ضيافت بينالمللی روی اجاق
دستورهای ساده و جذاب آشپزهای بزرگ جهان
ديرزماني نيست از هنگامي كه در بين عموم، آشپزي از يك شغل زنانه و در نگاه مردان بيارزش، بهصورت يك حرفه پرسود و پردرآمد تبديل شده است.
برترین ها: ديرزماني نيست از هنگامي كه در بين عموم، آشپزي از يك شغل زنانه و در نگاه مردان بيارزش، بهصورت يك حرفه پرسود و پردرآمد تبديل شده است. سرآشپزيها مطرح جهان همپاي ستارههاي موسيقي، سينمايي و ورزشي درخشيده و در كسب درآمدهاي ميليوندلاري با آنها رقابت ميكنند. برنامههاي پرطرفدار تلويزيوني، كتابهاي پرتيراژ، توليد انواع محصولات و تجهيزات آشپزخانه و... موجب شده بسياري از مجريان تلويزيوني اين آشپزها را به برنامههاي خود دعوت كرده و حتي ستارههاي سينماي تجاري براي مطرحترشدن در كنار آنها عكس بگيرند. آشنايي با زندگي اين افراد موفق و آنچه در اين راه آموخته و انجام دادهاند، بهخصوص براي كساني كه آشپزي را هنوز بهعنوان يك حرفه جدي قبول ندارند خالي از لطف نيست. علاوهبر آن، در هر شماره يك دستور آشپزي ساده و باب ذائقه ايراني اين بخش را همراهي ميكند.
ولفگانگ پاک (Wolfgang Puck)
ولفگانگ يوهان پاک متولد ۴ جولاي ۱۹۴۹، سرآشپز اتريشي - آمريکايي، رستوراندار، تاجر و بازيگر آماتور است. ولفگانگ پاک، رستورانها، کترينگ، کتابهاي آشپزي و محصولات خود را در سراسر جهان گسترده کرده است و عنوان بزرگترين آشپز فعلي جهان را يدک ميکشد. ولفگانگ پاک در اتريش متولد شد و آشپزي را از مادرش که به صورت پاره وقت به اين کار ميپرداخت فرا گرفت، سپس تکنيکهاي آشپزي را زير نظر ريمونه توييله در هتل دو پاريس موناکو و ماکسيم پاريس فرا گرفت. پاک در ۲۵سالگي (سال ۱۹۷۳) به ايالات متحده مهاجرت کرد و پس از ۲ سال فكار به عنوان سرآشپز در رستوران ممايسون لسآنجلس، بخشي از سهام آنجا را نيز خريد. او در سال ۱۹۸۱، برپايه دستورات غذايي که در رستورانش ارائه ميکرد، اولين کتابش را با عنوان «آشپزي مدرن فرانسوي در آشپزخانه آمريکايي» منتشر کرد. سال بعد او رستوران اسپاگو را افتتاح کرد؛ رستوراني که شعبه دوم آن در بورلي هيلنر جزو ۴۰ رستوران برتر ايالات متحده است. او هماکنون صاحب ۲۰ رستوران موفق در سراسر ايالات متحده است. ولفگانگ پاک در امور خيريه فعال است و توسط موسسهاي که براي کمک به سرطان بنيان نهاده است، همه ساله بيش از ۱۰ ميليون دلار براي کمک به بيمارستانهاي دانشگاهي و تحقيق در اين زمينه اختصاص ميدهد. آقاي پاک به گفته فعالان اين صنعت يکي از بزرگترين و موفقترين سرآشپزهاي جهان است و بسياري از آشپزهاي معروف جهان زيرنظر او دوره ديده يا در رستورانهاي او کارآموزي کردهاند. ولفگانگ پاک ۶ کتاب در زمينه آشپزي تاليف کرده است و علاوه بر برنامههاي متعدد آشپزي در چند فيلم و سريال نيز حضور پيدا کرده است.
جيمي اوليور (Jamie Oliver)
جيمز ترور اوليور سرآشپز، رستوراندار و شخصيت معروف رسانهاي متولد ۲۷ مي ۱۹۷۵ است. او تأليفات بسياري در زمينه آشپزي دارد و به دليل راهاندازي کمپين مبارزه با استفاده از غذاهاي آماده در مدارس انگلستان بسيار محبوب است. جيمي اوليور به گفته خودش ميکوشد تا عادات غذايي را در بريتانيا و ايالات متحده تغيير داده و رژيمهاي غذايي سالم را جايگزين کند. تخصص اصلي او آشپزي ايتاليايي است اما در زمينه آشپزي بينالمللي نيز صاحب مهارت است. در سال ۱۹۹۱ کتاب آشپزي او پرفروشترين کتاب سال بريتاليا شد و برنامه آشپزي او يکي از پربينندهترين برنامههاي انگلستان شد. در همان سال اوليور براي مراسم ناهار نخست وزير وقت انگلستان به ساختمان شماره ۱۰ خيابان داونينگ دعوت شد. جيمي اليور رستوران خيريه « ۱۵» را در لندن راهاندازي کرد که در آن ۱۵ جوان سابقهدار و بزهکار را استخدام و آموزش داد. به دنبال موفقيت « ۱۵»، او شعب ديگر اين رستورن را در آمستردام، کورنوال و ملبورن با همان روش افتتاح کرد. اوليور در سال ۲۰۰۶ کمپيني را براي تغيير کيفيت غذاهاي مدارس بريتانيا آغاز کرد. او تلاش ميکند تا غذاهاي سالم و مغذي را جايگزين فرهنگ استفاده از خوراکهاي آماده و کارخانهاي کند. او در همين راستا مجموعهاي تلويزيوني به نام «غذاهاي مدرسهاي جيمي» تهيه و پخش کرده است.جيمي اوليور از سال ۱۹۹۸ در بيش از ۲۰ برنامه تلويزيوني حضور داشته و بعضي از آنها هماکنون نيز در حال پخش است. همچنين او ۱۵ کتاب در زمينه آشپزي تأليف کرده که به زبانهاي بسياري از جمله اسپانيايي، ايتاليايي، سوئدي، عربي، يوناني و فرانسوي ترجمه شده است. جيمي اوليور در سال ۲۰۰۰ ازدواج کرده و داراي ۳ فرزند است.
