آموزش تصویری: چالا سیب و عسل
چالا نوعی نان سفید است که اقلیت ها در مراسم های مذهبی خود درست می کنند. ما در این مطلب، چالای سیب و عسل را برایتان انتخاب کرده ایم تا از طعم عالی آن لذت ببرید.
در این مطلب، نه تنها روش پخت که روش تزئین این نان را نیز به صورت تصویری می توانید دنبال کنید.
مواد لازم
- ۷۰۰ گرم خمیر چالا*
- یک عدد سیب بزرگ و پوست کنده
- یک عدد تخممرغ + یک قاشق غذاخوری آب
- شکر برای روی نان
طرز تهیه
1. خمیر چالا (دستور تهیه آن در ادامه ذکر شده است) را روی سطح صاف و آردپاشی شده باز کنید. ضخامت خمیر باید حدود 2 سانتی متر باشد.
۲. سیب را پوست بگیرید و نگینی خرد کنید. سپس آن را روی سطح خمیر بپاشید.
۳. خمیر را از وسط تا کنید تا نیم دایره شود.
۴. دوباره یک لایه دیگر آن را تا کنید تا شکل یکچهارم دایره شود.
۵. سپس آن را در دست به شکل توپ حالت دهید تا سیب های داخل خمیر بیرون بزنند و دیده شوند.
۶. سطح دایره را کمی تخت کنید. سپس آن را با چاقوی تیز به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید.
۷. هر کدام را جداگانه روی سطح آردپاشی شده رول کنید تا شکل طناب باریک به خود بگیرند.
۸. نوارهای خمیر را همانند تصویر به هم ببافید.
۹. دو انتهای خمیرها را به هم وصل کنید. تا در انتها شکل دایره به خود بگیرند.
۱۰. کف سینی فر یک لایه کاغذ روغنی قرار دهید. خمیر را روی آن بگذارید و اجازه دهید به مدت ۶۰ دقیقه در دمای اتاق استراحت کند. روی خمیر یک لایه پلاستیک بگذارید تا گرم باشد و به خوبی پف کند.
۱۱. فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت روشن کنید. در یک کاسه کوچک، تخممرغ و یک قاشق غذاخوری آب را با هم مخلوط کنید. با کمک قلمموی آشپزی، از مخلوط تخممرغ روی سطح خمیر بمالید. سپس روی آن شکر بپاشید.
۱۲. خمیر را به مدت ۳۵ دقیقه در فر قرار دهید تا سطح آن کاملا طلایی شود.
۱۳. نان را روی توری قرار دهید تا خنک شود، سپس برش دهید و سرو کنید.
طرز تهیه خمیر چالا
زمان تهیه: ۳ ساعت و ۴۰ دقیقه
مواد لازم
- ۲.۵ پیمانه آب گرم
- یک قاشق غذاخوری خمیر مایه
- نصف پیمانه عسل
- ۴ قاشق غذاخوری روغن گیاهی
- ۲ عدد تخممرغ
- یک قاشق غذاخوری نمک
- ۸ پیمانه آرد کامل
طرز تهیه
1. در یک کاسه بزرگ، خیر مایه و آب گرم را با هم مخلوط کنید. عسل، روغن، دو عدد تخممرغ و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید. آرد را اضافه کنید. هر بار یک پیمانه بیفزاید و سپس هم بزنید و ورز دهید. همین کار را تا تمام شدن آرد ادامه دهید. خمیر را تا زمانی که حالت کشسانی پیدا کند ورز دهید. در صورت نیاز، آرد بیشتری اضافه کنید.
2. خمیر را درون یک کاسه چرب قرار دهید. روی آن یک دستمال تمیز بگذارید و به مدت 1.5 ساعت در محیط گرم بگذارید تا به اصطلاح برسد و حجم آن دوبرابر شود. خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و هر قسمت را به مدت 5 دقیقه ورز دهید تا حالت چسبناکی خود را از دست بدهد.
نظر کاربران
ممنون آموزشش عالی بود