 قاشق چايخوري روغن مايع
- يک پياز بزرگ (رنده شده)
- 2 حبه سير خرد شده
- يک قاشق چايخوري زنجبيل رنده شده
- 4 قاشق چايخوري ماسالا
- 1 و يك دوم قاشق چايخوري پودر چيلي
- يك هشتم قاشق چايخوري فلفل قرمز
- نيمکيلو گوجهفرنگي پوستکنده
- 2/1 قاشق چايخوري نمک دريايي
- 3/2 فنجان ماست ترش کم چرب
- ۴ تا ۶ عدد سيخ فلزي
دستور پخت غذا:
1- در يک کاسه در ابعاد متوسط ماست، يک قاشق چايخوري زنجبيل رنده شده، سير، گشنيز و زيره سبز را به همراه يک قاشق چايخوري نمک، فلفل سياه هل، زردچوبه و 2/1 قاشق چايخوري فلفل قرمز را ترکيب کنيد. اين ترکيب را داخل يک کيسه فريزر ريخته و تکههاي خرد شده سينه مرغ را هم به آن اضافه کنيد. در کيسه را طوري ببنديد که مطمئن باشيد در صورت تکانهاي شديد باز نميشود و مواد از داخل به خارج پرتاب نميشوند. مخلوط داخل کيسه را تا جايي که ممکن است با تکان دادن آن با هم ترکيب کنيد. هدف از اين حرکت مزهدار کردن مرغها با ترکيبي است که پيشتر داخل کاسه درست کردهايد. بعد از اينکه مطمئن شديد محتويات داخل کيسه کاملا با هم مخلوط شدهاند آن را به مدت 4 تا 8 ساعت داخل يخچال بگذاريد.
2- تکههاي مرغ را از داخل کيسه بيرون آورده و آنها را به سيخ بکشيد. بهتر است در هر سيخ بين 4 تا 6 تکه مرغ جاي بگيرد. از اينجا به بعد ديگر به ترکيبي که مرغها به آن آغشته شدهاند نيازي نيست و ميتوانيد آن مخلوط را دور بريزيد.
3- دستگاه گريل يا کبابپز را با درجه بالا روشن کنيد. رديفهاي فلزي که قرار است سيخها روي آن قرار بگيرند بهتر است چند سانت بالاتر از منبع حرارت قرار داده شوند. اگر براي طبخ مرغ از کبابپز استفاده ميکنيد بهتر است تکههاي مرغ را با فويل بپوشانيد. حالا ميتوانيد سيخها را روي دستگاه بگذاريد تا بپزند. يکي دو بار سيخ را بچرخانيد. زماني متوجه ميشويد مرغ شما پخته است که تکههاي قهوهاي رنگ روي سطح آن نمايان شود. بعد از 12 دقيقه سيخها را از روي حرارت برداريد و کنار بگذاريد.
4- براي تهيه سس روغن داغ شده را داخل يک ظرف نچسب بريزيد و با پياز، سير و يک قاشق چايخوري زنجبيل رنده شده بپزيد. گاه گاهي ترکيب را هم بزنيد تا بعد از 8 دقيقه که مخلوط فوق کمي نرم شود و رنگ قهوهاي روشن به خود بگيرد. حالا وقت اضافه کردن ماسالا، پودر چيلي، 8/1 قاشق چايخوري فلفل قرمز پودر شده است. بعد از اضافه کردن اين مواد اجازه دهيد تا ترکيب شما کاملتر پخته شود. به مدت يک دقيقه اين مخلوط را مرتب هم بزنيد. گوجهفرنگي را اضافه کنيد و 2/1 قاشق چايخوري نمک را هم به مخلوط اضافه کنيد. حرارت را تا جايي کم کنيد که مخلوط شما آرامآرام بجوشد. بعد از تقريبا 10 دقيقه (در اين فاصله بايد هرازگاهي مخلوط را هم بزنيد) سس شما از حالت رقيق بودن خارج ميشود و کمي حالت سفتتري به خود ميگيرد.
5- سس را داخل ماست ترش کم چرب هم بزنيد. حالا وقت آن است که تکههاي مرغ را از سيخ خارج کرده و آنها را با سس ترکيب کنيد. تکههاي مرغ را آنقدر داخل سس هم بزنيد تا خوب با هم مخلوط شوند. سس بايد تا حدودي روي سطح مرغهاي کبابي را بپوشاند اما بايد سسي که حالا با مرغها مخلوط شده همچنان روي درجه حرارت کم، آرام آرام در حال جوشيدن باشد و البته هم زدن گاه به گاه اين مخلوط هم تا 5 دقيقه نبايد فراموش شود. بعد از 5 دقيقه غذاي شما آماده است. فقط کافي است روي آن را با گشنيزهاي تازه تزيين کنيد تا براي سرو شدن آماده شود.
نظر کاربران
سلام
مرسی جالب بود اما اگه در مورد زیبایی همه جوانب رودرنظرمیگرفتین خیلی خوبه مثلا چه چیزی باعث روشن شدن پوست تیره یا سبز میشود
باتشکر