چُباب، غذای جنوبی با عطر عالی
ابتدا برنج را با مقداری آب و نمك خیس كنید.تره و پیاز را ریز كرده و به همراه برنج خیس خورده و ۲۰۰گرم گوشت چرخكرده مخلوط كرده و مواد را با هم چرخ می كنیم و زردچوبه، ادویه كاری و نمك را به آن اضافه می كنیم. سپس همه مواد را به خوبی ورز می دهیم.
مواد اولیه :
برای 7 نفر
- نمك به میزان لازم
- فلفل به میزان لازم
- پیاز 1عدد
- تره 200گرم
- گوشت 200گرم (چرخكرده)
- برنج 3لیوان
سس چُباب :
- شكر ۲قاشق غذاخوری
- تمر هندی ۴لیوان (آب كرده)
- پیاز ۲عدد
- كاری به میزان لازم
- فلفل قرمز به میزان لازم
- روغن به میزان لازم
مواد داخل چُباب :
- نمك به میزان لازم
- كاری به میزان لازم
- خلال بادام نصف لیوان
- پیاز 4عدد
- كشمش 1لیوان
- گوشت 300گرم (چرخكرده)
طرز تهیه خمیر چباب:
ابتدا برنج را با مقداری آب و نمك خیس كنید.تره و پیاز را ریز كرده و به همراه برنج خیس خورده و ۲۰۰گرم گوشت چرخكرده مخلوط كرده و مواد را با هم چرخ می كنیم و زردچوبه، ادویه كاری و نمك را به آن اضافه می كنیم. سپس همه مواد را به خوبی ورز می دهیم.
طرز تهیه مواد داخل چباب:
۴عدد پیاز را سرخ كرده و ۳۰۰ گرم گوشت چرخكرده را به آن اضافه می كنیم. سپس ادویه، نمك و فلفل را افزوده و خلال بادام را هم شسته و اضافه می كنیم. در آخر كشمش شسته شده را می ریزیم. همه مواد را با هم به آرامی تفت می دهیم. سپس بعد از آماده شدن می گذاریم سرد شود.
طرز تهیه چباب:
كمی از خمیر را برداشته و روی دست پهن می كنیم. مقداری مواد میان خمیر اضافه كرده و آن را به صورت گلوله در می آوریم. برای اینكه گلوله ها به دستمان نچسبد كمی آب به دستمان می زنیم. گلوله ها را به همین ترتیب درست می كنیم تا ملات و خمیر تمام شود.
برای تهیه سس چباب:
ابتدا ۲عدد پیاز ریز شده را سرخ می كنیم و ۴ لیوان آب تمرهندی را به آن اضافه می كنیم. چون آب تمرهندی شور است نیازی به نمك نیست. شكر را ریخته و ادویه كاری و فلفل قرمز را اضافه می كنیم. زمانی كه سس را آماده كردیم روی حرارت گذاشته و به محض اینكه اولین جوش را زد گلوله ها را با احتیاط، طوری كه به هم نچسبد در سس می چینیم و سپس با حرارت بسیار ملایم ۴۵ دقیقه می گذاریم جا بیفتد.
نكات:
۱) این خوراك را در جنوب ایران به خصوص اقوام عرب در ماه رمضان مصرف می كنند.
۲) در صورت تمایل ۲عدد زرده تخم مرغ به مواد خمیر بزنید تا احتمال باز شدنشان كمتر شود.
۳) اگر دوست دارید اول كوفته ها را سرخ كنید و بعد در سس قرار دهید.
۴) برای تهیه آب تمر هندی ابتدا آن را با مقداری آب جوش چند ساعت قرار دهید و بعد با استفاده از یك آبكش شروع به عصاره گیری كنید تا در نهایت گوشت تمر به خوبی از هسته جدا شود.
ارسال نظر