گاي فیاِ ری (Guy fieri)
گای فیاِ ری متولد ۲۲ ژانویه ۱۹۶۸، رستوراندار، مولف، شخصیت و مجری تلویزیونی آمریکایی، صاحب ۵ رستوران مشهور در ایالت کالیفرنیاست که به خاطر برنامه های آشپزی اش در شبکه فود نت ورک در سراسر جهان معروف است.
فی اِ ری اگرچه به عنوان سرآشپز تحصیلات آکادمیک ندارد، اما به علت کار در چندین رستوران در دوران دبیرستان، تجربیاتی گرانبها در این زمینه اندوخته است. او در سال ۱۹۸۷ و پس از دوران تحصیل در مدت کوتاهی مدیریت شش رستوران را در کالیفرنیای جنوبی به عهده گرفت و همزمان استخدام و آموزش پرسنل را نیز انجام داد. فی اِ ری سپس به دانشگاه نوادا رفت و در رشته مدیریت هتل در سال ۱۹۹۰ فارغ التحصیل شد.
در پاییز ۱۹۹۶ گای و شریکش استیو گروبر رستوران ایتالیایی «جانی گارلیکز» را در سانتا روزای کالیفرنیا افتتاح کرد. سپس در فاصله سال های ۹۹ تا ۲۰۰۸ سه رستوران دیگر افتتاح کرد. رستوران تکس واسابی که غذاهای کبابی و سوشی ارایه می دهد نیز متعلق به گای فی اِ ری است.
فی اِ ری در فاصله سال های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۲ در بیش از ۱۰ برنامه موفق آشپزی حضور داشته. او همچنین در سال ۲۰۰۹ در یک برنامه آشپزی به نام «گای فی اِ ری در راه» كه به صورت تور در سراسر آمریکا در کنار تعدادی از آشپزهای معروف اجرا شد، حضور پیدا کرد.
وی در کنار همسر و دو پسرش به نامهای هانتر و رایدر در شمال کالیفرنیا زندگی می کند.
امريل لگاسي (Emeril legasse)
امريل لگاسي متولد ۱۵ اکتبر ۱۹۵۹، سرآشپز معروف آمريکايي، رستوراندار، شخصيت تلويزيوني و مولف کتابهاي آشپزي است. او از پدري کانادايي (کبکي) و مادري پرتغالي به دنيا آمد. امريل ابتدا در يک نانوايي پرتغالي مشغول به کار شد، و همين سبب شد استعداد او در آشپزي کشف شده و از آنجا به هنرستان آشپزي ديمان رجيونال براي ادامه تحصيل برود. استعداد او در نوازندگي ساز «پرکاشن» باعث شد تا بورسيه کنسرواتورا نيوانگلند به او تعلق گيرد. اما او اين شانس را ناديده گرفت و به دانشگاه جانسون و ويلز رفت تا به آرزوي خود، که همان سرآشپز شدن بود، برسد و سرانجام در ۱۹۷۸ از آنجا فارغ التحصيل شد. او در سال ۱۹۸۲ به عنوان سرآشپز Commandel's palace استخدام شد، سپس در سال ۱۹۹۰ اولين رستورانش را در شهر لوييزياناي ايالت نيواورلئان افتتاح کرد. رستوران او در همان سال از سوي مجلهي اسکواير به عنوان رستوران سال انتخاب شد. او در حال حاضر سرآشپز و مالک ۱۳ رستوران است. سبک آشپزي امريل لگاسي نوين و منحصر به فرد است. آشپزي او به سبک ايالات جنوبي آمريکاست، اما تحت تأثير سبک آشپزي پرتغالي، شرق دورو کاهون (Cajun) است. در حال حاضر رستورانهاي بسياري در سراسر جهان از سبک امريل براي آشپزي تبعيت ميکنند. امريل از سال ۱۹۹۳ تاکنون ۱۲ کتاب منتشر کرده است که همگي جزو پرفروشترينها بودهاند. جالبترين نکته قابل ذکر راجع به امريل آن است که در آگوست ۲۰۰۶ به سفارش ناسا، منو غذايي مورد استفاده فضانوردان ايستگاه بينالمللي را تهيه کرد که تاکنون استفاده ميشود.
نظر کاربران
مطالب بسیاز جالبی در مورد آشپزی بود من مدرک آشپزی دارم و نمیدانم که بدون سرمایه چطور میتوانم کار کنم
مطلبتون در واقع بیوگرافی آشپزهای بزرگ جهان بود نه دستورهای آشپزی اونها
هميشه مطالب ناقصه. عنوان مطلب يه چيزه ، خود مطلب يه چيز ديگه. چرا عكسهاى اين سراشپزهارو نذاشتين؟!