نان فطیر؛ بوی روستا می آید!
آب گرم، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر را در ظرفی پلاستیکی بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس در جای نسبتا گرمی به مدت پنج الی ۱۰ دقیقه قرار دهید تا پف کنید.
مواد لازم:
- آب گرم : نصف پیمانه
- آرد : 4 پیمانه
- آب ولرم : 2 پیمانه
- نمک : یک قاشق چایخوری
- شکر : 1/2-1 قاشق چایخوری
- پودر خمیر ترش : 2 قاشق چایخوری
- روغن مایع : یک قاشق سوپخوری
- کنجد : مقدرای (برای تزئین)
- گردو خرد شده : یک پیمانه
- دارچین : 2 قاشق سوپخوری
- شکر : 1/2 پیمانه
طرز تهیه:
۱- آب گرم، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر را در ظرفی پلاستیکی بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس در جای نسبتا گرمی به مدت پنج الی ۱۰ دقیقه قرار دهید تا پف کنید.
۲- شکر، نمک و آب ولرم را همراه با یک پیمانه آرد مخلوط کنید، به مایه اضافه و مخلوط کنید. ۱۰ دقیقه استراحت دهید. سپس روغن مایع را اضافه کنید .
۳- باقی مانده آرد را به تدریج اضافه کنید و خوب ورز دهید. در حدی که خمیر به دست نچسبد. توجه داشته باشید که اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع مازاد بر پیمانههای داده شده، اضافه کنید تا چسبندگی از بین برود.
۴- در مقابل هر یک سوم پیمانه آرد مازاد، یک قاشق سوپخوری روغن مایع اضافه کنید .خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید و روی خمیر را با پارچه تمیزی پوشانید تا زمانی که حجم آن دو برابر شود.
۵- فر را روی ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن کنید تا گرم شود .گلولههایی از خمیر درست کنید. روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده، یک گلوله را کمی با وردنه باز کنید. گردو، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده و مقداری از مخلوط را وسط نان فطیر قرار داده، لبههای نان را روی مخلوط بیاورید و سپس پهن کنید، در سینی چرب شده قرار دهید و بگذارید ده دقیقه بماند .
۶- روی خمیر نان فطیر را روغن بمالید و کنجد روی آن پاشید. سینی فر را به مدت بیست و پنج الی سی دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا فطیرها پخته شوند .
نظر کاربران
عالیه من عاشقشم بدون دارچین.
پاسخ ها
خخخخخ دارچین منم بدم میاد