آشپزخانه نوروزی برترین ها
حتما این صبحانه ها را امتحان کنید (۴)
صبحانه یکی از بهترین وعده های غذایی است. نان تازه، پنیر سفید، گردو، چای داغ و ... مواردی هستند که بیشتر ما ایرانی ها برای صبحانه خود داریم و بسیار هم لذتبخش است. به ویژه اگر نان تازه باشد و عطر آن در همه خانه بپیچد.
اما فارغ از صبحانه های سنتی، انواع خوراکی ها و غذاهایی که برای وعده صبحانه مناسب هستند را برایتان در چند قسمت گردآوری کرده ایم. می توانید در ایام نوروز از این دستورها استفاده کنید و در کنار اعضای خانواده طعم های جدیدی را امتحان کنید.
حتما این صبحانه ها را امتحان کنید (۳)
حتما این صبحانه ها را امتحان کنید (۲)
حتما این صبحانه ها را امتحان کنید (۱)
کلوچه موز و جودوسر
• تعداد: ۱۲ عدد
• زمان آماده سازی: 20 دقیقه
• زمان پخت: ۱۶ دقیقه با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت
مواد لازم
• کمی روغن
• یک عدد موز بزرگ، له شده (نصف پیمانه)
• نصف پیمانه کره بادام زمینی
• نصف پیمانه عسل
• یک قاشق چایخوری وانیل
• یک پیمانه جو دوسر نیمه کوبیده
• نصف پیمانه آرد کامل
• ¼ پیمانه شیر خشک
• دو قاشق چایخوری پودر دارچین
• ¼ قاشق چایخوری جوش شیرین
• یک پیمانه کشمش
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فرنهایت روشن کنید. دو ورق روغنی روی سینی فر بیندازید. سطح آن را نیز روغن بمالید و کنار بگذارید. در یک کاسه بزرگ، موز، کره بادام زمینی، عسل و وانیل را با هم مخلوط کنید. در یک کاسه کوچک، جودوسر، شیرخشک، دارچین و جوش شیرین را با هم مخلوط کنید. مواد هر دو کاسه را به هم اضافه کنید و هم بزنید. در آخر نیز کشمش ها را اضافه کنید.
۲. هر بار حدود ¼ پیمانه از خمیر به دست آمده را با فاصه ۷.۵ سانتی متر از هم روی کاغذ روغنی قرار دهید. در آخر، با کمک کاردک یا قاشق خیس، سطح گلوله های خمیری را فشار دهید تا صاف شوند و حدود ۱.۵ سانتی متر ضخامت داشته باشند. هنگام پخت، این خمیر ها بزرگ تر خواهند شد.
۳. سینی را در فر گرم بگذارید و حدود ۱۴ تا ۱۶ دقیقه آنها رابپزید تا طلایی شوند. این کلوچه ها را تا سه روز می توانید در یخچال نگهداری کنید. در فریزر هم تا دو ماه می مانند.
مافین صبحانه
• تعداد: ۸ نفر
• زمان تهیه: 20 دقیقه
• زمان پخت: ۱۸ دقیقه
مواد لازم
• روغن
• 8 ورق ژامبون
• ¼ پیمانه پنیر ایتالیایی یا موزارلا
• 8 عدد تخممرغ
• فلفل سیاه
• 8قاشق چایخوری پستو ریحان
• ۸ عدد گوجهفرنگی گیلاسی دو نیم شده
طرز تهیه
۱. فر را با دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم کنید. کف قالبهای مافین را با روغن چرب کنید. ژامبونها را کف قالب بچینید به طوری که لبههای آن بیرون باشد. پنیرها را در میان قالبها تقسیم کنید.
۲. تخممرغها را درون یک کاسه بشکنید. سپس درون قالب مافین بریزید تا زرده و سفیده از هم جدا نشوند. روی آنها فلفل بپاشید و در صورت تمایل میتوانید یک قاشق چایخوری سس پستو ریحان روی آنها بگذارید. در آخر نیز یک لایه گوجهفرنگی قرار دهید.
۳. آنها را ۸ تا ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا سفیده تخممرغها کاملا سفت شوند. ۳ تا ۵ دقیقه پیش از سرو آنها را کنار بگذارید تا کمی خنک شوند. سپس با احتیاط از قالب خارج کنید تا فرم کاسهای خود را حفظ کنند.
