اگردَک، نان سنتی همدانی ها
ابتدا شیر را میجوشانیم. سپس یكی از تخممرغ ها را با چنگال زده و با كمی شیر ولرم مخلوط میكنیم، دو تا سه قاشق كره را نیز اضافه میكنیم.
مواد اولیه:
- تخم مرغ 2 عدد
- شیر 1 پیمانه
- شكر نصف پیمانه
- آرد به میزان لازم
- كره 3 قاشق غذاخوری
- خمیر ترش 1 قاشق غذاخوری
- دارچین 1 قاشق مرباخوری
- نمك نصف قاشق چایخوری
- زردچوبه نصف قاشق چایخوری
طرزتهیه:
۱. ابتدا شیر را میجوشانیم. سپس یكی از تخم مرغ ها را با چنگال زده و با كمی شیر ولرم مخلوط میكنیم، دو تا سه قاشق كره را نیز اضافه میكنیم.
۲. شكر را در باقیمانده شیر ولرم افزوده سپس تخممرغ دیگر را به آن میافزاییم. نمك، دارچین و كمی زردچوبه را در یك لیوان آرد ریخته، الك كرده و كم كم به مواد اضافه میكنیم.
۳. یك قاشق خمیر ترش را در این مرحله به مایه مخلوط كرده، هم میزنیم، مابقی آرد را كمكم اضافه كرده، مخلوط میكنیم تا آنجایی كه خمیر به دست نچسبد و لطیف هم باشد.
۴. دو ساعت خمیر را در نایلون قرار میدهیم تا استراحت كرده و خمیر ور بیاید سپس روی تخته آرد پاشیده و به ضخامت دو لواش از خمیر باز كرده و گرد میكنیم و در روغن داغ سرخ میكنیم. در صورت تمایل یك قاشق شكر روی خمیر میپاشیم.
۵. میتوان این نان را به مقدار بیشتری تهیه و در فریزر نگهداری كرده و برای میان وعده بچهها در مدرسه استفاده نمود.
نكات:
۱) به جای خمیر ترش میتوانید از یك چانه خمیر نانوایی استفاده كنید.
۲) این نان یا همان نان روغنی همدانی جزو نانهای سنتی همدان است.
۳) اضافه كردن دارچین به این نان اختیاری است.
۴) در برخی مناطق به این نان آب پنیر هم اضافه میكنند.
۵) اضافه كردن زعفران به جای زردچوبه این نان را خوشمزه تر میكند.
نظر کاربران
دوستان کسی میدونه خمیر ترش رو از کجا باید بخریم؟
پاسخ ها
سلام.عطاری ها دارند.
سلام از نانوایی بربری بگیرید