پنكيك موز
تعداد: ۴نفر
مواد لازم
• ۱/۵ليوان آرد الكشده
• 1/5 ليوان شير
• يكقاشق مرباخوري بيكينگ پودر
• يكقاشق غذاخوري شكر
• نصف قاشق چايخوري نمك
• يك عدد سفيده تخممرغ نصف قاشق غذاخوري كره آبشده
• موز حلقه شده به ميزان لازم
طرز تهيه
۱. شير، كره و سفيده تخممرغ را با يكديگر خوب هم بزنيد تا مايه يكدستي درست شود.
۲. حالا آرد، بيكينگ پودر، شكر و نمك را باهم مخلوط و به اين مايه اضافه كنيد.
۳. كف تابهاي نچسب را با مقداري روغن چرب كنيد و به اندازه كف ظرف و با قطر كم، يكسوم يا يكچهارم از مايه پنكيك را داخل آن بريزيد و موزها را هم روي آن بچينيد.
۴. بهتر است تابهتان كوچك باشد تا حدود يكچهارم مايه را داخل آن بريزيد و با بستن در تابه بهمدت حدود ۲تا ۳دقيقه، اجازه پف كردن و پوشيده شدن روي موزها را به پنكيك بدهيد.
۵. بعد، پنكيك را برگردانيد و بگذاريد تا طرف ديگر آن هم طلايي شود. مابقي مايه پنكيك را هم به همين ترتيب سرخ كنيد.
۶. شما ميتوانيد از تخممرغ كامل هم براي طبخ اين غذا كمك بگيريد.
سيب زميني توپي
تعداد: ۳نفر
مواد لازم
• ۳عدد سيبزميني متوسط
• يكعدد تخممرغ
• ۲قاشق غذاخوري ذرت پخته
• 2قاشق غذاخوري برگ كرفس ساطوري
• ۲قاشق غذاخوري جعفري ساطوري
• 3قاشق غذاخوري كنجد خام
• ۳قاشق غذاخوري روغن سرخكردني
• نمك و فلفل به ميزان لازم
طرز تهيه
1. سيبزمينيها را پوست بكنيد و با كمي نمك آنها را در مقداري آب بپزيد. پس از پخت، آنها را له و با فلفل و يك عدد زرده تخممرغ، خوب ورز دهيد.
2. ذرت، برگ كرفس و جعفري را با هم مخلوط كنيد. بهاندازه يك گردو سيبزميني كف دستتان بگذاريد و كمي از سبزيجات مخلوطتان را بين آن قرار دهيد. لبههاي سيبزميني را به شكل توپ به هم برسانيد. اين توپها را ابتدا داخل سفيد تخممرغ و سپس در كنجد خام بغلتانيد و سرخ كنيد.
تورتیلای اسپانیایی
تعداد: ۶ نفر
مواد لازم
• ۹۰۰ گرم سیب زمینی
• نمک
• یک عدد پیاز خرد شده
• 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون
• ۸ عدد تخم مرغ
• فلفل سیاه
• ۱/۳ پیمانه پنیر پارمسان رنده شده
• 1.5 قاشق غذاخوری کره
طرز تهیه
1. سیب زمینی ها را با نمک و آب 20 تا 25 دقیقه بپزید تا نرم شوند. سپس آنها را آبکش کنید و کنار بگذارید تا خنک شوند. سپس به مکعب های کوچک برش دهید و درون کاسه بزرگی بریزید.
2. فر رابا دمای 400 درجه فارنهایت گرم کنید.
3. 1.5 قاشق غذاخوری روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کنید. پیاز را به همراه نمک اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. پیازهای سرخ شده را درون کاسه سیب زمینی ها بریزید.
4. در یک کاسه دیگر، تخم مرغ ها را هم بزنید و آنها را روی سیب زمینی و پیاز بریزید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
5. کره و روغن باقی مانده را درون تابه بزرگ و نچسب گرم کیند. مخلوط سیب زمینی را داخل آن بریزید . پنیر را روی آن بپاشید. تا زمانی روی اجاق بگذارید بماند که تخم مرغ ها در حاشیه تابه سفت شوند. سپس آن را داخل فر قرار دهید تا کاملا پخته و سطح آن طلایی شود. حدود 20 دقیقه در فر باشد کافی است.
6. تابه را خارج کنید و اجازه دهید تورتیلا خنک شود. سپس با چاقوی بلند آن را برش دهید و به همراه سس مایونز با طعم سیر سرو کنید.
نظر کاربران
پیروز باشید بسیار قابل استفاده برای اینجانب میباشد